Web Toolbar by Wibiya Ρέθυμνο: Εθελοντική δράση από την ομάδα «Νοιάζομαι» - Κάλεσμα στους πολίτες ~ Dog Lover Blogspot

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Ρέθυμνο: Εθελοντική δράση από την ομάδα «Νοιάζομαι» - Κάλεσμα στους πολίτες

Κάλεσμα στους πολίτες να στηρίξουν τη δράση τους κάνουν τα μέλη της ομάδα «Νοιάζομαι», μία ομάδας ανθρώπων που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αναδείξουν την φιλοζωία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής. Στο κάλεσμά τους αναφέρουν:

Εθελοντική δράση από την ομάδα «Νοιάζομαι» - Κάλεσμα στους πολίτες

«Είμαστε μια σοβαρή, αποφασισμένη, δυναμική ομάδα ανθρώπων, που....ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ...για ποιότητα πάσης φύσεως ζωής.

Επιπλέον, είμαστε πολίτες που αγαπάμε την πόλη μας και στηρίζουμε κάθε πολιτιστική, περιβαλλοντική η ανθρωπιστική κίνηση (καρναβάλι, αναγεννησιακό φεστιβάλ, προστασία αδέσποτων, χελώνας careta-careta, κοινωνικά παντοπωλεία και φαρμακεία κ.α.)

Έτσι, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στην δημιουργία ενός –πρωτίστως- φιλοζωικού Σωματείου με την ονομασία «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, Φιλοζωία, Πολιτισμός, Περιβάλλον, Ποιότητα Ζωής» που σκοπό έχει να εργαστεί –και να συνεργαστεί – για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και συμβίωσης των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων της πόλης μας αλλά και να συμβάλει με όποιο τρόπο στην προσπάθεια του Δήμου αλλά και όλων των φορέων στην ανάδειξη της πόλης και στην ευζωία των κατοίκων της.

Με την ίδρυση του σωματείου μας επιδιώκουμε:

Την ευαισθητοποίηση του Ρεθεμνιώτη απέναντι στα αδέσποτα, όσον αφορά θέματα εγκατάλειψης, κακοποίησης, πυροβολισμού, κρεμάσματος, υποσιτισμού των σκυλιών, καθώς και τη γνωστή εικόνα του «βαρελόσκυλου», που αμαυρώνει την τουριστική εικόνα της πόλης μας και ντροπιάζει τους πολίτες (τονίζουμε εδώ ότι υπάρχουν ομάδες στην Ευρώπη, οι οποίες μέσω του διαδικτύου σαμποτάρουν τον τουρισμό σε ολόκληρη την Κρήτη, αποτρέποντας τον κόσμο να επισκέπτεται το νησί, λόγω της κακομεταχείρισης των αδέσποτων). Για το σκοπό αυτό, προγραμματίζουμε καμπάνιες ενημέρωσης στα σχολεία, στα μέσα ενημέρωσης και στις διάφορες εκδηλώσεις που γίνονται στην πόλη.

Την ενημέρωση των ιδιοκτητών τετράποδων με αφίσες και ενημερώσεις για την ευθύνη τους απέναντι στο περιβάλλον και τον συμπολίτη, ώστε να μαζεύουν τις ακαθαρσίες των μικρών μας φίλων, όπως υποχρεούνται ως εκ του νόμου και την επιβολή προστίμων στους μη συμμορφούμενους.

Τέλος, την κατάθεση αίτησης ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ για την πλήρη και ορθή εφαρμογή του Ν 4039/2012 περί ευζωίας των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων και συγκεκριμένα στα θέματα που αφορούν την αρμοδιότητα του Δήμου, όπως:

• Την ίδρυση και λειτουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου με πρωτοβουλία και μέριμνα του Δήμου Ρεθύμνου κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 9 παρ. 1,2,3.
• Έως ότου καταστεί δυνατή η λειτουργία του Δημοτικού Κτηνιατρείου, την προσωρινή χρήση των χώρων της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας για στειρώσεις αδέσποτων ζώων (άρθρο 9 παρ. 11)
• Την ίδρυση και λειτουργία δημοτικού καταφυγίου για τα αδέσποτα ζώα καθώς και τη μέριμνα του δήμου για την περισυλλογή των ζώων κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 9 παρ. 1,2,3,4.
• Την έναρξη τακτικής επιβολής των νόμιμων διοικητικών, ποινικών κυρώσεων και προστίμων σε περίπτωση παραβάσεως των διατάξεων του ανωτέρω Νόμου, καθώς και την έγκαιρη προώθηση των καταγγελιών για κακοποίηση κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων.
• Τη με μέριμνα και ευθύνη του Δήμου είσπραξη μέσω δημοτικών τελών, εκδηλώσεων και κάθε άλλου πρόσφορου μέσου κονδυλίων τα οποία θα διαχειριστεί ο Δήμος για την πραγματοποίηση των παραπάνω, πάντα στα πλαίσια του Ν. 4039/2012.

Σαν Σωματείο Εθελοντών που ξεκινάει από το μηδέν, είμαστε διατεθειμένοι να προσφέρουμε -πέραν της εθελοντικής μας βοήθειας και της ελαχιστότατης οικονομικής συνεισφοράς μας στους δύσκολους αυτούς καιρούς- και την αμέριστη συμπαράσταση και συνεργασία μας με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου στην οργάνωση εκδηλώσεων για την εξοικονόμηση οικονομικών πόρων, για τη δημιουργία και διαχείριση του Δημοτικού Κτηνιατρείου και καταφυγίου που αιτούμαστε.

Όμως, χρειαζόμαστε τη στήριξη και τη συνεργασία όλων των αρμοδίων φορέων, Συλλόγων, κτλ. για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην πόλη, στο περιβάλλον και στον πολιτισμό μας. Σας καλούμε να είστε δίπλα μας σε αυτόν τον αγώνα, με όποιο μέσον και όποιο τρόπο διαθέτει ο καθένας».

goodnet.gr