Web Toolbar by Wibiya Δηλητηρίασαν τα αδέσποτα που θα στειρώνονταν δωρεάν! ~ Dog Lover Blogspot

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Δηλητηρίασαν τα αδέσποτα που θα στειρώνονταν δωρεάν!

Στην Σωζόπολη και στην Καλλικράτεια (Δήμος Νέας Προποντίδας) της Χαλκιδικής άγνωστοι έσπειραν τον θάνατο βάζοντας φόλες σε τρία σημεία το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. Η Ελένη Νιτσοτόλη, που είναι κτηνίατρος, επικοινώνησε με το www.zoosos.gr για να μας ενημερώσει γι’ αυτό το έγκλημα.
«Προφανώς το γεγονός, ότι θα στειρώσουμε χωρίς προσωπικό όφελος τα αδέσποτα του Δήμου Ν. Προποντίδας έθιξε πολλούς... Η κατάσταση, που ζήσαμε, ήταν τραγική, παλέψαμε επί τέσσερις ώρες με τον Χάρο στην κυριολεξία τέσσερις κτηνίατροι ο κ. Βασιλειάδης, ο κ. Διομήδης, η Μαρία Πεγιά και εγώ. Δεν ξέραμε που να πρωτοπάμε, ποιο πλάσμα να πρωτοσώσουμε. Τα περισσότερα ζώα τα βρήκαμε νεκρά.
Το χτύπημα ήταν συντονισμένο και οι φόλες ρίχτηκαν στα σπίτια των εθελοντών, που είχαν αρχίσει να συγκεντρώνουν τα ζώα για τις στειρώσεις. Πιστεύουμε ότι οι νεκρές γάτες πρέπει να είναι περισσότερες διότι εξαφανίστηκαν σχεδόν όλες».

Τους πρόλαβαν οι φόλες…
Θυμίζουμε ότι πριν από μερικές εβδομάδες και αφού τα εγκλήματα, που γίνονται εις βάρος των ζώων στον Δήμο Νέας Προποντίδας βγήκαν στη δημοσιότητα, ο δήμος αναγκάστηκε να συγκαλέσει σύσκεψη με τους κτηνίατρους, και τους φιλόζωους εθελοντές της περιοχής, ώστε να βρεθεί μια λύση.
Τότε θυμίζουμε συμφωνήθηκε αρχικά οι ουσιαστικά φιλόζωοι κτηνίατροι να στειρώσουν δωρεάν τα αδέσποτα και ο Δήμος Νέας Προποντίδας να τους προσφέρει τα μέσα που χρειάζονται (φάρμακα, γάζες, ράμματα κ.ά.). Οι εγκληματίες όμως βρήκαν και αυτή τη φορά μια φονική και δραστική λύση στο πρόβλημα.
Έστειλαν στον θάνατο τα περισσότερα ζώα για να ξεμπερδεύουν μ’ αυτά μια ώρα αρχύτερα. Αλήθεια ο Δήμος Νέας Προποντίδας τι προτίθεται να κάνει γι' αυτό το έγκλημα; Θα ανάζητήσει τους δράστες; Το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής θα ερευνήσει την υπόθεση;

zoosos.gr