Web Toolbar by Wibiya Ο δήμος Χανίων φροντίζει τα αδέσποτα ~ Dog Lover Blogspot

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Ο δήμος Χανίων φροντίζει τα αδέσποτα

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα στείρωσης και περίθαλψης αδέσποτων ζώων που υλοποιεί ο δήμος Χανίων το τελευταίο διάστημα.

Ενδεικτικό είναι ότι περισσότερα από 180 αδέσποτα ζώα έχουν εξεταστεί από τους ιδιώτες κτηνιάτρους που έχουν συμβληθεί με το Δήμο για το σκοπό του προγράμματος, σε 174 ζώα τοποθετήθηκε ηλεκτρονική σήμανση ενώ ο αριθμός των ζώων που έχουν εμβολιαστεί υπερβαίνει τα 140.

Στο εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται εξ' ολοκλήρου από ίδιους πόρους του Δήμου Χανίων, περιλαμβάνονται κτηνιατρικές εξετάσεις, ηλεκτρονική σήμανση, αποπαρασίτωση, στείρωση και η αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, όπως τραυματισμοί και δηλητηριάσεις.

Οι πολίτες και οι φιλοζωικοί σύλλογοι που επιθυμούν να εντάξουν αδέσποτα ζώα στο πρόγραμμα, αρκεί να υποβάλουν στο Δήμο μία υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναφέρουν το είδος, το φύλο και το χρώμα του ζώου και την περιοχή στην οποία βρέθηκε το αδέσποτο.

Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης επιθυμεί να υιοθετήσει ένα αδέσποτο, υποβάλλει επίσης στο Δήμο μια υπεύθυνη δήλωση όπου αναφέρει ότι επιθυμεί να υιοθετήσει το συγκεκριμένο ζώο, τον αριθμό του ηλεκτρονικού τσιπ που έχει τοποθετηθεί από τον κτηνίατρο στο ζώο, και ότι θα τηρεί, ως νέος ιδιοκτήτης, τους κανόνες ευζωίας σύμφωνα με τον Ν.4039/2012, και στη συνέχεια του παραδίδεται το βιβλιάριο υγείας του ζώου. Ως κηδεμόνας απευθύνεται στον συμβεβλημένο κτηνίατρο, και τα στοιχεία του ζώου αποστέλλονται στον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο με την πληρωμή του αντίστοιχου παραβόλου.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στα τηλέφωνα: 28213 41643/41645 και στο email: d-oikanap@chania.gr.
Πηγή: goodnet.gr