Web Toolbar by Wibiya Κεφαλονιά: Καταγγέλουν τον Δήμο για ελλιπές πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ~ Dog Lover Blogspot

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Κεφαλονιά: Καταγγέλουν τον Δήμο για ελλιπές πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
 
ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΠΑΝΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΖΩΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΜΟΔΕΣΤΟΣ (Αριθ. Βιβλίου Σωματείων Πρωτοδικείου Κεφαλονιάς 408/21-4-1999, αρ. αποφ. 74/9-2-1999),ΑΦΜ 099299332, Επίσημο Μέλος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας & της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων & του Ταμείου Μέριμνας Ζώων Ελλάδος ,
 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4039/2012 ΦΕΚ 15/2-2-2012 (Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα
συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό.).
 
Επειδή δεν διαθέτει την προβλεπόμενη από το νόμο κατάλληλη υποδομή περισυλλογής και ενδιαίτησης αδέσποτων όπως έχουμε και κατά το παρελθόν καταγγείλει.(Συνημμένο έγγραφο μας με Αρ.Πρωτ.16/12-7-2011)
 
Παρακαλούμε για τη δική σας άμεση επέμβαση ως προς την ευζωία και ασφάλεια των αδέσποτων της περιοχής μας και την άμεση απελευθέρωση τους σύμφωνα με
την κείμενη νομοθεσία.
 
Ο Σύλλογός μας παραμένει ένθερμος υποστηρικτής της κείμενης νομοθεσίας και παραμένει πάντοτε στη διάθεσή σας.
 
 
 
ΜΕ ΤΙΜΗ ΔΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
 
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
Μ.ΛΥΚΟΥΔΗ

Η προηγούμενη καταγγελία του ''Αγιου Μοδεστου'':
Κύριε Δήμαρχε,
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΖΩΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ Ο ΆΓΙΟΣ ΜΟΔΕΣΤΟΣ (Αριθ. Βιβλίου Σωματείων Πρωτοδικείου Κεφαλονιάς 408/21-4-1999, αρ. αποφ. 74/ 9-2-1999), επίσημο μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ (110 Σωματεία)
και της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ (25 Σωματεία), σας ενημερώνει ότι μετά το έγγραφο μας
με αριθμό πρωτ.15/27-6-2011 συνέβησαν τα παρακάτω γεγονότα.
 
Ο Δήμος Κεφαλονιάς διέθεσε μέρος του προβλεπόμενου σύμφωνα με την κατατεθειμένη μελέτη της ΤΕΔΚΙ για το μόνιμο ενδιαίτημα των ζώων συντροφιάς χώρο για τον εγκλεισμό αδέσποτων σκύλων αρμοδιότητας Δήμου Κεφαλονιάς. Με παρά πολύ ταχύ ρυθμό οι υπηρεσίες του Δήμου και αυτό είναι προς τιμήν τους, κατασκεύασαν δυο δεξαμενές νερού και περιέφραξαν με διαχωριστικά ικανό σε εμβαδόν οικόπεδο για την παραμονή/διαμονή των αδέσποτων.

Στη συνέχεια με τη βοήθεια <<ζωόφιλων >>συμπολιτών μας (οι φιλόζωοι είναι άλλης πρακτικής και νοοτροπίας και αντίθετοι με τον μη σύννομο εγκλεισμό των αδέσποτων), περισυνέλεξαν και έκλεισαν ικανότατο αριθμό αδέσποτων σκύλων.
 
Τα εύλογα ερωτήματα που εγείρονται και που ο Σύλλογος μας σεβόμενος τη σωστή εφαρμογή των νομών του Καλλικράτη και κατ΄ επέκταση του Συντάγματος μας και του Ν.3170/2003, για να μην περιέλθει ο Δήμος σε κακόβουλες κριτικές, αναζητά απαντήσεις στα ακόλουθα.
 
1. Ορίστηκε επιτροπή περισυλλογής αδέσποτων από το Δήμο και ποιοι την αποτελούν?
2.Ορίστηκε υπεύθυνος κτηνίατρος που εξέτασε τα σκυλιά τα εμβολίασε και έγινε απόπαρασίτωση πριν και κατά τον εγκλεισμό τους?
3. Έγινε καταγραφή εγκλεισμένου πληθυσμού και ποσά βρίσκονται εγκλεισμένα σε κάθε κλουβί?
4. Έγινε ψεκασμός του χώρου για ζωύφια φίδια και τρωκτικά?
5. Ορίστηκε άτομο και με ποια σχέση εργασίας προς το Δήμο, για να φροντίζει την σίτιση και καθαριότητα τους?
6. Δέχτηκε ΔΩΡΕΕΣ ο Δήμος για την περισυλλογή και ενδιαίτηση , που καταγραφήκαν και δόθηκαν αποδεικτικά στοιχεία?
7. Στο χώρο αυτό που ανήκει Αμιγώς στο Δήμο Κεφαλονιάς είναι σκυλιά που εκτός από τα εγκλεισμένα στο χώρο της Λαγκάδας που μεταφέρθηκαν, περισυλλέγησαν από το Αργοστόλι ή μεταφέρθηκαν ιδιωτών εγκλεισμένα και από άλλες περιοχές?
8. Υπάρχουν σκυλιά που έχουν ιδιοκτήτες αλλά φυλάσσονται επί πληρωμή, αν υπάρχουν πόσα είναι και με τι αντίτιμο προς το Δήμο?
9. Σε πόσο καιρό υπολογίζετε να γίνουν οι προβλεπόμενες από το νόμο 3170/2003 ενέργειες όπως, στειρώσεις, καταγραφή/σήμανση (microchip) και προς υιοθεσία, ώστε να ελευθερωθούν τα υπολειπόμενα?
 
Παρακαλούμε για την άμεση αντιμετώπιση του υπαρκτού προβλήματος και όχι την ενθάρρυνση πρακτικών που δεν συνάδουν με το ήθος ενός
ΦΙΛΟΖΩΟΥ Δήμου Κεφαλονιάς όπως θέλουμε να πιστεύουμε από την μέχρι σήμερα συνεργασία μας. Σας χρειαζόμαστε δίπλα μας και όχι
απέναντι μας όπως κάποιοι επιδιώκουν…..
 
Με τιμή
 
Για το Δ.Σ. Η πρόεδρος Μ. Λυκούδη

adespoto