Web Toolbar by Wibiya Πάρος: Βελτίωσαν τις συνθήκες των ζώων μετά τις συστάσεις! ~ Dog Lover Blogspot

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Πάρος: Βελτίωσαν τις συνθήκες των ζώων μετά τις συστάσεις!


Με χαρά πληροφορηθήκαμε από τον Σύλλογο Προστασίας Ζώων Πάρου (PAWS), ότι οι ιδιοκτήτες ενός σκύλου στην Πάρο, αμέσως μετά το δημοσίευμα του www.zoosos.gr, και κάλεσαν τον κτηνίατρο του νησιού Αντώνη Λάμπρου, να εξετάσει το ζώο, που φαινόταν αδύνατο, και τοποθέτησαν το σπιτάκι του κάτω από ένα δέντρο βάζοντας δίπλα του αρκετή ποσότητα νερού, όπως φαίνεται και στη σχετική φωτογραφία.
Ο κτηνίατρος βρήκε και τα δύο σκυλιά, που έχουν ο Γιώργος και ο Κώστας, σε καλή διατροφική κατάσταση, αφού ταΐζονται δύο φορές τη μέρα, όπως μας εξήγησε η γραμματέας του PAWS, Λένα Γιακουμοπούλου, η οποία και τους επισκέφτηκε.
Όπως πληροφορηθήκαμε ο σκύλος, ο Άρης, στον οποίο είχαμε αναφερθεί μετά από φωτογραφίες, που μας έστειλε τουρίστας, είναι δεμένος με μια αλυσίδα μήκους 20 μέτρων και επιδιώκει, να βρίσκεται στον ήλιο, ενώ έχει την δυνατότητα να κάτσει στην σκιά.
Ίσως το ζώο να έχει συνηθίσει, αφού οι τωρινοί ιδιοκτήτες του, το είχαν σώσει από μια ταράτσα ενός σπιτιού στην Αθήνα και εκεί προφανώς ήταν διαρκώς στον ήλιο.
Στα δύο σκυλιά, στον Άρη και στον Μαξ, θα γίνουν και τα απαραίτητα εμβόλια και δόθηκαν ήδη αντιπαρασιτικά. Είναι πράγματι πολύ θετικό, να βλέπουμε ιδιοκτήτες ζώων, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις και να βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης των πλασμάτων, που έχουν υπ’ ευθύνη τους.
Τέτοια παραδείγματα εμείς εδώ στο www.zoosos.gr και τα επιβραβεύουμε και τα επικροτούμε καθώς σκοπός μας δεν είναι να το παίζουμε εισαγγελείς και δικαστές κανενός.
Παλεύουμε μόνο για να μην υποφέρουν τα ζώα και να μην δυσφημείται ο τόπος μας.

zoosos.gr