Web Toolbar by Wibiya Έπαινοι στην Ελλάδα για την απαγόρευση των τσίρκο με ζώα ~ Dog Lover Blogspot

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Έπαινοι στην Ελλάδα για την απαγόρευση των τσίρκο με ζώα


Η Βρετανική οργάνωση RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) μέσα στο τελευταίο newsletter που έστειλε, κάνει λόγο για την απαγόρευση των τσίρκο με ζώα στην Αγγλία! 


Πιο συγκεκριμένα, τονίζουν ότι η Κυβέρνηση της Βρετανίας, την 1η Μαρτίου 2012 έκανε δήλωση σύμφωνα με την οποία πρόκειται να απαγορευτούν σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο τα τσίρκο με άγρια ζώα! 


Η δήλωση ήταν η εξής:


"Δεν υπάρχει θέση στην σημερινή κοινωνία για τα τσίρκο που χρησιμοποιούν άγρια ζώα για την ψυχαγωγία μας. Τα άγρια ​​ζώα αξίζουν το σεβασμό μας."


Ο συντάκτης ωστόσο, δεν ξεχνά να αναφερθεί στην πρωτοποριακή απαγόρευση χρησιμοποίησης ζώων σε κάθε είδους θέαμα στην Ελλάδα, και επαινεί την Κυβέρνηση που μετά από απαίτηση πάνω από 50 συλλόγων για την προστασία των ζώων, τελικά απαγόρευσαν την εκμετάλλευση όλων των ζώων!


Όπως γράφουν, "Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που απαγόρευσε όλα τα είδη ζώων από τσίρκο και παρόμοιες παραστάσεις."


Αναφέρονται όμως και στην κεντρική βάση δεδομένων για την καταγραφή όλων των ζώων μέσω microchip, και επισημαίνουν ότι ο νέος νόμος για την προστασία των ζώων έρχεται να λύσει μία σειρά θεμάτων που είχαν προκύψει γύρω από την προστασία των ζώων! 


Η αλήθεια είναι ότι ο νόμος έχει όλα τα θετικά που βλέπουν οι ξένοι, αρκεί η εφαρμογή του να γίνει σωστά... 
Πρόκειται για έναν πρωτοποριακό νόμο εντός της Ε.Ε. και τα αποτελέσματά του θα φανούν γρήγορα.... 




happydogsworld.com