Web Toolbar by Wibiya Η αναιμία που οφείλεται σε χρόνια νεφρική νόσο σε σκύλους ~ Dog Lover Blogspot

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Η αναιμία που οφείλεται σε χρόνια νεφρική νόσο σε σκύλους


Η ερυθροποιητίνη (ΕΓΔΕ) είναι μια ορμόνη γλυκοπρωτεΐνης, παράγεται στα νεφρά, που ελέγχει την παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Για την ανάπτυξη και την ωρίμανση των ερυθρών αιμοσφαιρίων που θα πραγματοποιηθεί, μυελό των οστών απαιτεί επαρκή παροχή της ερυθροποιητίνης, τόσο σε περιπτώσεις χρόνιας νεφρικής νόσου (ΧΝΝ), όπου το νεφρό δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει αρκετά καλά για να παράγουν επαρκείς ποσότητες EPO, η μυελού των οστών είναι επίσης σε θέση να παράγει επαρκή παροχή των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Η έλλειψη της παραγωγής ερυθρών αιμοσφαιρίων αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε αναιμία σε σκύλους που πάσχουν από αυτή την κατάσταση. Αναιμία λόγω της ΧΝΝ παρατηρείται συνήθως σε μεσήλικες στους μεγαλύτερους σε ηλικία σκυλιά, αλλά μπορεί επίσης να εμφανιστεί σε νεαρούς σκύλους.
Συμπτώματα και Είδη
Αναιμία στην περίπτωση αυτή είναι κατά κύριο λόγο σχετίζονται με χρόνια νεφρική νόσο. Τα μικτά Τα συμπτώματα, που αφορούν τόσο τη Χρόνια Νεφρική Νόσο και την αναιμία. Παρακάτω είναι μερικά από τα συμπτώματα που σχετίζονται με αναιμία με την παρουσία της ΧΝΝ:
Η απώλεια βάρους
Κούραση
Λήθαργος
Κατάθλιψη
Αδυναμία
Απάθεια (κατάσταση της αδιαφορίας)
Δυσανεξία στο κρύο
Αλλαγές στη συμπεριφορά
Ταχύπνοια (γρήγορη αναπνοή)
Ταχυκαρδία (ταχυκαρδία)
Συγκοπή (λιποθυμία)
Επιληπτικές κρίσεις
Αιτίες
Παρακάτω είναι μερικές από τις αιτίες για τη χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και αναιμία:
Κληρονομικές
Εκ γενετής (νεογνά που γεννιούνται με το πρόβλημα)
Κεκτημένα μορφή ( στην μετέπειτα ζωή)
Η ανεπάρκεια σιδήρου
Λοιμώξεις
Καρκίνος
Απώλεια αίματος μέσω της πεπτικής οδού (ολόκληρο το κανάλι από το στόμα για τον πρωκτό)
Ασθένειες που προκαλούν διαταραχή των ερυθρών αιμοσφαιρίων
Διάγνωση
Θα χρειαστεί να δώσει ένα πλήρες ιστορικό της υγείας του σκύλου σας, περιλαμβανομένου του ιστορικού υποβάθρου των συμπτωμάτων. Μετά από να πάρει ένα πλήρες ιστορικό, κτηνίατρό σας θα πραγματοποιήσει μια πλήρη φυσική εξέταση για το σκύλο σας. Εργαστηριακές δοκιμές θα περιλαμβάνει ένα πλήρες προφίλ του αίματος, ένα προφίλ στο αίμα χημικών, μία γενική εξέταση αίματος, και μια ανάλυση ούρων. Τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων θα παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για τη διάγνωση της αιτίας της νεφρικής ανεπάρκειας και το βαθμό της αναιμίας που σχετίζονται με το. Ο κτηνίατρός σας θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον να μάθει το επίπεδο της ερυθροποιητίνης στο αίμα. Ειδικές εξετάσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διαγνώσει την αιτία της χρόνιας νεφρικής νόσου και με αποτέλεσμα αναιμία. Από την εξέταση της εξέτασης του μυελού των οστών μπορεί να διεξαχθεί για την αξιολόγηση της δομή και τις λειτουργίες του μυελού των οστών. X-ray και υπερηχογράφημα θα δείξουν οποιαδήποτε ανώμαλη δομή των νεφρών που είναι χαρακτηριστικό στη χρόνια νεφρική νόσο, και υπερηχογράφημα μπορεί να αποκαλύψει μικρότερο από το κανονικό ή ακανόνιστο σχήμα νεφρά, τόσο χαρακτηριστικό της χρόνιας νεφρικής νόσου.
homegdecor.gr