Web Toolbar by Wibiya Κόρινθος: Εξαφάνισαν στειρωμένα αδέσποτα ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Κόρινθος: Εξαφάνισαν στειρωμένα αδέσποτα


Ψεύδεται ο Δήμος Κορινθίων
Πριν από μερικές ημέρες ο Βασίλης Μεϊδάνης, που φροντίζει συστηματικά τα αδέσποτα, τα οποία ζουν στην περιοχή του Προαστιακού Σταθμού Κορίνθου, επικοινώνησε με το zoosos.gr, για να μας καταγγείλει, ότι κάποια από τα στειρωμένα και φροντισμένα ζώα, που είχε υπό την επίβλεψη του, εξαφανίστηκαν!
Ο κ. Μεϊδάνης μας εξήγησε, ότι κάποιοι «ανέλαβαν» την αρπαγή των ζώων λέγοντας, ότι εκτελούν εντολές του Δήμου Κορινθιών.
Τελικά η καταγγελία τριών φιλοζωικών σωματείων της περιοχής, όχι μόνο φέρνει στην δημοσιότητα το γεγονός της εξαφάνισης των ζώων, αλλά θέτει τον Δήμο Κορινθίων ενώπιον των ευθυνών του, αφού ψευδώς ισχυρίζεται, ότι δείχνει μέριμνα για την διαχείριση των αδέσποτων ενώ εξόφθαλμα αδιαφορεί!
Ποιος αντιδήμαρχος είναι μπλεγμένος στην υπόθεση;
«Λίγο πριν το ξημέρωμα του Σαββάτου 18/8 και της Κυριακής 19/8 στην πόλη της Κορίνθου και συγκεκριμένα στις περιοχές Καλάμια, Περιβολάκια και Σταθμό Προαστιακού πραγματοποιήθηκε μαζική περισυλλογή αδέσποτων και ημιδεσποζόμενων.
Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν συγκεκριμένα, ότι χρησιμοποιήθηκε κόκκινο αγροτικό με τρέιλερ σκεπασμένο με μουσαμά.
Επίσης αναφέρουν κατηγορηματικά, ότι όταν ρωτήθηκαν “τι κάνετε με τα σκυλιά;”, “που θα τα πάτε;” η απάντηση τους ήταν, ότι είναι από το δήμο, ο οποίος σε συνεργασία με “φιλοζωική εταιρεία” στην Αθήνα συγκεντρώνουν τα σκυλιά, για να τα στειρώσουν, και να τα εμβολιάσουν, χωρίς να διευκρινίζουν, αν θα τα επανατοποθετήσουν στο ίδιο (φυσικό τους) χώρο.
Αναφέρουν ακόμα, ότι αναγνώρισαν ανθρώπους του Δήμου Κορινθίων και ότι η σύλληψη και τοποθέτηση των σκύλων στο τρέιλερ πραγματοποιήθηκε με ερασιτεχνικό και βίαιο τρόπο.
Ο αριθμός των σκύλων, που εξαφανίστηκε με αυτό τον τρόπο, είναι άγνωστος μέχρι στιγμής.
Ωστόσο είναι απολύτως σίγουρο, ότι εξαφανίστηκαν σκυλιά, τα οποία ήταν στειρωμένα και είχαν σήμανση καθώς και περιλαίμια (κανονικά και αντιπαρασιτικά) στοιχείο το οποίο αγνόησαν.
Όλα τα σκυλιά ήταν φιλικά προς τους ανθρώπους και δεν είχαν δείξει δείγματα επιθετικότητας απέναντι σε ανθρώπους ή τουλάχιστον δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες και τεκμηριωμένα επιθετικές συμπεριφορές.
Από την στιγμή τα παραπάνω έγιναν γνωστά αναζητήθηκε ο καθ’ ύλη αρμόδιος εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο οποίος κατηγορηματικά αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη και ταυτόχρονα μας διαβεβαίωσε, ότι για τέτοια θέματα ο Δήμος Κορινθίων έχει συμπράξει σύμβαση με το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.).
Αυτό, που δεν μας είπε, είναι, ότι η εν λόγω σύμβαση έχει λήξει εδώ και δύο χρόνια και δεν έχει ανανεωθεί.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά του τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν πραγματοποιήθηκε καμία περισυλλογή και ότι περισυλλογή είχε γίνει πριν ενάμιση-δύο μήνες, γεγονός το οποίο δεν διασταυρώνεται με καμία μαρτυρία.
Σε κάθε περίπτωση η διενέργεια της περισυλλογής, και μάλιστα τις ώρες, που έγινε και τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν (τρέιλερ χωρίς πινακίδες, άσχετοι προς το αντικείμενο άνθρωποι, η χρονική περίοδος δηλαδή εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου), έρχεται σε πλήρη και κατάφωρη παραβίαση όσων ορίζει η σχετική νομοθεσία.
Όπως συχνά συμβαίνει στις μικρές τοπικές κοινωνίες οι αυτόπτες μάρτυρες διστάζουν, να αναλάβουν την ευθύνη της κατάθεσης φοβούμενοι ενέργειες εκδίκησης.
Απευθυνθήκαμε στην Εισαγγελία Κορίνθου όπου αντιμετωπίσαμε χαλαρή έως αδιάφορη συμπεριφορά, δεν διακρίναμε καμία ευαισθησία ούτε εκδηλώθηκε πραγματικό ενδιαφέρον.
Μας ζητήθηκε να καταθέσουμε μήνυση και όταν αναφέραμε, ότι σε αυτές τις περιπτώσεις ισχύει αυτεπάγγελτη δίωξη μας είπαν, ότι αυτό δεν ισχύει.
Στη συνέχεια απευθυνθήκαμε στην ΕΛ.ΑΣ., στην Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, το κλίμα ήταν καλύτερο αλλά και πάλι δεν κατέληξε κάπου συγκεκριμένα.
Είναι δεδομένο ότι πρέπει να συνεκτιμηθεί η απειρία μας σε τέτοιες καταστάσεις, αλλά είναι απολύτως προφανές, ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια αν δεν αποκαλυφθεί τι πραγματικά συνέβη.
Σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις πρόκειται για 20 σκυλιά, το λιγότερο, πολλά από αυτά στειρωμένα, αποπαρασιτωμένα, εμβολιασμένα, θεραπευμένα από ασθένειες και κάτω από συνεχή παρακολούθηση και φροντίδα.
Στο ίδιο χρονικό διάστημα δηλαδή από τις 17 έως τις 19 Αυγούστου έγιναν μαζικές δηλητηριάσεις σκύλων (ακόμα και σε αυλές σπιτιών) στην περιοχή Εξαμίλια.
Υπολογίζεται ότι εξοντώθηκαν γύρω στα τριάντα σκυλιά. Ο υπεύθυνος του Δήμο Κορινθίων για την αστική πανίδα, παρά το γεγονός ότι κατοικεί σε αυτή την περιοχή, δήλωσε ότι δεν έχει αντιληφθεί κάτι σχετικά με τις μαζικές δηλητηριάσεις.
Όλα τα παραπάνω δεν τιμούν τον τόπο. Με λύπη αναγκαζόμαστε να δημοσιοποιούμε περιστατικά σαν αυτό. Ωστόσο η δημοσιότητα (τόσο στην Ελλάδα όσο και εκτός Ελλάδος) είναι ένα από τα εφόδια που χρησιμοποιούμε για να αντισταθούμε σε αυτή τη λογική “διαχείρισης” ενός μείζονος προβλήματος.
Tης “διαχείρισης” της αστικής πανίδας με νυχτερινές καταδρομικές επεμβάσεις, με ψέματα και με απόλυτη αδιαφορία και έλλειψη σεβασμού απέναντι στη σχετική νομοθεσία και φυσικά προς τα ίδια τα ζώα.
Παρακαλούμε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τις εξαφανίσεις - μαζικές δηλητηριάσεις να επικοινωνήσει μαζί μας.
Σύντομα, (και για την περίπτωση αξιόπιστων πληροφοριών που θα οδηγήσουν στη διαλεύκανση της κατάστασης) θα προσδιοριστεί και το ποσόν της αμοιβής, το οποίο δεν θα είναι ευκαταφρόνητο.
Τηλέφωνα επικοινωνίας 6972723663 και 6938373187».
Την καταγγελία υπογράφουν η Ακτιβίστικη Ροή Κορίνθου, η Φιλοζωική Ομάδα Λουτρακίου και η Ομάδα Προστασίας Αδέσποτων Σιδηροδρομικού Σταθμού Κορίνθου.