Web Toolbar by Wibiya Διαβάστε: Η Ελλάδα πρώτη σε κακοποιήσεις - Αποκατάσταση της αλήθειας ~ Dog Lover Blogspot

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Διαβάστε: Η Ελλάδα πρώτη σε κακοποιήσεις - Αποκατάσταση της αλήθειας


Εδώ και περίπου ένα μήνα, κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα άρθρο που επικαλείται ως πηγή την Ολλανδική φιλοζωική εταιρεία Dierenhulp.


Το άρθρο αυτό αναφέρει κάτι νούμερα, τύπου "6 κυνηγόσκυλα βρέθηκαν νεκρά εκεί, 7 ποιμενικά αλλού κλπ" 


Αλήθεια, είμαστε τόσο αφελείς ώστε αν υποστηρίζουμε και να διαδίδουμε τέτοιες τοποθετήσεις? 


Και είναι αλήθεια, η χώρα μας "φιγουράρει" μέσα στις χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά κακοποιήσεων ζώων, αλλά είμαστε τόσο άδικοι με τους εαυτούς μας όταν εμείς οι ίδιοι δίνουμε το δικαίωμα στους "Ολλανδούς" να μας κατατάξουν και πρώτους σε μία τέτοια μαύρη λίστα! 


Ας πάμε στα εντός Ε.Ε. κράτη! Έχει αναρωτηθεί κανείς τι γίνεται στις υπόλοιπες Βαλκανικές χώρες? Στην Βουλγαρία για παράδειγμα, που πέρα από αυτά που έχουμε κατά καιρούς διαβάσει, είχα την τύχη και την ατυχία ταυτόχρονα να ζήσω το θέμα από "κοντά" και... έμεινα άναυδος με αυτά που συμβαίνουν.


Επίσης οι υπόλοιποι "πολιτισμένοι" της Ε.Ε. μην ξεχνάμε ότι αποδεκατίζουν τα αδέσποτά τους στα γνωστά σε όλους μας Killing shelters(βλ. Γερμανία).


Η πολιτισμένη (κατά τα άλλα) Αμερική, κάθε χρόνο εξοντώνει εκατομμύρια σκυλιά! Μόνο για την Βιρτζίνια, τα νούμερα είναι αποκαρδιωτικά! 
Για το έτος 2010 (ακόμα δεν έχουμε τα επίσημα στοιχεία του 2011) κέντρα υποδοχής αδέσποτων της Βιρτζίνια διαχειρίστηκαν: 


85828 σκύλους
99871 γάτες


Δόθηκαν για υιοθεσία
29272 σκύλοι
24410 γάτες


ΣΚΟΤΩΣΑΝ 
27932 σκύλους
44661 γάτες


Και οι υπόλοιποι μοιράστηκαν σε άλλα Killing Shelters (με σκοπό να τους γίνει ευθανασία) 
28624 σκύλοι
30800 γάτες


Η "αξιαγάπητη" και εντελώς αμφιλεγόμενη "φιλοζωική" οργάνωση P.E.T.A (People Εxterminating Τhousands Αnimals) για το έτος 2010 ανέλαβε
1553 γάτες, και θανατώθηκαν... 1525
792 σκύλους, και θανατώθηκαν... 776


Στο από κάτω ημισφαίριο... η Κίνα είναι μία από τις χώρες που σφαγιάζει εκατομμύρια αδέσποτα - αλλά και δεσποζόμενα πια - και εκτρέφει επίσης σκύλους και γάτες προς κατανάλωση gourmet γεύσεων στα πολυτελή εστιατόριά τους. Μάλιστα τυγχάνουν και "ιδιαίτερης" μεταχείρισης σε διάφορες εκδηλώσεις όπου ψιλοκόβονται ζωντανά (viewtopic.php?f=21&t=4248)καθώς έτσι απαιτεί το έθιμο. 


Μην ξεχνάμε δε και τους φίλους μας του Ιάπωνες που κάθε χρόνο στο με το έθιμο του Drive Hunt (ένα έθιμο δεκάδων χρόνων) αποδεκατίζουν τα δελφίνια που βρίσκουν καταφύγιο εκείνη την περίοδο στις ακτές τους! 


Σε άλλες τριτοκοσμικές χώρες, οι σκύλοι χρησιμοποιούνται από τον στρατό ως στόχοι για την εξάσκηση των στρατιωτών τους.


Και μπορώ να αναφέρω ακόμα δεκάδες χιλιάδες παραδείγματα! 


Η αλήθεια είναι ότι την "κακοποίηση" ο καθένας μπορεί να την αντιληφθεί όπως ακριβώς θέλει. Προσωπικά θεωρώ ότι το να σκοτώνει κανείς 70,000 αδέσποτα σε μία μόνο περιοχή της Αμερικής είναι ανήκουστο! Όσο ανήκουστο είναι να διαβάζω ότι στην Κίνα ψιλοκόβουν ζωντανούς τους σκύλους γιατί έτσι απαιτεί το "έθιμο"


Μετά από τέτοια τεράστια αναντιστοιχία, επιτρέψτε μου να πω ότι κακώς διαδίδεται ότι η Ελλάδα κατέχει την θλιβερή πρωτιά στην κακοποίηση των ζώων! 
Σαφώς είμαστε μία χώρα με τεράστια ποσοστά κακοποιήσεων και σε αυτό δεν αμφιβάλλει κανείς, αλλά επιτρέψτε μου να πω ότι τέτοια θλιβερή πρωτιά δεν θα καταφέρουμε να έχουμε ποτέ... και ευτυχώς!


Και κλείνω, με την ευχή και την ελπίδα ότι ο νέος νόμος που βγαίνει εδώ και 5 μήνες - όταν κάποτε βγει και εφαρμοστεί - θα μειώσει στο ελάχιστο αυτά τα ποσοστά! 


Αλήθεια, πια είναι η Dierenhulp που ανέλαβε να κάνει τέτοια μελέτη για την κακοποίηση ζώων παγκοσμίως? 


happydogsworld.com