Web Toolbar by Wibiya Κύπρος: Πρώτη καταδίκη πολίτη γιατί σκότωσε γάτο με αεροβόλο ~ Dog Lover Blogspot

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Κύπρος: Πρώτη καταδίκη πολίτη γιατί σκότωσε γάτο με αεροβόλο


Αλλαγή σελίδας για την Κύπρο με την απόφαση δικαστηρίου της Λάρνακας να επιβάλει πρόστιμο 1000 ευρώ συν δικαστικά έξοδα σε πολίτη που παραδέχθηκε ότι είχε σκοτώσει γάτο με αεροβόλο. «Η συμπεριφορά του κατηγορούμενου, με το να σκοτώσει ένα γατάκι, ήτο βίαιη, απάνθρωπη, απαράδεκτη και στρεφόταν εναντίον ενός κατοικίδιου ζώου. 


Ο άνθρωπος είναι... το ανοσιότατο και αγριότατο πλάσμα όταν ελλείπει σε αυτόν η λογική.…», ανέφερε μεταξύ άλλων στην απόφασή του ο δικαστής του επαρχιακού δικαστηρίου Λάρνακας. Η απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί μεγάλη επιτυχία του φιλοζωικού κινήματος της Κύπρου. Μέχρι σήμερα η κυπριακή αστυνομία δεν είχε δείξει καμία ιδιαίτερη ευαισθησία σε τέτοιες υποθέσεις επικαλούμενη έλλειψη μαρτύρων ή βαλλιστικής έκθεσης. Αντίθετα, στη συγκεκριμένη υπόθεση η ιδιοκτήτρια του γάτου επέμεινε, αποτάθηκε στη Φωνή για τα Ζώα της Κύπρου, ενώ ακολούθησαν 18 ακροάσεις όπου ο κατηγορούμενος δεν παραδεχόταν την ενοχή του. Η κυρία πήγε το ζώο στο κτηνίατρο, ο κτηνίατρος επιβεβαίωσε ότι ο γάτος πέθανε από σφαιρίδιο, το σφαιρίδιο το παρέλαβε η αστυνομία Αραδίππου. 


Η κυρία κατέθεσε ότι την πράξη την έκανε ένας γείτονάς της ο οποίος συχνά σκότωνε γάτες αλλά όλοι φοβόντουσαν να κάνουν κάτι. Η αστυνομία, κατόπιν της μαρτυρίας της κυρίας, έβγαλε ένταλμα έρευνας, μπήκε στο σπίτι του κατηγορούμενου, πήρε το όπλο και έκανε βαλλιστική εξέταση από την οποία φάνηκε ότι η σφαίρα ήταν από το όπλο του και καταχώρισε κατηγορητήριο εναντίον του. Ο επόμενος ας το σκεφτεί καλύτερα… 


topontiki.gr