Web Toolbar by Wibiya ΤΡΑΙΝΟΣΕ για ταξίδι με κατοικίδιο! ~ Dog Lover Blogspot

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

ΤΡΑΙΝΟΣΕ για ταξίδι με κατοικίδιο!

ΤΡΑΙΝΟΣΕ για ταξίδι με κατοικίδιο!Ο κανονισμός των σιδηροδρόμων είναι σαφέστατα πιο φιλικός προς τα κατοικίδια ζώα αν και εκεί υπήρξαν πριν λίγα χρόνια αντιδράσεις για τη μεταφορά των ζώων.

Τι ισχύει λοιπόν;
Η μεταφορά μικρών κατοικιδίων επιτρέπεται σε όλες τις αμαξοστοιχίες (μέσα σε κλουβί δωρεάν).
Αν οι υπόλοιποι επιβάτες δεν παραπονεθούν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς ενός μικρόσωμου ζώου και χωρίς κλουβί(για να αποφύγετε όμως ευτράπελα καλύτερα να έχετε το ζώο σας σε κλουβί).

Όσον αφορά τους μεγαλόσωμους σκύλους τα πράγματα διαφέρουν. Πρέπει να συνοδεύονται και να φορούν φίμωτρο. Επίσης, ο ιδιοκτήτης του υποχρεούται να νοικιάσει ολόκληρο το διαμέρισμα στο οποίο θα ταξιδέψουν(πληρώνοντας για όλες τις θέσεις). Ο σκύλος πληρώνει μισό εισιτήριο β΄ θέσης και η ίδια τιμή ισχύει και για τις υπόλοιπες θέσεις του διαμερίσματος.

Στην περίπτωση σκύλων- οδηγών(τυφλών ατόμων) και σκύλων βοηθών(ατόμων με αναπηρίες) το ταξίδι είναι δωρεάν σε όλες τις αμαξοστοιχίες με την προϋπόθεση το ζώο να βρίσκεται δίπλα στον ιδιοκτήτη του δεμένο και με φίμωτρο. Άτομα τυφλά η με αναπηρίες μπορούν  να ταξιδέψουν σε ειδικές θέσεις αν υπάρχουν στη συγκεκριμένη αμαξοστοιχία με την οποία ταξιδεύουν.
Τέλος, οποιαδήποτε φθορά ή βλάβη που μπορεί να προκαλέσει το ζώο σας πρέπει να γνωρίζετε ότι η ευθύνη είναι αποκλειστικά και μόνο δική σας.

webpet.gr