Web Toolbar by Wibiya Τα ζώα δεν είναι ακάθαρτα! ~ Dog Lover Blogspot

Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012

Τα ζώα δεν είναι ακάθαρτα!


Όχι στις παράνομες πινακίδες
Στον Δημοτικό Κήπο Χανίων συγκεντρώθηκαν το περασμένο Σάββατο φιλόζωοι πολίτες, κυρίως ιδιοκτήτες κατοικίδιων, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των δύο φιλοζωικών συλλόγων του νομού Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» και «Η Μικρή Κιβωτός του Νώε», για να διαμαρτυρηθούν για τις παράνομες πινακίδες, που έχουν αναρτηθεί σε διάφορα σημεία της πόλης από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Χανίων.
Η Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρος του Φ.Σ.Χ. και γνωστή για τη φιλοζωική της δράση σε κάθε επίπεδο τονίζει αναφορικά με αυτή τη συμβολική κυρίως διαμαρτυρία: «Και μόνο το γεγονός, ότι με το θέμα αυτό ασχολείται η Υπηρεσία Καθαριότητας καταδεικνύει τις ιδεοληψίες και απολίτιστες απόψεις , που θέλουν τα ζώα να κατατάσσονται στα ακάθαρτα όντα.
Ας μην αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί φθάνουμε ως λαός και στα ειδεχθή περιστατικά ομαδικών δηλητηριάσεων, πυροβολισμών, κρεμάσματος ή της άθλιας συμπεριφοράς μας απέναντι στα ζώα.
Το περιεχόμενο των πινακίδων “απαγορεύονται τα κατοικίδια για λόγους δημόσιας υγείας” και πέρα ως πέρα αντιεπιστημονικό είναι και παράνομο.
Ο νόμος δεν απαγορεύει τα ιδιόκτητα κατοικίδια πουθενά, ορίζει μόνο, ότι αυτά πρέπει να συνοδεύονται από τον ιδιοκτήτη τους, οι οποίοι απαραιτήτως θα πρέπει να φέρουν σακουλάκι συγκέντρωσης των περιττωμάτων των ζώων και ακόμη πιο σωστά και το βιβλιάριο υγείας του ζώου.
Το σωστό περιεχόμενο λοιπόν αυτών των πινακίδων είναι: “Επιτρέπονται τα κατοικίδια με συνοδεία και με υποχρεωτική περισυλλογή περιττωμάτων” ή κάπως έτσι, ή και με σχέδιο αντί για λόγια.
Είναι δε και αντιεπιστημονικό, αφού η δημόσια υγεία δεν κινδυνεύει από τα κατοικίδια σε καμία περίπτωση.
Από τους ανθρώπους μπορεί κινδυνεύει από τα ζώα όχι και δη τα ιδιόκτητα, που οι κηδεμόνες τους τα πάνε βόλτα στον Κήπο ή σε άλλα Πάρκα της πόλης.
Για τους λόγους αυτούς καλούμε την Δημοτική Αρχή της Πόλης να κατασκευάσει και αναρτήσει τις ορθού, νόμιμου και εκπαιδευτικού περιεχομένου πινακίδες το συντομότερο δυνατόν .
Παρεμπιπτόντως θεωρούμε απαράδεκτη την ζωοφοβική και άφιλη συμπεριφορά του επενοικιαστή της δημοτικής καφετέριας, που απαγορεύει τη χρήση της δημοτικής καφετέριας σε δημότες, που θέλουν να απολαύσουν το καλοκαιρινό πρωινό τους στον δημοτικό κήπο, πίνοντας ένα καφέ, μαζί με τα παιδιά τους και τα κατοικίδιά τους.
Κατά τα άλλα διακαώς ως έλληνες επιθυμούμε να ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά με κουλτούρα μεσαίωνα, ρίχνοντας στην πυρά τα αθώα κατοικίδια».
Όχι στα φυλακισμένα Κρι - Κρί
Η κα Μπομπολάκη συνεχίζει: «Οι συγκεντρωμένοι πολίτες επίσης διαμαρτυρήθηκαν για την ύπαρξη των Κρι- Κρι , φυλακισμένων μέσα στον Κήπο. Παρατηρήσαμε δε ότι υπάρχει και νεογέννητο.
Θα πρέπει όλοι μας να αντιληφθούμε, ότι τα ζώα ανήκουν στην φύση και σε καμία των περιπτώσεων ο άνθρωπος δεν έχει το δικαίωμα να τα φυλακίζει, για οποιοδήποτε λόγο.
Τα άγρια ζώα μπορούμε, να τα περιεργαστούμε, να μάθουμε γι’ αυτά, να τα γνωρίσουμε όχι μέσα από τα κάγκελα, αλλά μέσα από το ιντερνέτ, την τηλεόραση, τα βιβλία, και γιατί όχι και με μια μικρή βόλτα στο Θοδωρού.
Ζητάμε επίσης λοιπόν από την Δημοτική Αρχή να μεταφέρει τα Κρι-Κρι του Κήπου στο νησί Θοδωρού μαζί με τα άλλα, που διαβιούν και προστατεύονται εκεί.
Είναι αντιεκπαιδευτικό και αναχρονιστικό η Πολιτεία να φυλακίζει τα ζώα για δήθεν “εκπαιδευτικούς” λόγους γιατί το μόνο που πράττει είναι να διαιωνίζει αντιλήψεις καταστροφικές για την σχέση του ανθρώπου με την φύση και τα ζώα.
Τέλος διαμαρτυρηθήκαμε για τα εγκλωβισμένα ζώα μέσα στις βτρίνες των πετ σοπ , πολλά από αυτά σε άθλιες συνθήκες, εκτεθειμένα στον καύσωνα ή στην βροχή, για τα οποία το παγκόσμιο αλλά και το ελληνικό φιλοζωικό κίνημα ζητά την κατάργηση πώλησής τους - ωσάν να πρόκειται για ένα ζευγάρι παπούτσι, μια τσάντα, ένα φόρεμα.
Επιπλέον η αγορά ζώων μέσα από αυτού του είδους καταστήματα συμβάλει και διαιωνίζει τις απίστευτα μαρτυρικές για τα ζώα συνθήκες ζωής τους μέσα στα των εκτροφεία του εξωτερικού αλλά πολλές φορές και του εσωτερικού, με μοναδικό σκοπό το κέρδος των βιομηχανιών ζώων , του ανθρώπου γενικότερα.
ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΠΟΤΕ ΖΩΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΤ ΣΟΠ.
ΥΙΟΘΕΤΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ.
ΒΑΛΤΕ ΕΤΣΙ ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΑ ΕΚΤΡΟΦΕΙΑ.
Ο σύλλογός μας λαμβάνοντας καταγγελία από τουρίστες για την κατάσταση των ζώων στα πετ σοπ της πόλης, με συγκεκριμένα στοιχεία έχει αποστείλει επιστολή στην Κτηνιατρική Διεύθυνση για την λήψη μέτρων.
Τέλος καλούμε τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων αυτών να αφαιρέσουν από τα είδη πώλησης τα ζώα συμβάλλοντα έτσι, και μάλιστα ανώδυνα οικονομικά, στην μη εκμετάλλευση των ζώων από τον άνθρωπο, και στο σταμάτημα των εκτροφείων φρίκης του εξωτερικού».