Web Toolbar by Wibiya Χανιά: Ξεπέρασε κάθε όριο η απανθρωπιά - Πέθαναν αλυσοδέμενα δύο σκυλιά χωρίς νερό ~ Dog Lover Blogspot

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Χανιά: Ξεπέρασε κάθε όριο η απανθρωπιά - Πέθαναν αλυσοδέμενα δύο σκυλιά χωρίς νερό

Ο ιδιοκτήτης δεν έκανε τον κόπο να βάλει λίγο νερό στα ζώα του που ζούσαν κάτω από τον καυτό ήλιο! 
Το σκυλί που φαίνεται ζωντανό στη μία φωτογραφία ζούσε αλυσοδεμένο και το φωτογράφισε η γειτόνισσα.
Ανήκε σε έναν βίαιο όπως περιγράφεται άντρα που ζούσε σε περιφραγμένη κατοικία με την γυναίκα του και το παιδί του.Τους τελευταίους 8 μήνες είχε δύο ασπρόμαυρα σκυλιά, με διάφορα πρόβατα και κότες.
Πρόσφατα τον είδε να χτυπά τα σκυλιά με ένα λαστιχένιο σωλήνα επειδή δεν πήγαιναν κοντά του όταν τα φώναζε...
Η γυναίκα προσπάθησε να του μιλήσει πολλές φορές με κανένα αποτέλεσμα.
Την περασμένη εβδομάδα η θερμοκρασία στην Κρήτη έφτασε τους 38 βαθμούς και ο άνδρας άρχισε να δένει τα σκυλιά. Το πρώτο σκυλί πέθανε, δεμένο στο φράχτη, όπου ζούσε χωρίς καμία σκιά, κανένα στέγαστρο, καμία προστασία από τον ήλιο.
Το δεύτερο σκυλί ήταν δεμένο σε ένα κοντέϊνερ νερού και τουλάχιστον έβρισκε σκιά ανάλογα με τη θέση του ήλιου.
Πολλοί κάτοικοι προσπάθησαν να απελευθερώσουν τα ζώα, τους έδιναν νερό, τα έλυναν. Αλλά χθες το πρώτο σκυλί βρέθηκε πάλι αλυσοδεμένο και νεκρό από τη ζέστη. Το μόνο που έκανε ο ιδιοκτήτης-τέρας ήταν να μεταφέρει αλλού το δεύτερο σκυλί.
Το όνομα της αλλοδαπής που έφερε στο φως το θέμα και τις φωτογραφίες είναι στη διάθεση του Φιλοζωϊκού Χανίων ο οποίος και ανέλαβε να κινηθεί νομικά για το θέμα.
Οποια τιμωρία κι αν υπάρξει όμως, κανένα ζώο δεν γυρνά πίσω. Με ποιά λογική δένουν δεκάδες συμπολίτες μας τα ζώα τους, είτε τσοπανόσκυλα, είτε φύλακες, είτε σκυλιά του σπιτιού...παρατημένα στην αυλή, κάτω από τον καυτό ήλιο χωρίς νερό.....δεν θα καταλάβουμε ποτέ.
adespoto.gr