Web Toolbar by Wibiya Αγριά Μαγνησίας: Τον είδαν και τον κατήγγειλαν επειδή εγκατέλειψε 9 σκυλιά ~ Dog Lover Blogspot

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Αγριά Μαγνησίας: Τον είδαν και τον κατήγγειλαν επειδή εγκατέλειψε 9 σκυλιά

Την Παρασκευή 6 Ιουλίου ένας νεαρός εγκατέλειψε στις 17:00 στην Αγριά Μαγνησίας την σκυλίτσα – που βλέπετε – με τα 8 κουτάβια της. Για κακή του τύχη ένας γείτονας τον είδε και κράτησε τον αριθμό του Ι.Χ., που εκείνος οδηγούσε. Για την σκυλο-οικογένεια ενημερώθηκε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Βόλου «Κόσμος και Φύση».
Η γραμματέα του συλλόγου Φλωρίκα Τσιρογιάννη εξηγεί στο zoosos.gr: «ο γείτονας μας ειδοποίησε το Σάββατο. Αρχικά βρήκαμε τα στοιχεία της ιδιοκτήτριας του οχήματος – η οποία εμφανίζεται, ότι είναι κάτοικος Ξάνθης – και τη Δευτέρα 9 Ιουλίου καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά στο Α.Τ. της περιοχής, για να κινηθεί η νόμιμη διαδικασία εναντίον του δράστη.
Σύμφωνα με τον νόμο 4039/2012 και τον νόμο 1197/81 ο νεαρός διώκεται για εγκατάλειψη ζώων και για τον βασανισμό τους, αφού τα εκθέτει σε βέβαιο κίνδυνο. Ο φάκελος της δικογραφίας θα πάει στον εισαγγελέα την ερχόμενη Δευτέρα. Τα ζώα τα μεταφέραμε σε χώρο ασφαλή».
Ο αυτόπτης μάρτυρας είναι βέβαιο, ότι με την καταγγελία αυτή, θα καταφέρει, να καταδικαστεί ο νεαρός γι’ αυτή του την πράξη και μάλλον θα είναι η πρώτη φορά, που θα διωχθεί κάποιος σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4039/2012 για εγκατάλειψη ζώων και την έκθεση τους σε κίνδυνο.