Web Toolbar by Wibiya Αναγνώστρια καταγγέλει την περισυλλογή σκύλων από τον Δήμο Αθηναίων μετά από ψευδείς ισχυρισμούς ότι κάποιοι σκύλοι είναι επιθετικοί ~ Dog Lover Blogspot

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Αναγνώστρια καταγγέλει την περισυλλογή σκύλων από τον Δήμο Αθηναίων μετά από ψευδείς ισχυρισμούς ότι κάποιοι σκύλοι είναι επιθετικοί

Καλησπερα σας,

Κατ'αρχας, συγχαρητηρια για τις προσπαθειες σας. Αποφασισα να σας γραψω γιατι κατι που εμαθα σημερα με εφερε εκτος εαυτου!! Κανοντας μια βολτα στον αρχαιολογικο χωρο της Ακροπολης, πληροφορηθηκα οτι πολυ γνωστη , αδεσποτη σκυλιτσα της περιοχης, με το ονομα Μπελλα, μαζευτηκε απο τον Δημο Αθηναιων αρων-αρων, μετα απο καταγγελεια οτι ηταν, δηθεν, επιθετικη και επικινδυνη!!! 

Ο "κυριος", ο οποιος εκανε την καταγγελια, ειναι υπαλληλος του αρχαιολογικου χωρου και εχει δημιουργησει και στο παρελθον πολλα, αδικαιολογητα, προβληματα. Εχει κακοποιησει βαναυσα σκυλους και εχει κατηγορησει αδικα σκυλους οτι ειναι επικινδυνοι και "απειλη" για τους ουριστες.

Μετα απο τετοιες αστειες καταγγελιες, ο δημος ερχεται και μαζευει καθε τρεις και λιγο σκυλους, οι οποιοι ειναι τον τελευταιο καιρο οι εξης...

  • Ο Κανελος, ηλικιας γυρω στα δεκαεξι με δεκαεφτα, με απιστευτη δυσκολια κινησεων, λογω γηρατειων. Ισα-ισα που μπορει να κανει ενα-δυο βηματα, ωσπου να κατσει ησυχος σε μια γωνιτσα. Απιστευτα φιλικος με ΟΛΟΥΣ (και το λεω με σιγουρια καθως μενω εκει, τον βλεπω συνεχεια και του δινω φαρμακα για τα κοκκαλα του).
  • Η Γιαννα, μεγαλη επισης σε ηλικια, εντελως τυφλη απο το ενα ματι και με μερικη τυφλωση στο αλλο. Δεν εχει ποτε δειξει σημαδια επιθετικης συμπεριφορας, ειναι παντα καλη και χαρουμενη με ολους και το μονο που ψαχνει ειναι μια σκια για να ξεκουραζεται.
  • Ο Νταγιαν, μεγαλης ηλικιας, με προβληματα στην κινηση απο την ζωη στον δρομο και τα γεραματα βεβαια. Ενας ησυχος σκυλακος, ο οποιος ουτε καν παει εθελουσια κοντα σε κοσμο, απλα κοιμαται σε διαφορες ησυχες γωνιες και απολαμβανει τα χαδια οσων περαστικων θελουν να του τα προσφερουν.
  • Η Φοιβη, σκυλιτσα μεσαιας ηλικιας, απιστευτα γλυκια και καλη και χτυπημενη απο αυτοκινητα αρκετες φορες.
Αυτα και αλλα πολλα, με τελευταιο παραδειγμα την Μπελλα, η οποια ειναι το πιο φιλικο και γλυκο σκυλι που υπαρχει. Παιρνει ενας παραφρον, κακοβουλος και ασχετος ανθρωπος τηλεφωνο, λεει μια ασυναρτησια που δεν διασταυρωνεται, ερχεται ο δημος, μαζευει αθωα ζωακια, τα κλεινει σε κλουβια και μεσα σε μια εβδομαδα τα θανατωνει, επειδη δεν μπορει να τα διατηρησει και το αποτελεσμα ειναι να χανει την ζωη του ενα σκυλακι χωρις κανενα λογο. Εχουμε ακουσει πολλα στο παρελθον για αυτον τον ανθρωπο που προφανως μισει τα ζωα και αντι να κανει την δουλεια του κοιταει πως θα προκαλεσει προβληματα. Αισχος και ντροπη, μονο αυρο εχω να πω.

Βασικα ηθελα να εκφρασω το παραπονο και την αγανακτιση μου για τετοια ατομα και τετοιες συμπεριφορες. Απαραδεκτοι!! Ελεος πια με την συμπεριφορα μας απεναντι στα ζωα!! ποιος ξερει ποσα σκυλακια θα εχουν θανατωθει μεχρι σημερα χωρις λογο...

Αδαμη Αννα-Μαρια, Ελενη Τσαπογα