Web Toolbar by Wibiya Η τετράποδη Sally άλλαξε τη ζωή του αυτιστικού Nick ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Η τετράποδη Sally άλλαξε τη ζωή του αυτιστικού Nick

Δεν είναι για αστείο που η τετράποδη Sally φόρεσε στολή… μαθήτριας. Αντίθετα ο στόχος είναι πολύ σοβαρός καθώς με τον τρόπο αυτό βοηθά τον 14χρονο αχώριστο φίλο της τον Nick Gilling να ξεπεράσει το φόβο του για το σχολείο.

Η Sally άλλαξε μια για πάντα τη ζωή του Nick από τη στιγμή που μετακόμισε στο σπίτι της οικογένειάς του στο Λιντς της Βρετανίας πριν από 18 μήνες.



Βοήθησε το αγόρι να ξεπεράσει το φόβο του για το σχολείο και να αντιμετωπίσει την αγοραφοβία του ενώ μαθαίνει να παίζει μαζί του ακόμα και… χαρτιά.

Η 45χρονη μητέρα του Nick εξηγεί πως ο γιος της έπεφτε συνεχώς θύμα ενδοσχολικού εκφοβισμού. «Οι άλλοι μαθητές τον έβλεπαν ως διαφορετικό. Τον κλωτσούσαν στο στομάχι και τον κορόιδευαν, ερχόταν σπίτι με μελανιές. Μια μέρα έβγαλε τη στολή του σχολείου και μου είπε: "αυτή είναι η τελευταία φορά που τη φορά, δεν θα με αναγκάσεις να την ξαναβάλω ποτέ". Τον πίστευα και ήξερα πως δεν υπήρχε τρόπος να την ξαναφορέσει, την είχε συνδέσει με πολύ άσχημες αναμνήσεις».

Έτσι ο Nick έκανε μαθήματα στο σπίτι για περίπου δύο χρόνια και δέχθηκε μόλις τον Απρίλιο να επιστρέψει στο σχολείο του χωρίς βέβαια τη στολή.

Η κ. Gilling είχε ακούσει από την οργάνωση «Dogs for the Disabled» πως ο ενδεχομένως ο γιος της να κατάφερνε να εκφραστεί μέσω του σκύλου του. «Δεν είχα τίποτα να χάσω», λέει. Και μία μέρα έντυσε τη Sally με τη στολή του σχολείου του Nick.

«Το βρήκε ξεκαρδιστικό, ξέσπασε σε γέλια. Αλλά δέχθηκε εκείνη την ημέρα να φορέσει ο ίδιος τη στολή του και να πάει στο σχολείο, ήταν μία τεράστια αλλαγή», προσθέτει.


«Ο Nick ήταν πολύ αντιδραστικός όταν επρόκειτο να βγούμε έξω. Όποτε προσπαθούσα, μας έπαιρνε ώρες μέχρι να μπει στο αυτοκίνητο και μετά δεν έβγαινε με τίποτα. Μόλις όμως πήραμε τη Sally ήθελε να βγαίνει έξω γιατί ήταν για χάρη της.

Του λέγαμε: "Η Sally πρέπει να βγει βόλτα" ή "Η Sally πρέπει να πάει στην τουαλέτα» κι επειδή νοιάζεται για εκείνη, το έκανε», εξηγεί η μαμά του και προσθέτει πως η κατάσταση τον βοηθά να νιώθει λιγότερο διαφορετικός καθώς όταν συναντά κόσμο δεν επικεντρώνεται πάνω του η προσοχή.

«Η Sally είναι πολύ ήρεμη και ανεκτική. Τον ηρεμεί όταν νιώθει στρεσαρισμένος και κάθεται όταν την αγκαλιάζει και γυρίζει γύρω γύρω».

Η κ. Gilling έμαθε για πρώτη φορά πως τα σκυλιά βοηθούν τα αυτιστικά παιδιά σε μία διαφήμιση της οργάνωσης PAWS (Parents Autism Workshops and Support). Έτσι κατέφυγε στην οργάνωση και εκπαίδευσε τη Sally ώστε να βοηθήσει τον Nick.

«Η Sally με κάνει να νιώθω ασφαλής όταν είμαι έξω και όταν μιλάω με τους ανθρώπους που συναντώ στο δρόμο. Μερικές φορές έρχεται και στο σχολείο μαζί μου, είναι υπέροχο να τη χαϊδεύεις όταν είσαι νευρικός. Άλλαξε τη ζωή μου και με κάνει να χαμογελάω κάθε μέρα», δήλωσε ο 14χρονος.

newsbeast