Web Toolbar by Wibiya Χρειάζονται παπούτσια τα σκυλιά; ~ Dog Lover Blogspot

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Χρειάζονται παπούτσια τα σκυλιά;

Τα παπουτσάκια για σκύλους, ακόμα και σε μορφή μπότας δεν είναι κάτι νέο. Πολλέ φορές δε θεωρούνται και απαραίτητα και όχι μόνο για ομορφιά.

Σε χώρες του εξωτερικού, όπου το χιόνι και η παγωνιά είναι καθημερινά φαινόμενα, οι ιδιοκτήτες ζώων τους φορούν προστατευτικά ειδικά παπουτσάκια σκύλων καθώς οι πατούσες τους μπορεί να πάθουν κρυοπαγήματα.

Τα σκυλιά ωφελούνται από τα προστατευικά παπούτσια ενώ παράλληλα τους προσφέρουν άνεση, για να περπατούν χωρίς να γλιστράνε και ασφάλεια, ώστε να μην πατήσουν κάποιο γυαλί ή καρφί.

Θα πρέπει όμως τα παπούτσια να είναι κατάλληλα για το σκύλο μας, καθώς ορισμένα μπορεί να περιορίσουν τη δυνατότητα του να κινείται ή να τρέχει.

Μπορεί τα παπούτσια σκύλων να είναι εδώ και λίγα χρόνια διαθέσιμα στα pet shops όμως χρησιμοποιούνται πάνω από μία δεκαετία σε αγώνες σκύλων ελκήθρου.

Τα παπούτσια σκύλων προστατεύουν τα πόδια του ζώου από το κρύο τόσο σε υπερβολικά κρύες μέρες όσο και σε πολύ ζεστές, αφού η άσφαλτος που καίει μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα στις πατούσες του.

Τα παπούτσια σκύλων επίσης βοηθούν ζώα με κινητικά προβλήματα. Παπούτσια με αντιολισθητικές σόλες βοηθάνε ιδιαίτερα τα ηλικιωμένα ζώα που χάνουν εύκολα την ισορροπία τους, λόγω αρθρίτιδας ή δυσπλασίας.

Για όσα σκυλιά λατρεύουν το κολύμπι, τα παπούτσια επίσης τα βοηθάνε να προστατεύσουν τα πόδια τους από κοψίματα σε βράχια και πέτρες.

Τα παπούτσια είναι χρήσιμα αν πάτε για ορειβασία με το σκύλο σας για να προστατεύσουν τα πόδια του από τα αγκάθια και τις μυτερές πέτρες.

Ακόμα, τα σκυλιά που έχουν νευρολογικό πρόβλημα στα πόδια ή στη μέση τους και σέρνουν τα πίσω πόδια μπορούν να προστατευτούν με τα παπούτσια ώστε να μην σκίζονται τα πόδια τους.

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΣΚΥΛΟΥ

-Οι καλύτεροι τύποι παπουτσιών για σκύλων είναι όσα ταιριάζουν στο σχήμα της πατούσας και επιτρέπουν την φυσιολογική κίνησή της. Μοιάζουν με κάλτσες και έχουν συνήθως το λεγόμενο βέλκρο στην κορυφή.

-Αποφύγετε παπούτσια σκύλων που μοιάζουν με τα ανθρώπινα παπούτσια, γιατί μπορεί να μοιάζουν χαριτωμένα και γουστόζικα στο ζώο όμως εμποδίζουν την κίνηση τους και μπορεί ακόμα και να τους δημιουργήσουν πρόβλημα.

-Σιγουρευτείτε ότι ο σκύλος σας είναι άνετος με τα παπούτσια και μην σφίγγετε πολύ το κούμπωμα τους.


© Αdespoto.gr