Web Toolbar by Wibiya Πάρκο για… σκύλους στη Λάρισα ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Πάρκο για… σκύλους στη Λάρισα

Έναν νέο και φιλόξενο χώρο, για να υποδέχεται τα δεσποζόμενα σκυλιά της πόλης, θα δημιουργήσει για πρώτη φορά ο Δήμος Λαρισαίων. Σε μία καταπράσινη έκταση περίπου 150 τ.μ., στο ύψος της γέφυρας της ΔΕΥΑΛ, θα φτιάξει το πάρκο των σκύλων, όπου θα φιλοξενεί σε καθημερινή βάση τα αγαπημένα τετράποδα με τους ιδιοκτήτες τους.

Οι εργασίες για τη δημιουργία του πάρκου θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες, με σκοπό να ολοκληρωθούν πριν από τη γιορτή Πηνειού.

Στον συγκεκριμένο χώρο, που είναι ήδη γεμάτος με δεκάδες δένδρα, θα υπάρξει απόλυτος σεβασμός στο περιβάλλον, δεν πρόκειται να κοπεί κανένα από αυτά, διαβεβαιώνει η αντιδήμαρχος Αστικής Ανάπτυξης και υποδομών κα Δέσποινα Μάντζαρη, ενώ θα τοποθετηθούν παγκάκια για να κάθονται οι ιδιοκτήτες των σκύλων, θα στρωθεί το έδαφος με χαλίκι, θα τοποθετηθεί αμμοδόχος για αφόδευση των ζώων με ειδικό χώμα που να απορροφά τις οσμές και φυσικά ο συνολικός χώρος θα είναι περιφραγμένος και με πόρτα για την ασφάλεια των τετράποδων.

Χθες επισκέφθηκαν το σημείο όπου θα γίνει το πάρκο, για να συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της κατασκευής του, η αντιδήμαρχος κα Δέσποινα Μάντζαρη, συνοδευόμενη από μηχανικούς του δήμου, και ο αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Άρης Γαλάτος, επίσης συνοδευόμενος από την προϊσταμένη της Υπηρεσίας Πρασίνου.

«Το πάρκο δεν σημαίνει μόνο παιχνίδι για έναν σκύλο, σημαίνει ελευθερία στη βούλησή του, σημαίνει συναναστροφή και αντιμετώπιση συμπεριφορών άλλων σκύλων, που πολλές φόρες καταλήγουν σε τσακωμούς. Η ιδέα για τη δημιουργία ενός τέτοιου πάρκου που υπάρχει μόνο σε ορισμένες περιοχές της Αθήνας πρόεκυψε και ως μία ανάγκη για να μπορούν τα δεσποζόμενα σκυλιά της πόλης να τρέχουν και να παίζουν ελεύθερα» επεσήμανε ο κ. Γαλάτος.

Η δημιουργία του ήταν επίσης και ένα αίτημα των φιλοζωικών σωματείων της πόλης, ώστε σε έναν χώρο με τις κατάλληλες υποδομές να περνούν κάποιες ώρες της ημέρας συντροφιά με άλλα ζώα διάφορες ράτσες τετράποδων.

Στις προθέσεις του δήμου, εάν φυσικά αγκαλιάσουν οι φιλόζωοι αυτή την πρωτοβουλία, είναι να δημιουργηθούν και άλλοι τέτοιοι χώροι και σε άλλα σημεία της πόλης.

zougla