Web Toolbar by Wibiya Τα παιδιά προτιμούν τα ζώα από τα παιχνίδια ~ Dog Lover Blogspot

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Τα παιδιά προτιμούν τα ζώα από τα παιχνίδια

Αντιμέτωπα με την επιλογή μεταξύ ενός ζώου και ενός παιχνιδιού, νέα έρευνα δείχνει ότι τα παιδιά προτιμούν ένα ζωντανό όν.

Ακόμα και νεογνά 11 μηνών ελκύονται φυσιολογικά από ζώα, περιλαμβανομένων αυτών που ενδεχομένως μπορεί να τρομάζουν ενήλικες, όπως αράχνες και φίδια, ανακάλυψαν ερευνητές των πανεπιστημίων Virginia και Rutgers.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν 3 χωριστά πειράματα στα οποία παιδιά είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν μεταξύ ζώων ή ελκυστικών παιχνιδιών. Τα παιδιά, αποκάλυψε η έρευνα, περνούσαν περισσότερο χρόνο με όλων των ειδών τα ζώα παρά με παιχνίδια.

Τα ζώα επίσης προκάλεσαν περισσότερη περιέργεια και ενδιαφέρον στα παιδιά σε σχέση με τα παιχνίδια. Για παράδειγμα, όταν εστίαζαν την προσοχή τους στα ζώα, τα παιδιά έκαναν περισσότερες κινήσεις, μιλούσαν περισσότερο για τα ζώα και έκαναν περισσότερες ερωτήσεις Ως αποτέλεσμα οι ερευνητές υπέδειξαν ότι τα ζώα βοηθούν τα παιδιά να μαθαίνουν.

Το γεγονός ότι τα παιδιά βρίσκουν τόσο ελκυστικά τα ζώα υποδεικνύει ότι μπορεί ενδεχομένως να ωφελούνται από την ύπαρξη ενός ζώου όπως ένα κατοικίδιο στη ζωή τους.

Η Vanessa LoBue, από το Rutgers University, δήλωσε ότι η έρευνα αναπτύσσει την ιδέα ότι τα ζώα μπορεί ενδεχομένως να αποτελούν καλό όχημα για μάθηση. Αυτό επιβεβαιώνεται από την ευρεία χρήση χαρακτήρων ζώων σε παιδικά βιβλία και εκπομπές.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘British Journal of Developmental Psychology.’