Web Toolbar by Wibiya Υπουργείο: Δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε εκθέσεις ζώα με ακρωτηριασμένα αυτιά και ουρά! ~ Dog Lover Blogspot

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Υπουργείο: Δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε εκθέσεις ζώα με ακρωτηριασμένα αυτιά και ουρά!

Το αρμόδιο ΥΠΑΑΤ με απάντηση του προς τον Όμιλο Κυνοφίλων Αθηνών, διευκρινίζει ότι ΚΑΝΕΝΑ ζώο με ακρωτηριασμένα αυτιά ή ουρά, όπως συνήθιζαν χρόνια τώρα να τα έχουν οι εκτροφείς ή ιδιοκτήτες τους δεν μπορεί να λάβει πλέον μέρος σε έκθεση καθαρόαιμων ζώων. Διαβάστε την ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΚΥΛΩΝ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΑΥΤΙΩΝ ΚΑΙ ΟΥΡΑΣ, όπως μας εστάλη μέσω email από τη φίλη του adespoto.gr Μαρία.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ  ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ                              Αθήνα  24-02-2012
ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ                                                            
Αρ. πρωτ.  :605/22966
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ  ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ


ΠΡΟΣ : Όμιλο Κυνοφίλων Αθηνών
             ΤΘ 109
             19014 ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ

 Δ/ΝΣΗ ΚΑΦΕ
Τμήμα              : Α
Ταχ. Δ/νση       :  Αχαρνών  2
Ταχ. Κωδικας  :   10176
Πληροφορίες   : Αναστασία Αρβανίτη
Τηλ.                  :     210 212 5741
Fax                    :      210 8231267
ΘΕΜΑ    : «Διοργάνωση εκθέσεων με ζώα συντροφιάς »
ΣΧΕΤ     :  Το με ημερομηνία 21-02-2012 έγγραφό σας

Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού με το θέμα εγγράφου σας, σας ενημερώνουμε τα εξής:

Η συμμετοχή ζώων που έχουν υποστεί ακρωτηριασμό, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 7 του Νόμου 4039/2012 (Α 15), σε κάθε είδους έκθεση, απαγορεύεται ρητά, χωρίς να προβλέπει οποιαδήποτε εξαίρεση ή μεταβατική περίοδο για την εφαρμογή της διάταξης αυτής.

 Σε ότι αφορά την παρ. 1  του άρθρου 16, η πρόβλεψη ότι «κάθε κτηνιατρική πράξη ή στείρωση του ζώου με θεραπευτικό σκοπό δεν θεωρείται ακρωτηριασμός», θεσπίστηκε προκειμένου να αποποινικοποιηθούν οι πράξεις αυτές και έτσι οι πολίτες που αναγκάστηκαν να υποβάλλουν το ζώο τους σε τέτοιες χειρουργικές επεμβάσεις να μην υφίστανται τις ποινικές και διοικητικές κυρώσεις του Νόμου, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη ότι σε προηγούμενο σημείο της συγκεκριμένης παραγράφου ο ακρωτηριασμός χαρακτηρίζεται ως κακοποίηση των ζώων. Κατά συνέπεια τα δύο αυτά άρθρα δεν συνδέονται μεταξύ τους.


                                                                               
Ο  ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ  Δ/ΝΣΗΣ

                                                                       ΧΡΥΣ. ΔΗΛΕ


Ο νέος νόμος 4039/2012 βάζει επιτέλους τέλος στον ακρωτηριασμό αυτιών και ουράς καθαρόαιμων, που οι ιδιοκτήτες τους και οι κτηνίατροι, παρανόμως τον πράττουν ενώ δεν εξυπηρετεί σε τίποτα τη φυλή παρά είναι μόνο για αισθητικούς λόγους.

Για πολλά χρόνια οι νόμιμοι εκτροφείς της χώρας μας επέμειναν να κόβουν αυτιά και ουρές, υποβάλλοντας το ζώο σε απίστευτη ταλαιπωρία, με κολλητικές ταινίες στο κεφάλι του για να ''βγουν'' ίσια τα αυτιά και να έχουν τον τέλειο εμφανισιακά σκύλο!

Και όπως κάθε ζωόφιλος οφείλει να σέβεται το ζώο του έτσι και όλοι αυτοί πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να ακρωτηριάζουν αυτιά και ουρές, για παμπάλαια πρότυπα φυλών καθώς πριν πολλές δεκαετίες και σε ορισμένες φυλές ο μόνος λόγος που έκοβαν αυτιά και ουρά ήταν για να μην πιάνονται από άλλα ζώα σε κυνήγια και κυνομαχίες.

Aυτο θα πρέπει να το λάβουν υπόψη και οι κτηνίατρο που συνεχίζουν για 200 και 300 ευρώ να κόβουν αυτιά και ουρές, αγνοώντας το νόμο και κοιτώντας μόνο το οικονομικό συμφέρον τους.

adespoto.gr