Web Toolbar by Wibiya Επαναφορά των στειρωμένων ζώων στις Σέρρες στο φυσικό τους περιβάλλον ~ Dog Lover Blogspot

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Επαναφορά των στειρωμένων ζώων στις Σέρρες στο φυσικό τους περιβάλλον

Αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Δήμου Σερρών

Η επαναφοράτων στειρωμένων ζώων ,που φιλοξενούνται στο Κυνοκομείο Σερρών, στο φυσικό τους περιβάλλον, αποφασίστηκε κατά την προχθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Δήμου Σερρών. Τα μέλη ...

της επιτροπής αποφάσισαν ,λειτουργώντας πιλοτικά το πρόγραμμα να επαναφέρουν τα στειρωμένα ζώα ,σε καθορισμένες περιοχές στον περιαστικό ιστό της πόλης . Στις περιοχές αυτές θα τοποθετηθούν ταΐστρες και ποτίστρες και ευελπιστούν στην επιτυχία του εγχειρήματος . Οι περιοχές που επιλέγηκαν είναι :Αγία Βαρβάρα , Ποπόφ (β΄νεκροταφεία) , Σιγής (Κηφισιά) , αποθήκες σιδηροδρομικού σταθμού , πάρκο Ομόνοιας, Αμαξοστάσιο δήμου .Στην περιοχή του Κρίνου θα τοποθετηθούν μόνο ταΐστρες και ποτίστρες γιατί υπάρχουν πολλά ζώα ελεύθερα . Σε κάθε περιοχή θα αφήνονται3 με 4 ζώα.
Μεταξύ των θεμάτων που ήταν στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης ήτανη λήψη απόφασης για σκυλιά του Κυνοκομείου του Δήμου Σερρών τα οποία πάσχουν από λεισμανίαση. ΟΦΟΣ κατάθεσε δύο έγγραφα σχετικά και αποφασίστηκε να συζητηθεί το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση ,αφού πρώτα ενημερωθούν όλα τα μέλη για αυτά.

Ο κ. Βλάσης Λάντζος ,κτηνίατρος ,πρόεδρος δημοτικής Κοινότητας Σερρών , αναφερόμενος στα αποτελέσματα της σύσκεψης δήλωσε « Αποφασίστηκε να ξεκινήσει η επαναφορά των στειρωμένων ζώων στο φυσικό περιβάλλον Το πρόγραμμα είναι πιλοτικό. Έχουμε βρει ορισμένες περιοχές στον περιαστικό ιστό της πόλης ,θα τοποθετήσουμε ταΐστρες και ποτίστρες εκεί και πιστεύουμε ότι θα μείνουν εκεί τα ζώα ,θα το δούμε στην πορεία . Αυτή την στιγμή στο Κυνοκομείο φιλοξενούνται120 ζώα,αυτά αφού γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες σύμφωνα με τον νόμο ,θα επανενταχτούν και στον περιαστικό ιστό της πόλης και μέσα στην πόλη σε κάποια ιδιαίτερα σημεία» .Ο κ. Λάντζος τόνισε « Αντιπαλότητες δεν πρέπει να υπάρχουν μεταξύ μας ,για να κάνουμε σωστή δουλειά στην πόλη των Σερρών και γενικά στο νομό Σερρών θα πρέπει να συνεργαστούμε με του φιλοζωικούς ομίλους ,και από κει και πέρα θα πρέπει να συνεργαστούμε και με τους άλλους δήμους για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα σε όλο τον νομό». Οκ.Λάντζος έκανε έκκληση στους πολίτες των Σερρών λέγοντας «Κάνω έκκληση στους πολίτες των Σερρών να υιοθετούν τα ζώα του Κυνοκομείου να μην πηγαίνουν να αγοράζουν ζώα .
 
Πιστεύω ότι τα ζώα του Κυνοκομείου είναι ότι καλύτερο για αυτούς»
Από την πλευρά της ,ηπρόεδρος του ΦΟΣ κ. Ζωή Κοντού αναφερόμενη στα αποτελέσματα της συνεδρίασης τόνισε « Πολύ σημαντικό θέμα που θεωρώ ότι θα συζητηθεί και θα καταλήξουμε κάπου με αξιόλογα συμπεράσματα είναι ο κανονισμός Λειτουργίας Δημοτικού Κυνοκομείου Σερρών ,όπου από κει θα μπορούμε ναέχουμε πλήρη εικόνα με σαφήνεια το τι ακριβώς γίνεται. Αυτό που πρέπει να δούμε Σήμερα υπήρξε ένα πολύ καλό πνεύμα στην συνεδρίαση της επιτροπής ,προχώρησαν κάποιες διαδικασίες,υπήρξε ενημέρωση και αυτό που πρέπει να κάνει η δημοτική αρχή είναι δύο απλά πράγματα και νομίζω ότι μπαίνουνε τώρα οι γραμμές ,τα πρώτα βήματα γίνονται για να γίνουν αυτά τα πράγματα ,τα οποία είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για την προστασία των αδέσποτων ζώων αυτό είναι το σημαντικό η ενημέρωση όχι από εμάς τους Φιλοζωικούς συλλόγους αλλά από την δημοτική αρχή και το δεύτερο πράγμα πολύ βασικό πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να προστατέψει τους πολίτες από τον υπερπληθυσμό των ζώων ,το οποίο ενοχλεί όλους .
 
Αυτά τα δύο δρομολογούνται . Ακούσαμε για στειρώσεις με εθελοντές κτηνιάτρους έλληνες ,συμβασιούχους γιατρούς ,και επανένταξης ζώων αφού πρώτα ενημερωθούν οι πολίτες για τα σημεία αυτά όπως επίσης και η έκκληση που πρότεινε ο φιλοζωικός όμιλος που πρέπει να γίνει από την δημοτική αρχή ως προς την υιοθέτηση των ζώων του κυνοκομείου ,που έχουν όλες τις προϋποθέσεις, τα οποία θέλουν οικογένεια . Ας το κάνουν» .

e-simerini.com