Web Toolbar by Wibiya Διαζύγια: Αυξάνονται οι διεκδικήσεις της κηδεμονίας του ζώου! ~ Dog Lover Blogspot

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Διαζύγια: Αυξάνονται οι διεκδικήσεις της κηδεμονίας του ζώου!

Ένα πρώην ζευγάρι μπορεί να φτάσει να τσακώνεται σαν το σκύλο με τη γάτα, ακόμα και μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου για το σκύλο ή τη γάτα του!
Οι υιοθέσεις διεκδικήσεων κηδεμονίας του ζώου αυξάνονται συνεχώς στις ΗΠΑ ενώ σε έρευνα του 2006, από εταιρεία δικηγόρων ,1 τέταρτο όσων συνολικά ρωτήθηκαν, απάντησαν πως οι σχετικές υποθέσεις αυξήθηκαν ιδιαίτερα σε σχέση με το 2001.
Δικηγόρος διαζυγίων δηλώνει ότι όντως βλέπει συχνά τους πελάτες του να διεκδικούν πάσει θυσία το ζώο σε αντίθεση με οικονομικά ή περιουσία.
Αν ένα παιδί εμπλέκεται στο διαζύγιο πολλοί δικαστές αποφασίζουν το ζώο να μείνει με το παιδί, λένε οι δικηγόροι.
Αλλά τι γίνεται όταν το ''παιδί'' είναι το σκυλί ή το γατί;
Οι χωρισμοί ομόφυλων ζευγαριών, πολιτικών γάμων ή συμφώνων συμβίωσης είναι ανάμεσα στους λόγους που οι διεκδικήσεις κηδεμονίας ζώου γίνονται όλο και πιο σύνηθες φαινόμενο.
Η αύξηση των υποθέσεων σχετικά με την κηδεμονία του ζώου έχουν αυξηθεί περίπου κατά 15% τα τελευταία 5 χρόνια.
Τα ζώα θεωρούνται ιδιοκτησία σε κάθε πολιτεία της Αμερικής. Για χρόνια, συνηθιζόταν να μοιράζονται σαν έπιπλα ή αντικείμενα όταν προέκυπτε ένα διαζύγιο. Πλέον όμως τα πράγματα αλλάζουν.
''Οι δικαστές είναι πιο ευαισθητοποιημένοι όταν υπάρχουν παιδιά. Αναγνωρίζουν πλέον ότι οι άνθρωποι έχουν συναισθηματικούς δεσμούς με τα ζώα τους. Υπάρχει μία νοοτροπία που αλλάζει και δεν θεωρούν τα ζώα πλέον...τραπεζαρίες'', λένε οι δικηγόροι.
Οι περισσότεροι μάλιστα συμφωνούν στο ότι οι άνθρωποι έχουν πια όλο και πιο πολλά κατοικίδια και τα θεωρούν μέλη της οικογένειάς τους και όχι περιουσιακά στοιχεία.
Οι άνθρωποι δεν ντρέπονται να παλέψουν για την κηδεμονία του ζώου τους σήμερα. Στο παρελθόν ίσως να μην μιλούσαν γιατί η κοινωνία δεν θα αποδεχόταν το ζώο ως κάτι διαφορετικό από ένα ακόμα αξεσουάρ του σπιτιού.
Δεν υπάρχει νόμος που να ορίζει επισκέψεις για το ζώο οπότε τα ζευγάρια βρίσκουν λύσεις μεταξύ τους για το κάθε πότε θα βλέπει ο πρώην σύντροφος το ζωάκι του κάποτε αγαπημένου...ζευγαριού!
adespoto.gr