Web Toolbar by Wibiya Κόρινθος : Ζητούν πληροφορίες για τον δολοφόνο αδέσποτων ~ Dog Lover Blogspot

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Κόρινθος : Ζητούν πληροφορίες για τον δολοφόνο αδέσποτων

Η φιλοζωική ομάδα, που φροντίζει τα αδέσποτα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Κορίνθου, μέσω facebook ζητά πληροφορίες για τον δράστη ή τους δράστες, που σκόρπισαν τον θάνατο δηλητηριάζοντας και τα έξι αδέσποτα σκυλιά, τα οποία ζούσαν ...

στην περιοχή. Τα ζώα ήταν ήσυχα, υγιή, στειρωμένα και φροντισμένα.

Η καταγγελία
«Πριν από ένα μήνα περίπου δολοφονήθηκαν με χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων 6 σκυλιά στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού. Χρησιμοποιήθηκε δηλητήριο αργής δράσης, με αποτέλεσμα τα σκυλιά να καταφύγουν στις φωλιές τους, εκεί δηλαδή που συνήθιζαν να κοιμούνται και να πεθάνουν αργά και βασανιστικά. Όλα τα σκυλιά είχαν στειρωθεί, εμβολιαστεί και θεραπευτεί από ασθένειες. Ήταν εντελώς ακίνδυνα και ποτέ δεν είχαν ενοχλήσει.

Η οποιαδήποτε πράξη βίας κατά των σκυλιών, ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα και η κακοποίηση σκύλων γενικά, αποτελεί αντικείμενο αυτεπάγγελτης δίωξης και είναι, σύμφωνα με το άρθρο 16 σε συνδυασμό με το άρθρο 20 του νόμου 4039/2012 «για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς», διακεκριμένη μορφή πλημμελήματος, το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έως πέντε ετών και με χρηματική ποινή έως δεκαπέντε χιλιάδες (15.000,00) ευρώ.

Δεν γνωρίζουμε αν αυτή η δολοφονική πράξη οργανώθηκε από συμφέροντα (διοίκηση σταθμού / υπαλλήλους του σταθμού / εργολάβο καθαριότητας / υπηρεσίες του δήμου) που θεωρούν ότι θίγονται από την παρουσία των ζώων στην περιοχή του σταθμού ή από μεμονωμένες σαδιστικές συμπεριφορές. Αυτό που γνωρίζουμε είναι, ότι θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμη οδό προκειμένου να τιμωρηθούν αυστηρά οι δράστες.

Για κάθε πληροφορία που θα οδηγήσει στους δράστες θα δοθεί αμοιβή. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6972723663, 6938373187 & 6977699351 και στο e-mail: vsmeid@gmail.com».

moriasnews