Web Toolbar by Wibiya Άνθρωποι και σκύλοι στο ΤΕΙ Κρήτης ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Άνθρωποι και σκύλοι στο ΤΕΙ Κρήτης

Τί λέει ο πρόεδρος του Ιδρύματος
Τί λέει η πρόεδρος του σωματείου Ζωόφιλη Δράση

Εικόνες ντροπής στο ΤΕΙ Κρήτης εξαιτίας των αδέσποτων ζώων καταγγέλλει στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του Ιδρύματος Βαγγέλης Καπετανάκης καλώντας το Δήμο Ηρακλείου να πάρει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης. «Έχουμε φοιτητές και καθηγητές μας που ...


έχουν πέσει θύματα επιθέσεων, τα φαινόμενα είναι σχεδόν καθημερινά και παρά την παρέμβαση ακόμα και του εισαγγελέα δεν έχει γίνει το παραμικρό» λέει ο κ. Καπετανάκης.

Το θέμα δεν είναι καινούριο αλλά έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα με τις διαμαρτυρίες των φοιτητών να πολλαπλασιάζονται ενώ ο πρόεδρος του ΤΕΙ μιλά και για περιπτώσεις που τα αδέσποτα βρίσκονται στο χώρο των εστιατορίων ακόμα και μέσα στις αίθουσες που γίνονται τα μαθήματα.

Ο κ. Καπετανάκης δηλώνει: «Είναι καταστάσεις που δεν τιμούν την εκπαιδευτική διαδικασία και μας πηγαίνουν χρόνια πίσω. Η νομοθεσία προβλέπει ακόμα και θανάτωση των ζώων αλλά δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε τέτοιες λύσεις. Ωστόσο η κατάσταση δεν πάει άλλο. Τα ζώα πρέπει να μεταφερθούν στο κυνοκομείο του Δήμου αλλά κάνω και έκκληση στους δημότες να μην εγκαταλείπουν τα κατοικίδιά τους στο χώρο του ΤΕΙ. Τα σκυλιά λειτουργούν ως αγέλες, πολλές φορές έως και 150 ζώων με επιθετική συμπεριφορά. Δεν είναι λίγες οι φορές που φοιτητές και καθηγητές κατέληξαν στο νοσοκομείο για αντιτετανικό ορό. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο».

Πάντως για μικρότερη διάσταση του προβλήματος κάνει λόγο η πρόεδρος της Ζωόφιλης Δράσης Ηρακλείου κ. Γεωργία Στεφανάκη. «εμείς έχουμε καταγράψει μόλις 43 αδέσποτα στην περιοχή του ΤΕΙ. Τα περισσότερα είναι στειρωμένα και εμβολιασμένα και απολύτως ήρεμα», λέει και συμπληρώνει: «Πολλές φορές ο υπερβολικός φόβος ή η στάση των ανθρώπων που δε συμπαθούν τα ζώα οδηγούν σε καταγγελίες που είναι ψευδείς με σκοπό να οδηγηθούμε στην ευθανασία ενός συγκεκριμένου ζώου. Εκείνο όμως δεν έχει φωνή για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να πει αν όντως επιτέθηκε ή αν ήταν πράγματι αυτό…»

Τέλος, για δύσκολες εποχές και για οικονομική στενότητα κάνει λόγο ο αντιδήμαρχο Πρασίνου Αριστείδης Μπολάκης, ο οποίος είναι υπεύθυνος και για τη λειτουργία του Δημοτικού Κυνοκομείου, αμφισβητώντας και εκείνος τον αριθμό των αδέσποτων στο χώρο του ΤΕΙ. Παραδέχεται πάντως πως υπάρχει πρόβλημα και απευθύνει έκκληση στους δημότες να μην εγκαταλείπουν τα κατοικίδιά τους.

flashnews.gr