Μια συνηθισμένη κονσέρβα μπορεί να γράφει:
Υγρασία 80%
Πρωτεΐνη 8%
Ίνες %
Έλαια 6%
Άρα περιέχει 80% υγρασία και 20% ολικά στερεά.
Ποια είναι τα πραγματικά επίπεδα ολκών στερεών πρωτεΐνης, λιπαρών και ινών ;
Υπολογίστε χρησιμοποιώντας τον τύπο:
Περιεκτικότητα σε θρεπτικά ολικά στερεά = το ποσοστό θρεπτικής ουσίας της μάρκας Χ 100 ÷ ποσοστού σε περιεκτικότητα στεγνής ύλης.
Επομένως: Πρωτεΐνη = 8Χ100 ÷ 20 =40
Έλαια ( λίπη) = 6Χ100÷ 20=30
Ίνες =1Χ 10÷ 20=5
Υγρασία 80%
Πρωτεΐνη 8%
Ίνες %
Έλαια 6%
Άρα περιέχει 80% υγρασία και 20% ολικά στερεά.
Ποια είναι τα πραγματικά επίπεδα ολκών στερεών πρωτεΐνης, λιπαρών και ινών ;
Υπολογίστε χρησιμοποιώντας τον τύπο:
Περιεκτικότητα σε θρεπτικά ολικά στερεά = το ποσοστό θρεπτικής ουσίας της μάρκας Χ 100 ÷ ποσοστού σε περιεκτικότητα στεγνής ύλης.
Επομένως: Πρωτεΐνη = 8Χ100 ÷ 20 =40
Έλαια ( λίπη) = 6Χ100÷ 20=30
Ίνες =1Χ 10÷ 20=5
puppy-doggy.blogspot.com