Web Toolbar by Wibiya Κύριε υπουργέ, μετά την καταγγελία εξαφάνισαν τα ζώα! ~ Dog Lover Blogspot

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Κύριε υπουργέ, μετά την καταγγελία εξαφάνισαν τα ζώα!

Η Μάριζα Χριστοδούλου εκ μέρους της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) και της Πανελλαδικής Συντονιστική Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων (Π.Σ.Ε.Ζ.Σ.) στις 26 Ιανουαρίου 2012 έστειλε επιστολή στον Μιχάλη Θραψανιώτη (Σκαλίδη), που είχε διαπιστωθεί, ότι είναι ο ιδιοκτήτης – κηδεμόνας ενός τσομπανόσκυλου, το οποίο ήταν δεμένο, κάτω από ένα δέντρο, εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες και τελείως απροστάτευτο σε ορεινό περιοχή στα έξω Λακώνια, (Αρκολάκι) στον νομό Λασιθίου Κρήτης.

Με την επιστολή αυτή η κα Χριστοδούλου ζητούσε από τον ιδιοκτήτη του ζώου να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία και να φροντίσει τον σκύλο του όπως πρέπει. Δηλαδή να του βάλει στέγαστρο κατάλληλο, ώστε να τον προστατεύει από τις καιρικές συνθήκες, να του βάλει τροφή, νερό, να προσφέρει στο ζώο κτηνιατρική περίθαλψη. Στην επιστολή γίνονταν αναλυτική αναφορά της νομοθεσία και του τι προβλέπεται για τα αδέσποτα και τα ιδιόκτητα ζώα. Τι σημαίνει ευζωία, και τις συνέπειες υπάρχου σύμφωνα με τον νομό αν κακοποιείται ένα ζώο.

Μάλιστα σε αυτή την επιστολή η κα Χριστοδούλου εκπροσωπώντας την Π.Φ.Π.Ο. και την Π.Σ.Ε.Ζ.Σ. ενημέρωνε τον κ. Θραψανιώτη (Σκαλίδης) ότι σε κοντινή απόσταση από το δικό του ζώο υπήρχε άλλο ένα δεμένο και αυτό σε δέντρο, από το οποίο είχε κοπεί πρόσφατα το ένα πόδι! Ναι, καλά διαβάσατε! Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία το πόδι του ζώου, ήταν πρόσφατα κομμένο και από το νωπό τραύμα εξείχε το οστό του!
Η επιστολή αυτή κοινοποιήθηκε και στο Αστυνομικό Τμήμα Λασιθίου, ώστε η ΕΛ.ΑΣ. να πληροφορηθεί την καταγγελία και να επιληφθεί του θέματος, αφού επρόκειτο για συστηματική κακοποίηση ζώων.

Τα ζώα μετά την καταγγελία «έκαναν φτερά»
Ο αστυνομικός διευθυντής Λασιθίου, Εμμανουήλ Χρονάκης, ενημέρωσε στις 3 Φεβρουαρίου 2012 τη κα Χριστοδούλου, ότι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. από το Α.Τ. Αγίου Νικολάου σε συνεννόηση με τη Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Λασιθίου πήγαν στο σημείο, που τους είχαν υποδείξει, αλλά τα ζώα – που βλέπετε στις φωτογραφίες – είχαν εξαφανιστεί.

Ο δε κ. Θραψανιώτης (Σκαλίδης) δήλωσε ότι «δεν είναι ιδιοκτήτης κανενός σκύλου, αρνούμενος τα καταγγελλόμενα. Επιπλέον δήλωσε ότι έχει αντιληφθεί την ύπαρξη αδέσποτων σκύλων στη περιοχή των Λακωνίων με τα οποία δεν έχει σχέση ιδιοκτησίας».

Αν και ο ιδιοκτήτης – κηδεμόνας, όπως μάθαμε κλήθηκε από την Αστυνομία να δηλώσει, που μετέφερε τα ζώα, τίποτα δεν έγινε…
Αποδειχτικά στοιχεία του εγκλήματος της κακοποίησης, που υφίσταντο τα ζώα, είναι οι φωτογραφίες, που σας παρουσιάζουμε…

Όμως είναι σχεδόν βέβαιο, ότι αυτά τα πλάσματα είτε εξοντώθηκαν δια πυροβολισμού ή εγκαταλείφθηκαν κάπου πολύ μακριά ή αλυσοδέθηκαν σε άλλο σημείο.

Υποχρεωτικό τσιπάρισμα για όλα τα ζώα!

Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του νομοσχεδίου «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό» οι ποιμενικοί σκύλοι ΕΞΑΙΡΕΘΗΚΑΝ σκόπιμα από το τσιπάρισμα (την υποχρεωτική τοποθέτηση τσιπ μέσω της οποίας διαπιστώνεται ο ιδιοκτήτης του ζώου).

Αν και αυτή είναι η μόνη και ασφαλής μέθοδος, ώστε να διαπιστώνεται σε ποιον ανήκει ένα ζώο, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αστέριος Ροντούλης, για να τα έχει καλά με τους κτηνοτρόφους και ειδικά με τους Λαρισαίους, είπε, ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει στα ποιμενικά σκυλιά… γιατί η διαδικασία τσιπαρίσματος είναι δύσκολη! Άλλοι είπαν, ότι οι τσοπάνηδες έχουν τα σκυλιά σαν παιδιά τους… και αυτές οι απαιτήσεις είναι παράλογες…

Εμείς σας δείχνουμε τι πραγματικά συμβαίνει και τι θα είχε αποφευχθεί ή δεν θα επαναλαμβάνονταν στο μέλλον, αν εκείνοι που νομοθετούσαν νοιάζονταν για τον τόπο, τα ζώα, τους ανθρώπους του!

Διαμαρτυρηθείτε σε αυτούς που ψηφίζετε!
Διαμαρτυρηθείτε σ’ εκείνους, που πρωταγωνίστησαν σε αυτό το νομοσχέδιο, που χαντακώνει τη εθελοντική φιλοζωική δράση και αφήνει άθιχτους εκείνους που πρωταγωνιστούν στην αδίστακτη εκμετάλλευση των ζώων.
Στείλτε email διαμαρτυρίας. Θυμίστε τους ότι δεν θα τους σταυρώσετε!

Αστέριος Ροντούλης (βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ. νομός Λάρισας): a.rontoulis@parliament.gr, rontulis@otenet.gr
Κώστας Σκανδαλίδης (βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. εκλέγεται στην Α’ Αθήνας): kskan@skandalidis.gr
Βασίλης Γιουματζίδης (βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. νομός Πέλλας): vasgiouma@gmail.com

http://www.zoosos.gr/article/1052/kurie-upourge-meta-ten-kataggelia-exaphanisan-ta-zoa