Web Toolbar by Wibiya Φλώρινα: Την σκότωσαν πριν προλάβει να σωθεί ~ Dog Lover Blogspot

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Φλώρινα: Την σκότωσαν πριν προλάβει να σωθεί

Τον Ιανουάριο το Φιλοζωικό Σωματείο Φλώρινας πρωτοεντόπισε την Τσιλέρ, μία εγκαταλελειμμένη καθαρόαιμη Κανάριο σκυλίτσα.
Βρέθηκε με χτυπημένο πόδι, άγνωστο από τι και θα χρειαζόταν χειρουργείο και τοποθέτηση λάμας. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι είχε και καλαζάρ.

Βλέπετε όσο ήταν υγιής, φρόντισαν να της κόψουν παρανόμως τα αυτιά και να καμαρώνουν για το καθαρόαιμο σκυλί τους. Όταν όμως τραυματίστηκε, το πέταξαν σαν άχρηστο και άψυχο αντικείμενο...
Το σωματείο έκανε έκκληση για να βρεθεί φιλοξενία ώστε να αρχίσει η θεραπεία, η οποία φυσικά δεν μπορούσε να γίνεται στο...δρόμο.
Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε, παρά μόνο μετά από κινητοποίηση στο facebook σήμερα, 19/2/2012 η Τσιλέρ θα μεταφερόταν σε ξενοδοχείο σκύλων στη Θεσσαλονίκη με βοήθεια ζωόφιλων. Η Τσιλέρ όμως δεν πρόλαβε να γνωρίσει την καλή πλευρά των ανθρώπων.
Οι Φλωρινιώτες την δηλητηρίασαν και της στέρησαν κάθε ευκαιρία στη ζωή.
Δεν της έφτανε η κατεστραμμένη κλείδωση, δεν της έφτανε το καλαζάρ, δεν της έφτανε η επιβίωση στους -30....Έπρεπε να εξουδετερωθεί και με φόλα...
Το Φιλοζωικό Σωματείο Φλώρινας μάλιστα εφιστεί προσοχή σε όσους έχουν ζώα καθώς πλέον οι φόλες πέφτουν και μέσα σε αυλές!
Δίποδα κτήνη που δεν ανέχονται άλλα ζωντανά πλάσματα γύρω τους. Δήμοι απόντες χωρίς Κυνοκομεία και χώρους φροντίδας ζώων. Σωματεία που παλεύουν μόνα τους στην άνιση αυτή μάχη.

Καλό ταξίδι Τσιλέρ.
adespoto.gr