Web Toolbar by Wibiya Δήμος Αγ. Νικολάου: Κλείνει ιδιωτικό καταφύγιο με...πολεοδομικές δικαιολογίες! ~ Dog Lover Blogspot

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Δήμος Αγ. Νικολάου: Κλείνει ιδιωτικό καταφύγιο με...πολεοδομικές δικαιολογίες!

Είναι δεδομένο ότι ο Δήμος Αγίου Νικολάου  δεν πρέπει να θυμάται την  βρετανική κοινότητα μόνο στις εκλογές.

Είναι επίσης δεδομένο ότι μέχρι σήμερα δεν  μας έχει βοηθήσει να  φτιάξουμε κάτι, αλλά δεν περιμέναμε ότι θα μεριμνούσε να γκρεμιστεί το κυνοκομείο που στεγάζει περί τους 60 σκύλους  έξω από το  Ίστρον Καλού Χωριού, αυτά αναφέρει σε τοπικές εφημερίδες η  Τζόαν  Μακένζι Ραπάνη, η οποία πριν από 3 χρόνια, δια πυρός και σιδήρου κατάφερε με δικά της έξοδα και με την συνεισφορά όλων από την κοινότητα των φιλόζωων , να ανεγείρει δύο δωμάτια , σε περίφρακτο χώρο φίλου της.
Με πολλή φροντίδα και αγάπη , ο ξενώνας αυτός φιλοξενίας αποτέλεσε το μόνο αντίμετρο στην κάκιστη δημοσιότητα του Δήμου Αγίου Νικολάου στα θέματα της βίας κατά των αδέσποτων , παρέχοντας κοινωνική υπηρεσία , κοινωνικό αγαθό , χωρίς να επιβαρύνει το Δήμο .
Μάλιστα και ο ίδιος ο Δήμαρχος εζήτησε τις υπηρεσίες του ως άνω κυνοκομείου για να στεγάσει τα κουτάβια του σκύλου του!!!
Παρόλα αυτά, μετά από   καταγγελίες  περί θορύβων και ακαθαρσιών , η νομαρχία αρχικά και ο δήμος μέσω της πολοεδομίας ενέσκηψαν και χτύπησαν βάρβαρα και αλόγιστα την προσπάθειά μας αυτή .
Η ειρωνία είναι ότι κατόπιν ελέγχων για τις ως ανω καταγγελίες, οι συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής εκρίθηκαν ικανοποιητικές, αντίθετα όμως ο Δήμος έβγαλε «λαβράκι» και επέβαλε δια της  υπηρεσίας του  , της  πολεοδομίας,  πρόστιμο κατεδάφισης και διατήρησης αυθαιρέτου , παρόλο που δεν είχε καταγγελθεί κάποια παρανομία σχετική .
Τουλάχιστον η κυρία Ραπάνη, απέκτησε και χωράφι τζάμπα, αφού το πρωτόκολλο της πολοεδομίας εσφαλμένα την εμφανίζει και ιδιοκτήτρια της έκτασης του κυνοκομείου .
Λύσεις υπάρχουν πολλές . Η δικαιότερη , είναι να εκδώσει ο δήμος την άδεια για τα δύο αυτά μικρά δωμάτια , και να μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να λειτουργούμε εμείς το κυνοκομείο, υπο τη διεύθυνση οποιουδήποτε φορέα . Εμάς δεν μας ενδιαφέρει το  αν θα ανήκει στο Καλό Χωριό Η στο Δήμο Αγίου Νικολάου , θέλουμε απλά να συνεχίσει να λειτουργεί .
Είναι κρίμα και παρακαλούμε να ακουστεί η φωνή μας, ως απλών ανθρώπων , βοηθήστε  οι διαμαρτυρίες μας να πιάσουν τόπο, δεν είμαστε σε θέση να ανταγωνιστούμε τους συμβούλους τύπου και ετοιμοπόλεμους  διαμορφωτές κοινής γνώμης του Δήμου , απλά θέλουμε να συνεχίσουμε να βοηθάμε και να προστατεύουμε τα αδέσποτα ζώα , αλλά και να συνεισφέρουμε σε μία εικόνα ενός τόσο όμορφου και τουριστικού δήμου .
Σε καιρούς κρίσης , όταν οι ιδεολογίες έχουν γκρεμιστεί και η έννοια της ορθής διαχείρισης έχει και αυτή ατονίσει  μόνο  οι συντονισμένες δράσεις από ανθρώπους απλούς που αγαπουν τον τόπο τους, από ανθρώπους σαν εσάς και εμάς  μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα  , εάν δε ο δήμος δεν είναι διατεθειμένος να μας βοηθήσει, προς θεού μη μας γκρεμίσει τις προσπάθειές μας.

Αυτά αναφέρουν τα δημοσιεύματα.

Σε email διαμαρτυρίας φιλόζωου, ο Δήμος απάντησε:
''Μετά από καταγγελίες περιοίκων της περιοχής όπως επίσης και το σχετικό σήμα της Αστυνομίας, διενεργήθηκε αυτοψία από την πολεοδομία περί νομιμότητας των κτιριακών εγκαταστάσεων όσον αφορά το PAWS of Crete (καταφύγιο αδέσποτων σκύλων) στο Καλό Χωριό και επιβλήθηκε πρόστιμο για παράνομες κατασκευές.
Επίσης  επισημαίνουμε ότι μετά από έλεγχο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και λαμβάνοντας υπόψη το έγγραφο με αρ. 4004/2011, το συγκεκριμένο καταφύγιο δεν πληρεί ούτε τις προϋποθέσεις αλλά ούτε και τους κανόνες υγιεινής.
Ο Δήμος Αγίου Νικολάου είναι διατεθειμένος να βοηθήσει την εθελοντική προσπάθεια της κυρίας Τζόαν Ραπάνη ως μέλος του Paws of Crete ώστε να εξευρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση μέσα στα νόμιμα πλαίσια.
Από το Δήμο Αγίου Νικολάου''

Οι ζωόφιλοι όμως σημειώνουν ότι υπάρχει ψέμμα στην απάντηση του Δήμου, αφού η Κτηνιατρική όπως βλέπετε στο έγγραφο παρακάτω βρήκε τις εγκαταστάσεις μια χαρά! Πολεοδομικές είναι οι αυθαιρεσίες! Όχι ως προς την χρήση!




Διαπιστώνεται λοιπόν ότι τα ζώα φροντίζονται σωστά αλλά...δεν υπάρχει άδεια καταφυγίου!

Αντί ο δήμος Αγ. Νικολάου να έχει από το 2003 καταφύγιο δημοτικό , όπως τον ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ 3170/2003 όχι μόνο πολεμά αυτούς που βοηθάνε πραγματικά τα ζώα αλλά προσπαθεί να βγάλει και χρήματα, επιβάλλοντας πρόστιμα;;; Ο νέος νόμος 4039/2012 ορίζει ότι κάθε Δήμος πρέπει να δημιουργήσει καταφύγιο, μέσα σε 2 χρόνια. ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ 'Η ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ;

Διαμαρτυρηθείτε στο Δήμο Αγ. Νικολάου: dimos.agn@gmail.com
adespoto.gr