Web Toolbar by Wibiya Εξόντωσαν τα αδέσποτα στην Πάχη Μεγάρων λόγω ΚαθαροΔευτέρας! ~ Dog Lover Blogspot

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Εξόντωσαν τα αδέσποτα στην Πάχη Μεγάρων λόγω ΚαθαροΔευτέρας!

Στην παραλιακή Πάχη Μεγάρων, που βρίσκεται απέναντι από τη Σαλαμίνα και πολύ κοντά στην Αθήνα, κάποιοι εξόντωσαν τα αδέσποτα, ώστε να μην ενοχλήσουν εκείνους, που θα επισκεφθούν το χωριό τους, για να φάνε θαλασσινά και ψάρια εν όψει Καθαράς Δευτέρας… Τα ζώα, που με πολύ κόπο στείρωσε πριν από μερικές εβδομάδες η Φιλοζωική Κίνηση Μεγάρων – Νέας Περάμου, κάποιοι τα δηλητηρίασαν σταδιακά, για να ξεμπερδεύουν… με το πρόβλημα και για να προστατεύσουν την πελατεία των επιχειρήσεων τους και την τσέπη τους.

Επανειλημμένα έχουμε τονίσει στο zoosos.gr, πόσο οξυμένο είναι το πρόβλημα, αφού είναι εκατοντάδες τα αδέσποτα, που περιφέρονται στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων. Και δυστυχώς μόνο μια χούφτα άνθρωποι παλεύουν να τα σώσουν, να τα στειρώσουν.

Τα αδέσποτα δεν φυτρώνουν

Τα αδέσποτα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου, της Πάχης και των υπολοίπων περιοχών δεν φύτρωσαν εκεί. Είναι συνήθως τα σκυλιά, που κάποιοι άνθρωποι κάποτε αγόρασαν ή υιοθέτησαν. Και στη συνέχεια για να τα ξεφορτωθούν τα εγκατέλειψαν σε μια ασφαλή απόσταση από το σπίτι τους, ώστε να μην ξαναεπιστρέψουν μόνα τους, φορτώνοντας το δικό τους «πρόβλημα» στις πλάτες των κατοίκων της περιοχής.

Επαναλαμβανόμενο έγκλημα

Στις 24 Ιανουαρίου 2012 σε σχετικό δημοσίευμα μας αναφέραμε ότι η κατάσταση στα Μέγαρα είναι απελπιστική, αφού μόνο εκεί κυκλοφορούν περίπου 1.000 αδέσποτα ζώα. Η Κινέττα, η Πάχη, το Αλεποχώρι και το Μεγάλο Πεύκο είναι τουριστικά θέρετρα και οι ντόπιοι εξολοθρεύουν με φόλες τα ζώα, που παρατούν περαστικοί και παραθεριστές. Οι πολυάριθμες γέννες κουταβιών είναι δεκάδες και η κατάσταση διαιωνίζονται. Μόνη πολιτισμένη λύση οι συνεχείς στειρώσεις με ή χωρίς τη συνδρομή της Πολιτείας ή του Δήμου.

Η πρόεδρος της Φιλοζωικής Κίνησης Μεγάρων – Νέας Περάμου, Νατάσα Μελετίου, εξηγούσε τότε στο zoosos.gr: «Από τον Ιούνιο μέχρι τώρα έχουν γίνει πάνω από 450 στειρώσεις σκυλιών και γατιών και δεν έχουμε δει ακόμα αποτέλεσμα. Μαζεύουμε δυστυχώς ακόμη δεκάδες θύματα, δηλαδή ζώα που δηλητηριάστηκαν επειδή κάποιοι δυσαρεστούνται με την πολυπληθή – είναι αλήθεια – παρουσία τους. Ο Δήμος μας συμπαραστέκεται μεν, δεν έχει δραχμή δε!

Εδώ στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων δυστυχώς συνδυάζουμε τα πάντα. Άθλιες πτηνοτροφικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, αδέσποτα, αυλές με θηλυκά δεσποζόμενα, τα οποία γεννούν ασύστολα και κουτάβια τους πετιούνται από τους ιδιοκτήτες, βοσκούς, κυνηγούς και φυσικά τα σκυλιά των Αθηναίων, οι οποίοι μας τιμούν συχνά ιδίως για να εγκαταλείψουν τα ζώα τους!

Θυμίζω δε και τις αγγελίες "πωλούνται", που κοσμούν τα κτηνιατρεία μας. Πρέπει να καταφέρουμε να ελέγξουμε τον πληθυσμό των αδέσποτων και να τα γλυτώσουμε από το μένος των Μεγαριτών. Εδώ την καραμπίνα την έχουν για χαβαλέ. Φυτοφάρμακα – πρώτη ύλη για φόλες – βρίσκεις και στα περιπτερά μας αφού είμαστε αγροτική περιοχή».

Ένα παραθαλάσσιο χωριό διάσπαρτο με πτώματα ζώων
Τα πτώματα των σκυλιών άρχισαν να εντοπίζονται σταδιακά εδώ και εβδομάδες. Χθες πέθανε και το τελευταίο. Ο Μακρυμούρης βρήκε και αυτός φρικτό θάνατο, όπως η Σούζυ, ο Φάτσο, το Κόλεϋ της παρέας και άλλα σκυλάκια, τα οποία φρόντιζε η Μαρία Χατζηστεργίου, μέλος του φιλοζωικού συλλόγου, και υπεύθυνη για την περιοχή. Τα αδέσποτα φροντίζονταν, ώστε αυτά να μην δημιουργούν πρόβλημα στους επιχειρηματίες της περιοχής και για να μην γίνονται τα ίδια «στόχος».

Όλα αυτά ήταν ζώα, είχαν στειρωθεί με κόπο, αφού γίνονται πολύ σημαντικές προσπάθειες για να ελεγχθεί ο πληθυσμό τους, ώστε και η παραλία της Πάχης να μην είναι χώρος συνάντησης της αγέλης. Αυτή την Καθαρά Δευτέρα κανένα σκυλί δεν θα βρεθεί στον δρόμο των εκδρομέων, που θα ακουμπήσουν τα χρήματα τους στα μαγαζιά της Πάχης. Όλοι θα είναι ήρεμοι και κανένα τετράποδο δεν θα «μαγαρίσει» το λιμάνι.

Διαμαρτυρηθείτε γι’ αυτό το έγκλημα

Τα μέλη του φιλοζωικού συλλόγου προτρέπουν όλους εμάς, που ενδιαφερόμαστε, για τα όσα συμβαίνουν στα ζώα αυτού του τόπου, να στείλουμε επιστολές διαμαρτυρίας στη ταχυδρομική διεύθυνση της Φιλοζωικής Κίνησης Μεγάρων - Νέας Περάμου, (οδός Μινώα 3, Μέγαρα, Τ.Κ. 19100) ή το email: filozwiki.kinisi@gmail.com. Δεσμεύονται πως τις επιστολές θα κοινοποιήσουν στον Δήμο Μεγαρέων και στους επιχειρηματίες της περιοχής…

Όμως επειδή οι επιστολές διαμαρτυρίας δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα, και κανενός το αυτί τελικά δεν ιδρώνει, οι φιλόζωοι σκέφτονται να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με ποιο δραστικό και ακτιβιστικό τρόπο. Κλείνοντας τον κεντρικό δρόμο, μοιράζοντας φυλλάδια με τις φωτογραφίες των νεκρών ζώων στους επισκέπτες της Πάχης την Καθαρά Δευτέρα, ακόμα και τοποθετώντας τα πτώματα των ζώων σε κοινή θέα!

Δεν είναι απίθανο να καταθέσουν μήνυση κατ’ αγνώστων αλλά και αγωγή – μέσω της οποίας να ζητούν αποζημίωση για προσβολή της προσωπικότητας τους – αφού έχουν και έννομο συμφέρον να το πράξουν μια και είναι οι μόνοι, που ασχολούνται με την προστασία των ζώων, και επειδή τέτοια εγκλήματα τους προσβάλουν κατάφορα.

Ένα από τα επόμενα βήματα τους θα είναι και η παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα ζητηθεί μάλιστα και ακρόαση από την αρμόδια Αστυνομική Διεύθυνση. Για το έγκλημα αυτό, που παραμένει εδώ και χρόνια ατιμώρητο, θα ενημερωθεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και οι εισηγητές των κομμάτων του νομοσχεδίου για την προστασία των ζώων.
Τραχήλη και Χιωτάκης τι θα κάνουν;

Αλήθεια η πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, Αθηνά Τραχήλη και ο Θεόδωρος Χιωτάκης, πρόεδρος Συνδέσμου Κτηνιάτρων Μικρών Ζώων Αττικής, οι οποίοι αντέδρασαν με μένος στις στειρώσεις – που πραγματοποιούν εθελοντές κτηνίατροι – που έρχονται από το εξωτερικό γι’ αυτόν τον σκοπό, τι έχουν να πουν;

Θυμίζουμε, ότι είχαν επιτεθεί στη Φιλοζωική Κίνηση Μεγάρων - Νέας Περάμου, επειδή χρησιμοποιεί εθελοντές κτηνιάτρους, προκειμένου να ελέγξει με τις στειρώσεις τον εξαιρετικά μεγάλο πληθυσμό των αδέσποτων. Κυρία Τραχήλη, τι σκοπεύει να κάνει ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος γι’ αυτό το έγκλημα; Κύριε Χιωτάκη, τι σκοπεύει να κάνει ο Σύνδεσμος Κτηνιάτρων Μικρών Ζώων Αττικής, για να βοηθήσει τους φιλόζωους που παλεύουν να σώσουν τα ζώα;

http://www.zoosos.gr/article/1123/exodosan-ta-adespota-sten-pahe-megaron-logo-katharodeuteras