Web Toolbar by Wibiya Θέλουν προστασία από τα αδέσποτα σκυλιά ~ Dog Lover Blogspot

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Θέλουν προστασία από τα αδέσποτα σκυλιά

στον Αγροτικό - Αλιευτικό Σύλλογο Μανταμάδου

Ανοιχτή επιστολή προς κάθε αρμόδιο

Τη λήψη μέτρων για τα αδέσποτα σκυλιά, αλλά και την καλύτερη επιτήρηση όσων σκύλων ανήκουν σε συγκεκριμένο «ιδιοκτήτη» αλλά κυκλοφορούν στο χωριό του, ζητά ο Αγροτικός - Αλιευτικός Σύλλογος Μανταμάδου. Με επιστολή του προς κάθε αρμόδιο, η οποία έρχεται στη δημοσιότητα μετά και τα πρόσφατα γεγονότα με τη δολοφονία σκύλου στον Ιερό Ναό του Ταξιάρχη, έρχονται να παρουσιάσουν το δικό τους αντίλογο, που θέλει τα ζώα που κυκλοφορούν ελεύθερα να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα σε αγροτικές ιδιοκτησίες και κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν τα μέλη του Συλλόγου, σημειώνονται καθημερινά «κρούσματα» επιθέσεων αδέσποτων σκύλων σε άλλα ζώα, αλλά και σε ανθρώπους, με αποτέλεσμα να δημιουργείται «πανικός», που, όπως υποστηρίζουν, μπορεί συχνά να είναι και αυτό που θα οδηγήσει σε ακραίες συμπεριφορές, «απόλυτα δικαιολογημένες» για τους ίδιους.


Ο Σύλλογος κάνει λόγο για καθημερινές επιθέσεις αδέσποτων σε κοτέτσια, για κτηνοτρόφους που συχνά βρίσκουν τα αρνιά τους κατασπαραγμένα και τα κοπάδια τους διαλυμένα, για επιθέσεις σε κατοίκους του χωριού που επισκέπτονται την εκκλησία ή το νεκροταφείο του χωριού, αλλά και εντός του οικισμού, καθώς και για «αγέλη σκύλων» που ανήκουν σε συγκεκριμένο «ιδιοκτήτη» - όπως αναφέρει χαρακτηριστικά - και οι οποίοι, όπως υποστηρίζει, «ξεκοιλιάζουν» γάτες του χωριού. 


Προσθέτει, μάλιστα, πως πολλά σκυλιά προστατεύονται μεν από τους ντόπιους με υπευθυνότητα, αλλά το πλήθος των αδέσποτων είναι μεγάλο και χρειάζεται ειδική μέριμνα, ενώ θέτει το ερώτημα: «Γνωρίζει ο στρατηγός ότι μέσα στο στρατόπεδο υπάρχουν 39 σκυλιά, που το χρησιμοποιούν και ως ορμητήριό τους;»

Για όλα τα παραπάνω, οι αγρότες και οι αλιείες του Μανταμάδου ζητούν από κάθε αρμόδιο να λάβει τα δέοντα μέτρα για την προστασία της περιουσίας, αλλά και της σωματικής ακεραιότητας των κατοίκων, τονίζοντας πως θα πρέπει να γίνει κάτι για προστασία του ανθρώπου από την απειλή των σκύλων.


«Δεν επιθυμούμε μεμονωμένα γεγονότα που προβάλλονται μονόπλευρα από τον «ιδιοκτήτη», που έχει αναγορευτεί σε «φιλοσκυλικός» και τέρπεται από «άρρωστη» τηλεοπτική προβολή, ούτε να έρθουμε σε ρήξη μαζί του. Ας εξετάσουν οι προβάλλοντες μονόπλευρα τα γεγονότα και τις απόψεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων του χωριού και τότε θα διαπιστωθεί ποιοι είναι «Φιλοζωικοί» και ποιος «Φιλοσκυλικός».»

emprosnet.gr