Web Toolbar by Wibiya Πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της λύσσας στην Άρτα ~ Dog Lover Blogspot

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της λύσσας στην Άρτα

Πρόγραμμα εμβολιασμού των ποιμενικών και οικόσιτων σκύλων και κυνηγόσκυλων για την καταπολέμηση της λύσσας προωθεί η τοπική Αυτοδιοίκηση στην Άρτα. Με στόχο να αποφευχθούν καταστάσεις πανικού και να υπάρξει σωστή και έγκυρη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, Δημήτρης Βάσσος, προχώρησε σε ορισμένες διευκρινίσεις σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.

«Είναι μια καλή ευκαιρία να καθησυχάσουμε τον κόσμο να μην θορυβηθεί από το γεγονός αυτό αφενός, αφετέρου να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα αυτοί που έχουν ποιμενικούς ή οικόσιτους σκύλους ή κυνηγόσκυλα. Το κοινό δεν πρέπει να πανικοβληθεί καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα λύσσας στην Ελλάδα», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του.

«Ωστόσο η λήψη των προληπτικών μέτρων γίνεται επειδή το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έχει υπόψη του επιδημιολογικά δεδομένα για την παρουσία λύσσας σε Βαλκανικά κράτη και ειδικότερα σε ζώνες που συνορεύουν με τη χώρα μας. Στα πλαίσια αυτά γίνεται εμβολιασμός στα ποιμενικά και τα κυνηγετικά σκυλιά. Το πλατύ κοινό δεν πρέπει να πανικοβληθεί στο άκουσμα ότι υπάρχει λύσσα. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει λύσσα, υπάρχει στα σύνορα της Ελλάδας. Η Ελλάδα είναι απ' το 1987 ελεύθερη από λύσσα. Στις παραμεθόριες περιοχές που συνορεύουν μ' αυτές τις χώρες παίρνονται μέτρα. Δεν εισάγονται ζώα χωρίς να έχουν εμβολιαστεί από λύσσα και χωρίς να εξεταστούν και γίνεται ο εμβολιασμός τα ποιμενικά και στα κυνηγετικά σκυλιά», προσθέτει.
 
zougla.gr