Web Toolbar by Wibiya Δήμος Κ. Πολεμιδιών: Εκστρατεία για τους αδέσποτους σκύλους ~ Dog Lover Blogspot

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Δήμος Κ. Πολεμιδιών: Εκστρατεία για τους αδέσποτους σκύλους

«Τα ζώα είναι φίλοι του ανθρώπου»

Το μεγάλο πρόβλημα με τους αδέσποτους σκύλους αποφάσισε να αγγίξει ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών ο οποίος με σύνθημα «Τα ζώα είναι φίλοι του ανθρώπου» αρχίζει εκστρατεία ενημέρωσης με στόχο την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας από τους δημότες. Σε πρακτικό επίπεδο,...

οι υπηρεσίες του Δήμου θα επισκεφθούν όλα τα νοικοκυριά για καταγραφή των ζώων και για να εξηγήσουν στον κόσμο τις ευθύνες και υποχρεώσεις τους έναντι της νομοθεσίας. Θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην ανάγκη της συμμόρφωσης όλων όσων διατηρούν κατοικίδιο ζώο για την ποιότητα ζωής, με υποδείξεις για σωστή φύλαξη και φιλοξενία των ζώων, για την ανάγκη χρήσης από τους ιδιοκτήτες σκύλων των απαραίτητων συνέργων (φτυαράκι και σακούλι που θα παρέχονται από το Δήμο) όταν βγάζουν βόλτα τα ζώα τους, σε μια προσπάθεια περισσότερης ευαισθητοποίησης για την υγεία και καθαριότητα.


 Οι Υπηρεσίες του Δήμου θα προβαίνουν σε καταγραφή όλων των σκύλων από σπίτι σε σπίτι ενώ επισημαίνεται η υποχρέωση κάθε δημότη να επικοινωνήσει με τη Δημοτική Υπηρεσία για εγγραφή του σκύλου του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών πρωτοπορεί, δημιουργώντας την Κινητή Υπηρεσία Αδέσποτων Ζώων «ΑΡΓΟΣ» που εργάζεται από τις 6 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ (τηλέφωνο 99202066) και επιλαμβάνεται προβλημάτων με αδέσποτα, επικίνδυνα, τραυματισμένα ή σκοτωμένα ζώα. 


Ο Δήμος διαθέτει καταφύγιο αδέσποτων ζώων όπου σε συνεργασία με τους φίλους των ζώων προσφέρεται φαγητό και ιατρική περίθαλψη. Σε σχετικές δηλώσεις του ο Δήμαρχος Γιώργος Γεωργίου, τόνισε ότι οι κάτοχοι ζώων θα πρέπει να αποδεικνύουν στην πράξη την αγάπη για τα ζώα αλλά και τον πολιτισμό μας και «δεν νομιμοποιείται κανένας να παραβιάζει τους νόμους, να ρυπαίνει και να υποβαθμίζει τη δημόσια υγεία και την καθαριότητα».

Η Φωνή της Λεμεσού 

animalspress