Web Toolbar by Wibiya Δήμαρχε Σερρών, έρχεται ο εισαγγελέας! ~ Dog Lover Blogspot

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Δήμαρχε Σερρών, έρχεται ο εισαγγελέας!

Για την παράνομη περισυλλογή των αδέσποτων ζώων, που πραγματοποιούν συνεργεία του Δήμου Σερρών και για την κατάσταση των ζώων, που «φιλοξενούνται» στο Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών, διαμαρτύρεται η Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

Με επιστολή, που έστειλε σήμερα στον προϊστάμενο της Eισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών και την κοινοποιεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, στην Εισαγγελία Εφετών Σερρών, στον Κώστα Σκανδαλίδη, υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στη Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής του ΥΠ.Α.Α.Τ. και στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Αντίληψης Φαρμάκων και Εφαρμογών (Κ.Α.Φ.Ε.), ζητά από τον αρμόδιο εισαγγελέα, να παρέμβει.

Η κα Μπομπολάκη ζητά να σταματήσει η περισυλλογή των αδέσποτων σκυλιών, και αυτά που ήδη μάζεψαν οι δημοτικοί υπάλληλοι να επανατοποθετηθούν, όπως ο νόμος ορίζει, αλλά και να αποδοθούν ευθύνες στους αρμόδιους για την κατάσταση, που επικρατεί στο Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών.
Ο δήμαρχος Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης, που είναι και κτηνίατρος, προφανώς δεν πήρε στα σοβαρά τα όσα τονίζαμε από το www.zoosos.gr. Επανειλημμένα είχαμε δημοσιεύσει, ότι παράνομη περισυλλογή των αδέσποτων ζώων και το οικονομικό σκανδαλάκι, που έχει συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών, θα προκαλέσει την επέμβαση του εισαγγελέα…

Ολόκληρη η επιστολή

«Κύριε Εισαγγελέα,

Ενημερωθήκαμε με έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση για τις πάρανομες ενέργειες του Δήμου Σερρών σχετικά με την περισυλλογή αδέσποτων ζώων εντός της πόλης των Σερρών. Εχθές Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στην τηλεοπτική εκπομπή ΠΑΡΑΤΡΙΧΑ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, παρακολουθήσαμε εικόνες ντροπής και φρίκης σχετικά με την περισυλλογή των αδέσποτων καθώς και με το Δημοτικό Κυνοκομείο όπου είδαμε εκτός από αποστεωμένα ζώα και κουφάρια!
Τα θέματα κακοποίησης ζώων, είτε ενεργητικής είτε παθητικής, δεν τιμούν ούτε τον πολιτισμό μιας χώρας σαν την Ελλάδα, ούτε και εμάς τους πολίτες της γιατί είναι θέματα που άπτονται όχι μόνο του υποτιθέμενου πολιτισμού μας αλλά και της αξιοπρέπειάς μας, εφόσον διακυβεύεται η ίδια η έννοια της ζωής νοημόνων και συναισθανόμενων όντων τα οποία καλούμαστε να προστατεύσουμε.

Αιτούμεθα, μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, να σταματήσετε την παράνομη αυτή περισυλλογή των ζώων, την κατά το δοκούν ερμηνεία των νόμων από τον εν λόγω Δήμο, καθώς και την επαναφορά τους στα σημεία όπου διήγαν πριν.
Ο πλανήτης μας δεν ανήκει στον άνθρωπο αποκλειστικά, ανήκει στη φύση και στα ζώα εν γένει, και ουδείς άνθρωπος έχει το δικαίωμα να φέρεται κατ΄ αυτόν τον τρόπο σε άλλα πλάσματα, επειδή τυγχάνουν να έχουν διαφορετική μορφή από αυτή του ανθρώπου.

Επιπλέον, αιτούμεθα, βάσει του Ν. 4039/2012, άρθρο 19 παρ. 2 να διεξάγετε επιτόπια έρευνα στο Δημοτικό Κυνοκομείο και να αποδώσετε τις ποινικές ευθύνες αλλά και τις διοικητικές, όπου δει, δίδοντας τις ανάλογες οδηγίες προς κάθε αρμόδιο, εφόσον βεβαίως διαπιστώσετε παράβαση. Η αποκατάσταση των συνθηκών ευζωίας για τα ζώα του κυνοκομείου είναι επιτακτική ανάγκη.

Αρμόδια για τους φορείς μας στις Σέρρες είναι η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, κα Ζωή Κοντού, η οποία και θα σας προσκομίσει τα πλήρη στοιχεία για όλα τα παραπάνω αναφερθέντα θέματα, αλλά και για τις οικονομικές ατασθαλίες του Δήμου σε σχέση με το Δημοτικό Κυνοκομέιο Σερρών.
Με εκτίμηση
Για την
Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία &
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων
Η Πρόεδρος
Αναστασία Μπομπολάκη».
Αν θέλετε να δείτε, τι έδειξε χθες η τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Παρά Τρίχα» και τι είπε ο δήμαρχος εκεί πατήστε εδώ. Μετακινήστε το βελάκι στο 10'.

http://www.zoosos.gr/article/1145/demarhe-serron-erhetai-o-eisaggeleas