Web Toolbar by Wibiya Αντιδρούν για τον αντιφιλοζωικό νόμο 4039/2012, προσφεύγουν στο ΣτΕ ~ Dog Lover Blogspot

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Αντιδρούν για τον αντιφιλοζωικό νόμο 4039/2012, προσφεύγουν στο ΣτΕ

Χθες στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των τριών φιλοζωικών ομοσπονδιών της χώρας, της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, της Ομοσπονδίας Ζωοφιλικών Σωματείων Αττικής και Σαρωνικού και της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, με θέμα τον νέο νόμο για την προστασία των ζώων.

Όπως τονίζουν οι εκπρόσωποι της Π.Φ.Π.Ο., Αναστασία Μπομπολάκη (πρόεδρος), Μάριζα Χριστοδούλου (αντιπρόεδρος), Μαρία Χουστουλάκη (γραμματέας) στη συνάντηση αυτή συμφωνήθηκε:

1. Άμεση προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τον αντιφιλοζωικό νόμο 4039/2012.

2. Κατάθεση μηνύσεων και αγωγών εναντίον όλων εκείνων, που λασπολόγησαν κατά της συντριπτικής πλειοψηφίας των φιλοζωικών συλλόγων και εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών με την απεχθή, ανυπόστατη και ελεεινή κατηγορία της εμπορίας ζώων.

3. Τη μη εφαρμογή των αντιφιλοζωικών διατάξεων του νόμου, μέχρι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, καταστρατηγώντας τον στην πράξη, ακόμη και αν σύρουν τα μέλη των πάνω από 150 φιλοζωικών συλλόγων στα δικαστήρια ή τους επιβάλλουν πρόστιμα, τα οποία και δεν θα πληρώνονται.

Αποφασίστηκε, να ζητηθεί – μετά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές – η αντικατάσταση του Ν. 4039/2012 με έναν νόμο, που πραγματικά θα προστατεύει τα ζώα, θα προάγει την φιλοζωική κουλτούρα και, σε τελική ανάλυση, τον πολιτισμό αυτής της πολύπαθης χώρας.

http://www.zoosos.gr/article/1119/adidroun-gia-ton-adiphilozoiko-nomo-40392012-prospheugoun-sto-ste