Web Toolbar by Wibiya Τα σκυλιά έτρωγαν τα πτώματα των ζώων που πνίγηκαν στην Ηλεία ~ Dog Lover Blogspot

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Τα σκυλιά έτρωγαν τα πτώματα των ζώων που πνίγηκαν στην Ηλεία

Οι εθελοντές της Μ.Κ.Ο. Rommel, που δραστηριοποιείται στην Ηλεία, όπως δημοσιεύει σήμερα η ιστοσελίδα της εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ patrisnews.com, κλήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης να συνδράμουν σε ένα περιστατικό διάσωσης δύο σκύλων στην περιοχή της λίμνης Πηνειού δίπλα στο φράγμα.
Στο σημείο οδήγησαν τους εθελοντές δύο περίοικοι και οι εικόνες, που όλοι αντίκρισαν εκεί ήταν φρικιαστικές και παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες. Δεκάδες νεκρά σκυλιά, μέσα σε μια άδεια τάφρο του φράγματος, μαζί με άλλα νεκρά ζώα, δίπλα στα οποία περιφέρονταν ζωντανά σκυλιά.
Οι εθελοντές του Rommel είδαν τα αδέσποτα να τρώνε τις σάρκες των νεκρών ζώων.

Προφανώς αυτό συμβαίνει εδώ και μέρες αφού αρκετά από τα πτώματα των ζώων είναι διαμελισμένα και έχουν απομείνει μόνο οι σκελετοί τους… Η προσπάθεια διάσωσης των δύο σκύλων αποδείχθηκε πολύ δύσκολη. Όμως οι εθελοντές διαπίστωσαν πως τα περισσότερα αν όχι όλα τα νεκρά σκυλιά, όπως και τα ζωντανά έφεραν λαιμοδέτες! Κάποτε ήταν ιδιόκτητα ζώα που κάποιοι άνθρωποι τα ξεφορτώθηκαν, τα εγκατέλειψαν, τα έκαναν αδέσποτα…

Η Μ.Κ.Ο. Rommel καταγγέλλει το γεγονός αυτό, που δεν τιμά σε καμία περίπτωση, τον τόπο, την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Ζητάει δε την παρέμβαση των αρμοδίων αρχών και τη βοήθειά τους, ώστε να θωρακιστεί ο χώρος για να πάψει να αποτελεί έναν σημείο μια περιοχή θανάτου για τα σκυλιά, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν αξίζουν τέτοιας τύχης και συμπεριφοράς.
Πρόκειται για πράξεις απάνθρωπες τις οποίες οι εθελοντές της Μ.Κ.Ο. Rommel και κάθε φυσιολογικός άνθρωπος καταδικάζει.

Η Μ.Κ.Ο. Rommel έχει αναλάβει ένα πολύ βαρύ φορτίο, δηλαδή τη διάσωση και την περίθαλψη ζώων στην Ηλεία. Όσοι κάτοικοι του νομού έχουν τη διάθεση να συμμετέχουν εθελοντικά στο έργο της μπορούν να επικοινωνούν μαζί με τους ανθρώπους της Μ.Κ.Ο. Rommel στο τηλέφωνο: 6972009804.

Το zoosos.gr είχε δημοσιεύσει το τι είχε συμβεί και στα ζώα στην Ηλεία την περασμένη Κυριακή. Άλλωστε από τα έντονα καιρικά φαινόμενα δεν πλήττονται μόνο οι άνθρωποι και οι περιουσίες τους.

http://www.zoosos.gr/article/1072/ta-skulia-etrogan-ta-ptomata-ton-zoon-pou-pnigekan-sten-eleia

Διαβάστε επίσης:

Και τα ζώα χτυπήθηκαν από την πλημμύρα στην Ηλεία