Web Toolbar by Wibiya Το σκυλί μου είναι ο καθρέφτης του Lifestyle μου!! ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Το σκυλί μου είναι ο καθρέφτης του Lifestyle μου!!


dogΑς μη γελιόμαστε. Τα σκυλιά μας είναι σημαντικό μέρος του lifestyle μας και προδίδουν πολλά για το χαρακτήρα μας. Ακόμη και αν τα κλισέ δεν ισχύουν πάντα, το σίγουρο είναι πως όταν οι άλλοι μας βλέπουν στο δρόμο με το σκυλί μας, αποκτούν αυτόματα για εμάς μια εικόνα που είναι συχνά πολύ κοντά στην πραγματικότητα.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Όταν επιλέγουμε ένα σκυλί τις περισσότερες φορές το κάνουμε σε συνάρτηση με τον τρόπο της ζωής μας, τον τόπο διαμονής μας, ακόμη και την εμφάνισή μας.
Μια λεπτεπίλεπτη δεσποινίς που ντύνεται στην τρίχα, με μανικιούρ και ψηλοτάκουνες γόβες, δύσκολα θα διαλέξει για σκύλο της ένα Bull mastiff. Το πιο πιθανό είναι να διαλέξει μια μικρόσωμη ράτσα, ένα χαριτωμένο μικρό σκυλάκι που θα μπορεί εύκολα να κρατήσει στην αγκαλιά της για να μη λερώνονται τα ποδαράκια του στη λάσπη. Ένας sportive τύπος που η ιδανική του διασκέδαση είναι η αναρρίχηση και διασχίζει μια φορά το μήνα το φαράγγι του Βίκου, είναι περισσότερο πιθανό να διαλέξει ένα golden retriever ή ένα γερμανικό ποιμενικό να τον συνοδεύει παρά να βάζει στο σάκο του ένα Chihuahua και να το τρέχει στα βουνά.
Ένας «μάτσο» τύπος με φουσκωμένους μύες και γυαλιά ηλίου μέχρι τα μεσάνυχτα μπορεί να διαλέξει ένα pit bull, ένα rottweiler ή κάποια άλλη αντίστοιχη ράτσα που θεωρεί πως του ταιριάζει και τονίζει το δικό του στυλ και ούτω καθεξής.
Φυσικά δεν αποκλείονται οι εξαιρέσεις που είναι μάλιστα συχνά πηγή άφθονου γέλιου. Πρέπει να παραδεχτείτε πως ένας τεράστιος άντρας με εμφάνιση ξυλοκόπου που κρατάει αγκαλιά ένα καλοχτενισμένο κανίς μινιατούρα με λαστιχάκια στα μαλλιά, είναι μια σχεδόν σουρεαλιστική εικόνα!

Πώς όμως τα σκυλιά μας προδίδουν το lifestyle μας και το χαρακτήρα μας;
Απλά φανταστείτε μια κοπέλα να περπατάει στο δρόμο και να κρατάει δεμένα με λουρί δύο μεγαλόσωμα σκυλιά. Αυτόματα σκέφτεστε πως μάλλον θα πρέπει να είναι δυναμικό άτομο για να τα βγάζει πέρα με τα δύο «τέρατα».
Φανταστείτε ένα ζευγάρι να ετοιμάζεται να φύγει για διακοπές. Στο πίσω παράθυρο του αυτοκινήτου φαίνεται ένας τεράστιος σκύλος. Θα σκεφτόσασταν ποτέ πως πηγαίνουν για διακοπές στο Hilton; Μάλλον όχι...
Κάποιος που κυκλοφορεί στο δρόμο με σκυλιά ράτσας, τέλεια περιποιημένα και καθαρά, με τρίχωμα κομμωτηρίου και λουράκια Prada, μας δίνει αμέσως την εντύπωση πως έχει και χρόνο και χρήματα να ξοδέψει.
Συχνά άγνωστοι που βλέπουν την ταπετσαρία του υπολογιστή μου στην οποία κατοικοεδρεύει ο σκύλος μου, συμπεραίνουν αυτόματα πως δεν έχω παιδιά!!

Τι μπορεί λοιπόν να προδίδει για εμάς η αξιολάτρευτη μουτσούνα τους;

  • Τι είδους διακοπές κάνουμε και πόσο συχνά ταξιδεύουμε.
  • Αν ζούμε σε διαμέρισμα ή σε σπίτι με αυλή.
  • Πόσα χρήματα έχουμε και πώς τα ξοδεύουμε.
  • Πόσο «ευαίσθητοι» είμαστε σαν χαρακτήρες.
  • Πόσο καθαρό είναι το σπίτι μας.
  • Αν είμαστε τύποι των σπορ ή του καναπέ.
  • Αν είμαστε «ψώνια» ή προσγειωμένοι cool τύποι.
Σωστό ή λάθος οι άνθρωποι μας κρίνουν άμεσα από το σκύλο μας…
Είναι λοιπόν ο σκύλος μας καθρέφτης του lifestyle μας;
Μάλλον ναι.
Να θυμάστε πάντα, πως το σκυλί μας είναι ένα ζωντανό πλάσμα με ιδιαιτερότητες και ευαισθησίες και όχι ένα μέσο για να προβάλλουμε τον εαυτό μας και να τονίσουμε την εικόνα μας.

Άννα Παπαθεοφίλου
petcorner