Web Toolbar by Wibiya Ο αστικός μύθος της “πώλησης” αδεσπότων στο εξωτερικό. Guest Star η Ιωάννα Γκαραγκούνη! ~ Dog Lover Blogspot

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ο αστικός μύθος της “πώλησης” αδεσπότων στο εξωτερικό. Guest Star η Ιωάννα Γκαραγκούνη!


Με την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για το νέο νομοσχέδιο για τα ζώα, ήρθε και πάλι στην επιφάνεια ο ισχυρισμός πως οι φιλόζωοι εμπορεύονται αδέσποτα στο εξωτερικό, κάτι που έχει λάβει πλέον τις διαστάσεις αστικού μύθου. Μάλιστα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δείχνουν τους φιλόζωους που διατηρούν πάνω από 2 ζώα στο σπίτι τους, ως υπόπτους λαθρεμπορίου!

Ας δούμε λίγο πως και από ποιους έχει ξεκινήσει αυτός ο αστικός μύθος που έχει λάβει τρομερές διαστάσεις. Όλα ξεκίνησαν από την Ιωάννα Γκαραγκούνη την πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδας, μια ορκισμένη εχθρό κάθε φιλοζωικής προσπάθειας, η οποία έχει μαζέψει καθέναν που κρύβεται κάτω από φιλοζωικό μανδύα σε αυτήν την συνομοσπονδία (η οποία δεν είναι συνομοσπονδία στην πραγματικότητα εφόσον δεν περιλαμβάνει δύο ή περισσότερες νόμιμες ομοσπονδίες αλλά μερικά “σωματεία” όπως το “σωματείο οι φίλοι των ζώων” που ανήκει στην… ΙΔΙΑ!).

Έργα και ημέρες της Ιωάννας Γκαραγκούνη…

Η ηλικιωμένη αυτή κυρία, εκτός από την “φιλοζωική” της δράση, πρέπει να τονίσουμε πως έχει συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του Πανελλήνιου Μακεδονικού Μετώπου του Στέλιου Παπαθεμελή. Έτσι… για να την θαυμάζουμε και για τις “πολιτικές” της ευαισθησίες. Τώρα ας θαυμάσουμε μερικούς από τους ισχυρισμούς της για να καταλάβουμε για ποιο πράγμα αγωνιά.

“Έχοντας, λοιπόν, ως δεδομένο οι φιλόζωοι που έστελναν τα κατοικίδια σωρηδόν στην αλλοδαπή, ότι ο νόμος που τους έλυνε τα χέρια θα ψηφιζόταν, άρχισαν πλέον τη διαφήμιση του έργου τους : «στείλαμε τόσα αδέσποτα και σώθηκαν και τόσα βρήκανε αφεντικό και τόσα θα στείλουμε». Και δεν βρέθηκε Εισαγγελέας να τους μαζέψει, ενώ οι Δήμοι και η Αστυνομία δεν τους έστειλαν στο δικαστήριο να εξηγήσουν με ποιά δικαιοδοσία τα μεταβίβασαν στην αλλοδαπή. Ποιός γνωρίζει από το επίσημο κράτος που πάνε έμψυχα όντα και ποιά είναι η ιχνηλασιμότητα τους ;” λέει η ηλικιωμένη στο syzosoel.blogspot.com

“Με ποιό Νόμο και με ποιό δικαίωμα δημιούργησαν με το «έτσι θέλω» το «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» και μπαίνουν και μέντορες (!!!) και αλληλέγγυοι (!!!) στα ζώα, των οποίων η διαχείριση ανήκει στο κράτος και η εποπτεία στο Δημόσιο; Ποιά είναι η νόμιμη καταγραφή τους και ιχνηλασιμότητά τους;“, αναφέρει…

Και επειδή η κυρά Γκαραγκούνα ,συγγνώμη Γκαραγκούνη ήθελα να πω, ισχυρίζεται πως τα ζώα ανήκουν στο κράτος ας δούμε λίγο πως το κράτος διαχειρίζεται τα ζώα… Ας ρίξουμε μια ματιά στα δημοτικά κυνοκομεία-κολαστήρια και στα δηλητήρια που τοποθετούν οι δήμοι για να κάνουν εκαθαρρίσεις.

Στο μεταξύ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Β.Γιουματζίδης μπορεί να να μιλάει για “δήθεν φιλοζωικά σωματεία που ασκούν ουσιαστικά εμπορεία ζώων με απώτερο σκοπό την πώληση των ζώων για πειραματόζωα, καθώς και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, στέλνοντας πλήθος αδέσποτων κυρίως ζώων στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης.” . Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ανάμεσα σε αυτούς που ζήτησε να προσκληθούν στη συζήτηση ήταν η Γκαραγκούνη αλλά και η Πανελλήνια Ένωση Κυνηγών Ελλάδος!

trupokarudos.com