Web Toolbar by Wibiya Ο σκύλος μου κλωτσά με μανία αφότου αφοδεύει.. Γιατί; ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Ο σκύλος μου κλωτσά με μανία αφότου αφοδεύει.. Γιατί;

Πολλές φορές ήρθαμε αντιμέτωποι με το σκύλο μας να αναταράζει με μανία το χώμα κάθε φορά που αφοδεύει. Πολλοί παραξενεύονται, θεωρώντας ότι ο σκύλος υιοθετεί τη γατίσια συνήθεια, προσπαθώντας να καλύψει τα κόπρανά του. Μην ανησυχείτε! Ο σκύλος σας δεν πάσχει από το σύνδρομο πολλαπλής προσωπικότητας. Και μην καυχιέστε! Δεν το κάνει γιατί απλά είναι καθαρός και δεν θέλει να λερώνει το περιβάλλον με τα κόπρανά του. Αυτό το παράξενο τελετουργικό, είναι ακόμα μια προσπάθεια του σκύλου να δείξει στους «ανταγωνιστές» του, ότι η συγκεκριμένη περιοχή του ανήκει.
 
Μέσω των κοπράνων, αναδύεται μια μυρωδιά η οποία είναι χαρακτηριστική για κάθε σκύλο και η οποία μπορεί να αποκωδικοποιηθεί μόνο από άλλους σκύλους. Είναι κάτι παρόμοιο με το ανθρώπινο αποτύπωμα μια και προσδίδει την ταυτότητα του σκύλου. Το φύλο του, το μέγεθός του, την ηλικία του και πολλές άλλες πληροφορίες.
 
Οι σκύλοι είναι ιδιαίτερα κτητικοί όσωναφορά την περιοχή τους και με το να κλωτσούν προς τα πίσω κάθε φορά που αφοδεύουν, αναταράζοντας το χώμα ή το γρασίδι, επεκτείνουν τη μυρωδιά τους, οριοθετώντας μια μεγαλύτερη περιοχή ως δική τους. Δηλώνουν έτσι στους άλλους σκύλους που θα περάσουν από το συγκεκριμένο σημείο ότι πέρασαν από εδώ πριν και ότι η περιοχή αυτή τους ανήκει.

cypruspet