Web Toolbar by Wibiya Ο πιο δειλός σκύλος - Φοβάται τις γάτες, το σκοτάδι και... τρώει τα νύχια του από άγχος ~ Dog Lover Blogspot

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Ο πιο δειλός σκύλος - Φοβάται τις γάτες, το σκοτάδι και... τρώει τα νύχια του από άγχος

Δεν του φτάνει που φοβάται τις γάτες, δεν μπορεί να πάει βόλτα στο σκοτάδι και τρώει τα νύχια του, έμεινε επίσης άστεγος, επειδή ο ιδιοκτήτης του δεν μπορεί να αποδεχθεί τη δειλία του.
Ο πιο δειλός σκύλος - Φοβάται τις γάτες, το σκοτάδι και... τρώει τα νύχια του από άγχος

Ο Bentley, το έξι ετών κόλλεϊ, είναι τόσο νευρικό που κρύβεται ακόμα και πίσω από καναπέδες όταν μένει μόνος του στο σπίτι και το άγχος του έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που πρέπει να φορά ειδικά παπούτσια για να μην τρώει τα νύχια του.

Παρά το γεγονός ότι είναι μεγαλύτερος σε μέγεθος από το μέσο όρο της ράτσας του, οι διασώστες στο Dogs Trust στο Kenilworth του Warwickshire, τον παίρνουν στα σπίτια τους τη νύχτα, ώστε να μην μένει μόνος του.

«Φοβάται τα πάντα όταν βρεθεί μόνος του ακόμη και για ένα λεπτό. Δεν μπορεί να σταθεί σε σκοτεινό δωμάτιο και δεν του αρέσει να βγαίνει έξω για περιπάτους τη νύχτα, αν ο δρόμος δεν έχει καλό φωτισμό. Σεβόμαστε τους φόβους του κι ας μην το ξέρει».

«Τον έχουμε δει να κρύβεται πίσω από τον καναπέ και να τρώει τα νύχια του όταν ακούσει το νιαούρισμα γάτας, ακόμα και από την τηλεόραση. Είναι ίσως ο πιο δειλός σκύλος στη Βρετανία - αλλά είναι επίσης ένα υπέροχο κατοικίδιο ζώο».

Η συμπεριφορά του Bentley όμως, αλλάζει εντελώς όταν είναι γύρω του άνθρωποι και ηρεμεί χάνοντας κάθε ανασφάλεια.
Η κ. Wilson, δήλωσε στην DailyMail: «Ψάχνουμε για ένα στοργικό σπίτι όπου τουλάχιστον ένα μέλος της οικογένειας βρίσκεται στο σπίτι για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας και το βράδυ. Ο Bentley αγαπά τους ανθρώπους, παίζει μαζί τους και αρέσκεται σε μεγαλες αγκαλιές μετά τη βόλτα που θα τον πάτε...»

«Είναι καλός με τα παιδιά τα οποία υπεραγαπά και το μόνο που χρειάζεται είναι μια δεύτερη ευκαιρία».

Ο πιο δειλός σκύλος - Φοβάται τις γάτες, το σκοτάδι και... τρώει τα νύχια του από άγχοςΟ Bentley διαγνώστηκε ότι πάσχει από monophobia - ο φόβος της μοναξιάς - κατάσταση η οποία προκλήθηκε μετά το θάνατο του πρώτου διοκτήτη του τον Οκτώβριο του 2009. Μετά από αυτό το γεγονός, το σκυλί μεταφέρθηκε σε ένα κυνοκομείο καταλήγοντας κατόπιν στο Dogs Trust, από όπου του βρήκαν το επόμενο σπίτι του.

Αλλά η δεύτερη ιδιοκτήτης του τον έδωσε πίσω μετά από επτά μήνες, λέγοντας ότι δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει τους φόβους του.

Η Helen Barlow, μία από τους φροντιστές του Bentley, δήλωσε: «Έχει πολύ σοβαρά προβλήματα με την εγκατάλειψη. Αυτό πηγάζει από τη στιγμή που ο πρώτος ιδιοκτήτης του πέθανε και τον άφησε μόνο. Τα σκυλιά είναι προσκολλημένα με τους ανθρώπους τους και ο Bentley τώρα φοβάται πως κάθε φορά που κάποιος φεύγει από το δωμάτιο, δεν θα έρθει ποτέ ξανά...»

webdaily.gr