Web Toolbar by Wibiya Τα ζώα συντροφιάς και το νέο νομοσχέδιο στην Επιτροπή της Βουλής ~ Dog Lover Blogspot

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Τα ζώα συντροφιάς και το νέο νομοσχέδιο στην Επιτροπή της Βουλής

Αντιδικίες για την εμπορική εκμετάλλευση των ζώων

Δυστυχώς τα ζώα συντροφιάς γίνονται αντικείμενο έριδων μεταξύ φορέων και ζωοφιλικών σωματείων ακόμη και στη Διαρκή Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής , η οποία συνεδρίασε για το νέο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για...

"τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό".

Και μόνο ο τίτλος που αναφέρεται σε εκμετάλλευση και κερδοσκοπία στα ζώα δηλώνει υπαρκτό σοβαρό θέμα και δεν μπορεί να μην επιχειρηθεί η διασφάλιση της προστασίας τους.

Παρόντες στην συνεδρίαση ήταν εκπρόσωποι ζωοφιλικών σωματείων, ομοσπονδιών , ομίλων, κτηνιάτρων και εισηγητές πολιτικών κομμάτων.

Έντονες ήταν οι αντιδικίες , όπως προκύπτει από πληροφορίες και συμφραζόμενα, κυρίως για το επίμαχο θέμα των αμφισβητούμενων μαζικών μετακινήσεων οικόσιτων ζώων σε άλλες Βόρειες Ευρωπαϊκές χώρες με σκοπό τις υιοθεσίες τους.
Ένα θέμα που εκ των πραγμάτων θεωρείται αμφιλεγόμενο και εύλογα προκαλεί αντιδράσεις, καθώς καταγγέλλεται ως κερδοσκοπική εκμετάλλευση ζώων από τις ίδιες τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης όπου σωρρεύονται τα ζώα και όχι μόνο, αλλά και από πολλούς πολιτικούς στη χώρα μας που έχουν ασχοληθεί με το θέμα και μίλησαν για κυκλώματα παραοικονομίας εις βάρος αδέσποτων.

Αόριστα στοιχεία υιοθεσιών, τιμολόγια αδέσποτων σκύλων στο διαδίκτυο και εξαφανίσεις κάποιων από τα εκατοντάδες χιλιάδες ζώα που καταφθάνουν από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη δεν είναι στοιχεία που προσπερνώνται αδιάφορα.

Εν κατακλείδι πέρασε τροπολογία στο άρθρο 16 για το λαθρεμπόριο ζώων συντροφιάς, πως όταν γίνεται εκ μέρους των ζωοφιλικών σωματείων συνιστά ποινικό αδίκημα. Έπεται συνέχεια. 



animalspress