Web Toolbar by Wibiya Βόλος : Αρνείται «Βοήθεια» ο Δήμος για τα αδέσποτα ; ~ Dog Lover Blogspot

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Βόλος : Αρνείται «Βοήθεια» ο Δήμος για τα αδέσποτα ;

Σαν να … «κωφεύει» εμφανίζεται εδώ και μήνες ο δήμος Βόλου, μετά την πρόταση ιδιωτικού φορέα για δωρεάν παροχή βοήθειας στο θέμα των αδέσποτων ζώων, αφού, παρά το γεγονός ότι η πρόταση υποβλήθηκε από την περασμένη άνοιξη, κανείς ακόμη δεν απάντησε!

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε μιλώντας στο Ράδιο-Ένα 102,5, και στην εκπομπή «Το βήμα του Πολίτη», ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Προστασίας Ζώων «Οι πιστοί μας φίλοι» κ. Σπύρος Μπαστούνης, τόσο στην πρώτη σύσκεψη που έγινε μετά την ανάληψη της δημοτικής αρχής στις αρχές του 2011 για το θέμα των αδέσποτων ζώων, όσο και αργότερα, τέθηκε από το Σύλλογο στη διάθεση της δημοτικής αρχής, μια πρωτοποριακή πρόταση, η οποία παραμένει όμως αδρανοποιημένη.
Κλιμάκιο κτηνιάτρων απ' τη Γερμανία, συνεργαζόμενο με την Ευρωπαϊκή Ένωση στη βάση ενός χρηματοδοτούμενου προγράμματος, μπορούν να έρθουν σύμφωνα με τον κ. Μπαστούνη στο δήμο Βόλου, να συνεργαστούν με τις τοπικές υπηρεσίες, να φροντίσουν για τον εμβολιασμό αδέσποτων, να προτείνουν λύσεις, να εργαστούν μέχρι και να τοποθετήσουν τα ειδικά «τσιπ» εντοπισμού τους, όπως αναφέρει το ecoanimallibrary.wordpress.com.
Όλη η ομάδα των ειδικών, θα ανταποκρίνονταν στην πρόσκληση, η οποία ήταν και το μόνο προαπαιτούμενο, χωρίς καμία οικονομική συνδρομή της δημοτικής αρχής.
«Δεν ξέρω γιατί δεν αποδέχθηκαν την πρόσκληση την οποία έκανα με ιδιαίτερη χαρά στην πόλη όπου μένω, ενώ αντίστοιχο πρόγραμμα εφαρμόστηκε με επιτυχία εδώ και αρκετό καιρό, στην περιοχή της Χαλκιδικής» υποστήριξε ο πρόεδρος του συλλόγου.
Ο κ. Μπαστούνης, ο οποίος σημείωσε ότι ακόμη και σήμερα η πρόταση είναι ανοιχτή αν ζητηθεί, μίλησε και για τις δράσεις που έχει αναπτύξει ο σύλλογος, ο οποίος περιθάλπει κάθε αδέσποτο ζώο για το οποίο θα τον ενημερώσουν συμπολίτες.
Περιγράφοντας τους τρόπους με τους οποίους μπορεί ο συγκεκριμένος φορέας να βοηθήσει όποιο ζώο βρίσκεται σε κίνδυνο, περιέγραψε ως παράδειγμα τη σωτηρία ενός γλάρου, αλλά και ενός σκύλου ράτσας, ο οποίος υιοθετήθηκε από Γερμανούς και μεταφέρθηκε στη … Γερμανία!

adespoto