Web Toolbar by Wibiya Κάθε σκύλος μπορεί να εκπαιδευτεί! ~ Dog Lover Blogspot

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Κάθε σκύλος μπορεί να εκπαιδευτεί!

Κάθε σκύλος μπορεί να εκπαιδευτεί!Αφιερώνοντας χρόνο,ενέργεια και προσπάθεια στην εκπαίδευση του σκύλου σας θα σας ανταμείψει σταδιακά μα πολύ αποτελεσματικά! Αποκτήσατε ένα σκυλάκι…Το να περιμένετε να είναι τέλεια εκπαιδευμένο όταν θα το θελήσετε είναι απλά ΑΔΥΝΑΤΟΝ!

Πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων δεν έχουν ιδέα τι δυνατότητες έχουν τα σκυλιά τους γιατί δεν έχουν αφιερώσει χρόνο,προσπάθεια ή ενέργεια για να τις ανακαλύψουν!, λένε οι εκπαιδευτές.

Σύμφωνα με στατιστικές του Αμερικανικού Κυνολογικού Ομίλου τα περισσότερα σκυλιά που εγκαταλείπονται σε καταφύγια αδέσποτων είναι νεαρά ενήλικα με προβλήματα συμπεριφοράς που μπορούν να λυθούν. Σχεδόν το 70% των σκύλων στα καταφύγια έχουν εγκαταληφθεί λόγω τέτοιων προβλημάτων αλλά μόλις 4% των ιδιοκτητών είχαν δοκιμάσει κάποια εκπαίδευση, επίσημη (με εκπαιδευτή) ή ανεπίσημη (μόνοι τους)!!!

Κι όμως βλέπεις άτομα που υιοθετούν αδέσποτα,κακοποιημένα με ιστορικό, φοβισμένα ή με τρία πόδια να μετατρέπουν τα σκυλιά αυτά σε διαμάντια, που υπακούουν σε εντολές που κάνουξ τη ζωή και των δύο, σκύλων και ανθρώπου, καλύτερη! Άλλα αδέσποτα-υιοθετημένα γίνονται ακόμα και σκύλοι θεραπείας, αφήνωντας τους μη γνώστες να αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν….

Χρειάζεται ένας συνδυασμός υπομονής,πειθαρχίας και αποφασιστικότητας για να εκπαιδεύσεις το σκύλο σου είτε για agility είτε στα βασικά είτε για έρευνα και διάσωση.
Πολλά σκυλιά που μπορεί να μην είχαν καλή ζωή ως κουτάβια μπορούν να γίνουν απόλυτα φυσιολογικά και συνεργάσιμα ζώα με βοήθεια, αγάπη και υπομονή απ τους ιδιοκτήτες τους.
Οι άνθρωποι υιοθετούν ή αγοράζουν ένα κουτάβι και περιμένουν να συμπεριφερθεί σαν την…Λάσι. Καταλήγουν να το εγκαταλείψουν, επιβαρύνοντας τον αριθμό των αδέσποτων, κατηγορώντας το ζώο ως ζωηρό ή ´´ανεπίδεκτο μαθήσεως ´´ χωρίς να αναγνωρίζουν τα λάθη τους.

Τα σκυλιά για κάποιους είναι διακοσμητικά και όχι μέλη της οικογένεκάς τους. Γι αυτό πριν αποκτήσετε σκύλο ρωτήστε τον εαυτό σας αν είστε πραγματικά έτοιμοι, συμβουλεύουν οι εκπαιδευτές·

«Σκεφτείτε τι πραγματικα ΘΕΛΕΙ το ζώο. Μιλήστε με τους εθελοντές των καταφυγίων ή με νόμιμους εκτροφείς, ποτέ μην αγοράζετε από ιδιώτες, μελετήστε τη ράτσα που σας ενδιαφέρει».

Αν καταλήξετε μ έναν σκύλο που χρειάζεται εκπαίδευση, μην διστάζετε να συμβουλευτείτε ειδικό, αλλά προσέξτε: επειδή κάποιος λέει ότι είναι εκπαιδευτής δεν σημαίνει ότι είναι!!! Σιγουρευτείτε ότι ο εκπαιδευτής είναι επαγγελματίας που έχει σπουδάσει και έχει εμπειρία με διάφορα σκυλιά και προβλήματα συμπεριφοράς.

ΠΗΓΗ: adespoto.gr