Web Toolbar by Wibiya Aπαρίθμηση περιστατικων κακοποιήσης ζώων μέσα στο 15πενθήμερο των Χριστουγέννων ~ Dog Lover Blogspot

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Aπαρίθμηση περιστατικων κακοποιήσης ζώων μέσα στο 15πενθήμερο των Χριστουγέννων


Μία μικρή σύνοψη μερικών εγκλημάτων που είδαν το φως της δημοσιότητας κατά των ζώων στην χώρα μας, μέσα στην περίοδο των εορτών και συγκεκριμένα μεταξυ 19 Δεκεμβρίου 2011 έως και 4 Ιανουαρίου 2012 (καθώς και ένα περιστατικό απειλών)
ΠΡΟΣΟΧΗ: Περιέχει σκληρές εικόνες.


Φανταστείτε πόσα είναι αυτά τα εγκλήματα που έμειναν στον σκοτάδι.
Αυτή φαίνεται πως είναι μια "κρυφή" πραγματικότητα για την χώρα μας για  κάποιους που ισχυρίζονται κάθε φορά και απο το επίσημο κράτος  ότι πρόκειται για μεμωνομένα περιστατικά.
Η απλή αυτή καταγραφή (η μη στατιστικώς επιστημονική) νομίζω δίνει μια καλή απάντηση.
Περισσότερα λόγια για την έλλειψη παιδείας, την ουσιαστική απουσία του κράτους, το πόσο εύκολο είναι σε αυτήν την χώρα ο οποιοσδήποτε να μπορεί να χρησιμοποιήσει το κυνηγετικό του όπλο  (δεν συζητώ για το πόσο εύκολο είναι προφανώς να πάρει άδεια κυνηγού), να βρεί δηλητήρια κλπ είναι περιττά.
Πάνος Καφφές

Μοσχάτο Αττικής
_Το πιο απεχθές ως προς την αγριότητα και την βαρβαρότητα είναι ίσως αυτο που συνέβη στο Μοσχάτο στις 23 Δεκεμβρίου, όπου ο δράστης (αλβανικής καταγωγής) συνελήφθη, καθώς χτύπαγε με σιδηρολοστό 2 σκυλιά, (το ένα πέθανε) παραπέμφθηκε στο δικαστήριο, ¨"λιντσαρίσθηκε" από φιλόζωους  και η δίκη αναβλήθηκε για τις 9 Ιανουραίου. Οι εικόνες για το περιστατικό αυτό είναι σοκαριστικές..


"Αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν στην αστυνομία ότι είδαν τον Αλβανό να προσελκύει με τροφή τρία ζώα, σε περιφραγμένο οικόπεδο, το ένα εξ αυτών πρόλαβε να φύγει τη στιγμή που έκλεινε την πόρτα.
Στη συνέχεια άρπαξε σιδηρολοστό και άρχισε να τα χτυπάει τα δύο σκυλιά με σκοπό να τα σκοτώσει. Από τα ουρλιαχτά των άτυχων ζώων οι κάτοικοι τις περιοχής βγήκαν στα μπαλκόνια."...



πηγή: 
http://www.adespoto.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4043:mosxato-albanos-ypallilos-egklobise-kai-xtypise-me-bariopoyla-skylia-epeidi-kynigisan-mia-kota-eikones-sok&catid=35:generalnews&Itemid=67
πηγή: 
http://www.zoosos.gr/article/749/tsakise-me-siderolosto-duo-skulia-me-lidsarisma-ton-upodehtekan-oi-philozooi


Επίσης αξίζει  να σημειωθεί ότι
οι εθελοντές της δράσης για την άγρια ζωή κλήθηκαν να περιθάλψουν  μέσα στο 2011 τραυματισμένα και πυροβολημένα  1.123 άγρια ζώα και πτηνά.


Περιστατικά:

-Κρήτη. Πυροβόλησε και σκότωσε τα  σκυλιά της γειτονισάς του.
-Το μεσημέρι της Παρασκευής 30/12/2011 ένας ''άνδρας'' με πυροβόλο όπλο σκότωσε τα σκυλιά της γειτόνισσάς του! Με το ίδιο όπλο απέιλησε ότι θα  πυροβολήσει και κατά της ιδιοκτήτριας των ζώων, η οποία  κλαίγοντας όρμησε  εναντίον του. Συνελήφθη.
πηγές
http://www.adespoto.gr
http://www.zoosos.gr


-Λουτρόπυργος Μεγάρων


10 αδέσποτα σκυλιά δηλητηριασμένα
Καταθέσεις στην Αστυνομία, φωνές, διαμαρτυρίες, απειλές, οργή και θρήνος... Τίποτα δεν στάθηκε σωτήριο για τα μέχρι τώρα 10 αδέσποτα σκυλιά, που θρηνεί ο Λουτρόπυργος Μεγάρων. Νεκρά σώματα παντού, αίματα και εκκρίσεις, που μαρτυρούν τον φρικτό θάνατο, που βρήκαν τα σκυλιά, τα οποία για πολύ καιρό ήταν οι σύντροφοι και προστάτες των ενοίκων του Λουτρόπυργου.
πηγή: http://www.zoosos.gr


-Βόλος: Ασυνείδητοι συμπολίτες μας τοποθέτησαν «φόλες» τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο δύο ζώων (ενός οικόσιτου σκύλου και μιας αδέσποτης γάτας
πηγή: http://www.adespoto.gr


-Χαλκιδική: Βροχή οι φόλες από κυνηγούς στον Χολομώντα
Μία αγανακτισμένη φιλόζωη, η Βάσω, μας έστειλε δεκάδες φωτογραφίες που έχει συγκεντρώσει από δηλητηριασμένα ζώα στην περιοχψή Χολομώντα-Καταφυγίου Χαλκιδικής!






πηγή: http://www.adespoto.gr/


-Θριάσιο: Δηλητηριάσαν τα αδέσποτα που θα στειρώνονταν
Ο Δήμος Μαγούλας (όπου βρίσκεται το Θριάσιο Νοσοκομείο) προσαρτήθηκε μέσω Καλλικράτη στον Δήμο Ελευσίνας, και τα σκυλάκια που ζουν εκεί μπορούν πλέον επίσημα να ενταχθούν στο πρόγραμμα στειρώσεων του Δήμου Ελευσίνας. Επιπλέον ο δήμος ενέκρινε φέτος μεγαλύτερο αριθμό στειρώσεων απ' ότι τα προηγούμενα χρόνια λαμβάνοντας υπ' όψιν την προσάρτηση του Δήμου Μαγούλας όπου ουδέποτε εφαρμόστηκε πρόγραμμα στειρώσεων για τα αδέσποτα.


πηγή: http://www.adespoto.gr


-Κουφάλια: κυνηγός πυροβόλησε αδέσποτο σκύλο επειδή του έφαγε τα μπεκ
...Το μεσημέρι της επόμενης μέρας, 31/12/2011,  ειδοποίησε ένας γείτονάς του,ότι τον είδε να πυροβολεί το σκυλί 2 φορές εξ επαφής.Ο θάνατος ήταν ακαριαίος. Τόσο απλά, τόσο απάνθρωπα, τόσο ελεύθερα ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ, οι περιβαλλοντολόγοι κυνηγοί...


πηγές:
http://www.adespoto.gr
http://www.zoosos.gr

-Φράγμα Λίμνης Πλαστήρα: Εξαθλιώμενα αδέσποτα
..Στην περιοχή του φράγματος, στο σημείο όπου βρίσκονται τα τουριστικά περίπτερα που εμπορεύονται τοπικά προϊόντα, μας περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη.
Δεν μπορώ να σας περιγράψω την αφάνταστη λύπη και στεναχώρια που αισθανθήκαμε και εμείς, τα παιδιά μας, και άλλοι επισκέπτες, όταν αντικρίσαμε το απάνθρωπο θέαμα με τα αδέσποτα σκυλάκια να περιφέρονται εξαθλιωμένα,μέσα στα χιόνια και ανάμεσα στα πούλμαν που κάθε στιγμή κινδύνευαν να τα σκοτώσουν. Θεωρώ ότι ήδη στο Δήμο σας γνωρίζετε το θέμα...
πηγή: http://www.adespoto.gr


-Κρήτη Δηλητηρίασαν τα κουτάβια που έσωσαν απο την Εθνική Οδό
Νεκρά από  φόλα  βρήκαν στις 21/12/2011 πηγαινοντας να τα ταϊσουν , όσα  από τα 15 κουτάβια  επέζησαν, περίπου 10, όταν τα εγκατέλειψαν  στην εθνική οδό, οι φιλόζωοι στην Κρήτη.

πηγές:
http://www.adespoto.gr/
http://www.zoosos.gr/



-Λευκή Καβάλας Το κοπάναγε με σανίδα  με καρφιά τιμωρώντας το για τη σεξουαλική του συμπεριφορά! Του έβγαλε το μάτι.
...Όλα συνέβησαν στην περιοχή της Λεύκης Καβάλας και σύμφωνα με τους υπολογισμούς του κτηνιάτρου που είδε και φρόντισε τα τραύματα από τις 22 έως τις 24/12. Το ζώο εντοπίστηκε αιμόφυρτο παραμονές Χριστουγέννων, γιατί πολλοί είδαν αλλά κανείς δεν παρενέβη! Το πέπλο της σιωπής και της συνενοχής καλύπτει αυτό που πολλοί είδαν αλλά τελικά δεν τολμούν να καταγγείλουν στην Αστυνομία, γιατί όπως και να το κάνουμε είναι εύκολο να κάνεις τον επαναστάτη και τον Αριστείδη τον Δίκαιο μόνο στα λόγια....




πηγή: http://www.zoosos.gr


-Πέλλα. Εξόντωσαν 40 σκυλιά εν όψει Χριστουγέννων
Σαράντα περίπου ζώα σύμφωνα με καταγγέλλοντες κατοίκους της Κρύας Βρύσης! Και με επιστολή γνωστοποιεί το θέμα και στον δήμαρχο Πέλλας και στην Εισαγγελία Γιαννιτσών και στο Α.Τ. Κρύας Βρύσης, αλλά και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τέλος στο γραφείου του αρμόδιου υφυπουργού, Αστέριου Ροντούλη.
πηγές:
http://www.adespoto.gr
http://www.zoosos.gr


-Κρήτη Χανιά : Ο πρόεδρος της Δ.Κ Νεροκούρου ξυλοκόπησε κουτάβι
Η παρακάτω επιστολή στάλθηκε από τη νηπιαγωγό Χριστίνα στα Χανιώτικα Νέα και περιγράφει σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται πως είδε, την απίστευτη βαρβαρότητα με την οποία ξυλοκόπησε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νεροκούρου, Γ. Κ. , ένα κουτάβι (φωτό). Και ερωτούμαστε: θα μείνουν ο δήμαρχος, το κράτος, η αστυνομία αμέτοχοι ή θα συλλάβουν και θα τιμωρήσουν τον δράστη ;;;
πηγή: http://www.adespoto.gr


-Σαντορίνη: 80χρονος Έλληνας πυροβόλησε και σκότωσε ποιμενικό σκύλο στη Σαντορίνη
Ο 80χρονος δράστης είχε πυροβολήσει νωρίτερα την ίδια μέρα τραυματίζοντας θανάσιμα με κυνηγετικό όπλο έναν ποιμενικό σκύλο που ανήκε σ' έναν 56χρονο κάτοικο του νησιού στην περιοχή Μέσα Γωνιά.
πηγή: http://www.zoosos.gr


-Κρήτη:
Μήνυση εναντίον του άνδρα, που της επιτέθηκε φραστικά και την απείλησε, επειδή ταΐζει τα αδέσποτα της γειτονιάς, κατέθεσε η Νατάσα Μπομπολάκη, η οποία είναι πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων»
Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που απειλείται η ζωη της κας Μπομπολάκη.
πηγή: http://www.zoosos.gr


-Κρήτη:Αλυσοδεμένος μέσα σε βαρέλι – φέρετρο αν και νεκρός εδώ και μήνες
Η εγκληματική αδιαφορία του ιδιοκτήτη – σαδιστή οδήγησε σε αργό και βασανιστικό θάνατο αυτό το σκυλί, που ακόμη και νεκρό παραμένει αλυσοδεμένο.




πηγή: http://www.zoosos.gr


-Ηλεία  Φόλες και στον Πύργο Ηλείας περιοχή της Σπιάτζας  Δύο ζώα νεκρά
Τα άτυχα ζώα πέθαναν μέσα σε λίγα λεπτά με φρικτούς πόνους χωρίς να γίνουν αντιληπτά από κάποιον. Η περιοχή της Σπιάτζας έχει «βεβαρημένο» παρελθόν, αφού οι δηλητηριάσεις με φόλα είναι συχνό φαινόμενο.




Πηγή: http://www.zoosos.gr

- Κρυονέρι Και αλεπού νεκρή από φόλα στο Κρυονέρι 
Σχεδόν κάθε μέρα στο Κρυονέρι γνωστοί – άγνωστοι ρίχνουν φόλες για να εξοντώσουν κάθε είδους «ενοχλητικό» για εκείνους ζώο.




πηγή: http://www.zoosos.gr


-Κερατέα: Το δελέασαν με το ποντίκι για να το βασανίσουν;
Παραμονή πρωτοχρονιάς μια φιλόζωη στην Κερατέα βρήκε το μικρό τσοπανοσκυλάκι, που βλέπετε, να περιφέρετε με πρησμένο το στόμα του. Γύρω από τον λαιμό και το στόμα του κάποιος (γιατί αυτό δεν μπορεί να έγινε από μόνο του) είχε περάσει έναν σπάγκο στην άκρη του οποίου κρεμόταν ένα μικρό νεκρό ποντίκι. Κάτι σαν θηλιά με δόλωμα!




πηγή: http://www.zoosos.gr


-Κέρκυρα: Κυνηγοί και στην Κέρκυρα σκοτώνουν για πλάκα μπούφους και γεράκια
«Κυνηγοί σεβαστείτε επιτέλους την κερκυραϊκή πανίδα. Σταματήστε να πυροβολείτε τα γεράκια και τους μπούφους (κουκουβάγιες), αφού αυτά δεν τρώγονται. Είναι έγκλημα τόσο υπερήφανα και πανέμορφα πουλιά να ζουν ανάπηρα σαν κότες στα κλουβιά, αντί να πετάνε στον ουρανό ελεύθερα. Και πόσα ακόμα χτυπημένα αργοπεθαίνουν στα χωράφια…




πηγή: http://www.zoosos.gr/


-Πετρούπολη Αττικής: Δύο σκυλιά σκελετωμένα βρίσκονται στην ταράτσα μια πολυκατοικίας στην οδό Κεφαλληνίας 57 στην Πετρούπολη στην Αττική.
Δύο σκυλιά σκελετωμένα βρίσκονται στην ταράτσα μια πολυκατοικίας στην οδό Κεφαλληνίας στην Πετρούπολη Αττικής. Γείτονας, που τράβηξε και το βίντεο, τονίζει στο Facebook, ότι οι ιδιοκτήτες των ζώων ανεβαίνουν στην ταράτσα, αλλά παρ’ όλα αυτά αφήνουν τα ζώα νηστικά.





πηγή: http://www.zoosos.gr


-Στυλίδα:  Ρίχνουν φόλες ακόμα και μέσα σε κήπους σπιτιών.
Τώρα έχουν ξεφύγει εντελώς. Ρίχνουν τις φόλες και μέσα στις αυλές μας. Δεν σκοτώνουν μόνο τα αδέσποτα αλλά και τα σκυλιά που είναι σε σπίτια.>>, είπε στο LamiaReport, κάτοικος της περιοχής.
πηγή: http://www.adespoto.gr/


-Ελευθερούπολη Καβάλας: Χωματερή εναπόθεσης ζώων στην Ελευθερούπολη Καβάλας
Σήμερα κάποια από αυτά προσπαθούσαν να βρούν καταφύγιο, στον κουβά της μπουλντόζας...Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν την αθλιότητα που ζουν αυτών των ταλαιπωρημένων ζώων... Βοηθήστε κάποιες από αυτές τις ψυχές, να βρουν ένα ζεστό και στεγνό σπίτι, με ανθρώπους που θα τα αγαπούν και θα τα φροντίζουν...


Πηγή: http://www.zoosos.gr


-Αγρίνιο: Δηλητηρίασαν τον  σκύλο του
Κάποιος ασυνείδητος έριξε φόλα στο άτυχο σκυλάκι και ο ιδιοκτήτης του θέλησε με αυτό τον τρόπο να θρηνήσει τον χαμό του. Μάλιστα έκανε βόλτες στο κέντρο του χωριού και κατέληξε στο καφενείο φανερά στενοχωρημένος και με δάκρυα στα μάτια μιλούσε στους συγχωριανούς του για το κακό που συνέβη στον αγαπημένο του σκύλο.


himaira.blogspot.com