Web Toolbar by Wibiya Η απάντηση του PAWS σχετικά με την προώθηση ζώων στη Γερμανία ~ Dog Lover Blogspot

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Η απάντηση του PAWS σχετικά με την προώθηση ζώων στη Γερμανία

Η Στέλλα Κώστα, πρόεδρος του PAWS απαντά στα ερωτήματα που έθεσαν δημοσιογράφοι σχετικά με τις αγγελίες πώλησης ή αντίτιμο υιοθεσίας (για τους πιο μυημένους) – έστω και με συμβολική τιμή για την ενίσχυση της δράσης του φιλοζωικού και της κάλυψης των εξόδων μετάφορας κ.ά. – ζώων στη Γερμανία, κάτι που είναι νόμιμο και δεν αποτελεί ως διαδικασία και με κανέναν τρόπο σκάνδαλο.
Η κα Κώστα τονίζει: «Κατ' αρχήν να διευκρινίσω ότι τα συγκεκριμένα ζώα βρίσκονται ακόμα στην Πάρο και θα φύγουν μόνο εφόσον βρεθεί η οικογένεια που θα τα υιοθετήσει.
Τις αγγελίες τις έχει αναρτήσει η γερμανική οργάνωση με την οποία συνεργαζόμαστε.
Η διαδικασία που ακολουθείται για όλα τα σκυλιά που φτάνουν στο καταφύγιο είναι η ίδια. Στέλνουμε φωτογραφίες και περιγραφή του ζώου στην Paroshunde, η οποία ανεβάζει αυτά τα στοιχεία τόσο στην ιστοσελίδα της όσο και σε διάφορα άλλα sites.
Όσο τα σκυλιά παραμένουν στην Πάρο, υπάρχει πάντα η δυνατότητα να υιοθετηθούν τοπικά. Σ'αυτήν την περίπτωση, ζητάμε από το νέο ιδιοκτήτη να αναλάβει τα έξοδα του ζώου (τσιπ, εμβόλια, στείρωση).
Σε περίπτωση που βρεθεί ιδιοκτήτης στη Γερμανία, τα παραπάνω έξοδα συν τα έξοδα της μεταφοράς, τα αναλαμβάνουμε από κοινού εμείς και η Paroshunde.
Επιπλέον, στο συμβόλαιο υιοθεσίας που υπογράφουν οι καινούργιοι ιδιοκτήτες, προβλέπεται μια υποχρεωτική επίσκεψη στον κτηνίατρο μετά από 6 μήνες, τα έξοδα της οποίας καλύπτει η Paroshunde.
Ένα μέρος αυτών των εξόδων καλύπτουν τα περιβόητα 250Ε και τίποτα παραπάνω.
Η δική μας πληρωμή, όπως και όλων των άλλων που ασχολούνται πραγματικά με τα ζώα και δεν αρέσκονται απλώς να αυτοαποκαλούνται φιλόζωοι, είναι οι φωτογραφίες που παίρνουμε λίγο καιρό μετά την υιοθεσία και βλέπουμε τα σκυλιά μας χαρούμενα, υγιή και ευτυχισμένα».

zoosos.gr