Web Toolbar by Wibiya Αφενπίνσερ ~ Dog Lover Blogspot

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Αφενπίνσερ

Αυτή η γερμανική φυλή, η οποία μοιάζει με το Γκριφόν Βρυξελλών, απεικονίζεται σε πίνακες του 14ου αιώνα και είναι ίσως μία από τις παλαιότερες φυλές παιχνίδια στην Ευρώπη. Αρχικά χρησιμοποώθηκε για να εξολοθρεύει αρουραίους στα αγροκτήματα.

Συμπεριφορά και γνωρίσματα

Αυτός ο ζωηρός, γεμάτος αυτοπεποίθηση, ατημέλητος σκύλος μπορεί να γίνει διασκεδαστική παρέα. Οι ανάγκες σε άσκηση δεν είναι αυξημένες, επειδή όμως είναι ανεξάρτητος και έξυπνος, έχει την τάση να κάνει σκανταλιές. Παρά το μικρό της μέγεθος, αυτή η φυλή δεν φοβάται τους εισβολείς και είναι τρομερά πιστή στην οικογένεια. Τα Αφενπίνσερ έχουν καλή σχέση με τα παιδιά και τους άλλους σκύλους.

Περιγραφή

Το τραχύ, μαλλιαρό τρίχωμα σχηματίζει μία “λιονταρίσια χαίτη” στο κεφάλι και τους ώμους, κάτι που τονίζει την έκφραση πιθήκου του σκύλου. Το μαύρο, που μπορεί να γίνει γκρίζο με την ηλικία, είναι το μοναδικό χρώμα που συναντάται στη Βρετανία. Τα στρογγυλά, σκούρα, λαμπερά μάτια δεν πρέπει να προεξέχουν και τα αυτιά ξεκινούν ψηλά στο κεφάλι. Η ουρά μπορεί να πέφτει όταν ο σκύλος στέκεται, ενώ πρέπει να φέρεται περήφανα πάνω από τη ράχη όταν κινείται και δεν πρέπει να κουλουριάζεται σφιχτά. Τα πόδια είναι μικρά, συμπαγή και γατίσια. Ο γεροδεμένος κορμός είναι ορθογώνιος και συμπαγής, με κυλινδρικό θώρακα.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 11 χρόνια
ΑΣΚΗΣΗ Μέτρια
ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Περιορισμένη
ΘΟΡΥΒΟΣ Ομιλητικός
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Δεν έχουν διαπιστωθεί
ΥΨΟΣ 24-28 εκατοστά
ΚΟΨΙΜΟ ΟΥΡΑΣ Στη Βρετανία αφήνεται στο φυσικό της μέγεθος, σε άλλες χώρες κόβεται
ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΚC, CΚC FCΙ, ΚΟ