Web Toolbar by Wibiya Ουαλικός Κόργκι Πεμπρόουκ και Κάρτιγκαν ~ Dog Lover Blogspot

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Ουαλικός Κόργκι Πεμπρόουκ και Κάρτιγκαν

Οι δύο τύποι του Ουαλικού Κόργκι αναπτύχθηκαν σχετικά ανεξάρτητα για εκατοντάδες χρόνια, παρόλο που οι γενεαλογικές γραμμές τους συνδέονται. Το Κόρτιγκαν είναι, πιθανώς, παλαιότερο του Πεμπρόουκ. Καλός σκύλος για αγροκτήματα, έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής λόγω της σχέσης του με τη βρετανική αριστοκρατία.

Συμπεριφορά και γνωρίσματα

Το “Κάρντι” έχει μακρύ κορμό, μακριά ουρά και είναι πιο ήρεμο από το Πεμπρόουκ. Το Πεμπρόουκ είναι μικρότερο. Και οι δύο φυλές είναι κοινωνικές: το Πεμπρόουκ είναι ίσως περισσότερο εξωστρεφές, κανένα όμως δεν είναι ντροπαλό. Έχουν τη φήμη ότι δαγκώνουν, αλλά εφόσον η εκπαίδευση και η κοινωνικοποίηση ξεκινήσουν από νεαρή ηλικία γίνονται καλά κατοικίδια.

Περιγραφή

Το Κάρτιγκαν έχει περισσότερους χρωματισμούς, αλλά το τρίχωμα και των δύο φυλών είναι ίσιο και ανθεκτικό στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Τα αυτιά είναι αρκετά μεγάλα, όρθια και μυτερά. Το Κάρτιγκαν έχει μακριά ουρά που μοιάζει με βούρτσα και σέρνεται στο έδαφος· το Πεμπρόουκ έχει πολύ κοντή ουρά. Και οι δύο φυλές έχουν μεγάλα πόδια, με γερά πέλματα. Έχουν χαμηλό, μακρύ και ρωμαλέο κορμό, αλλά ο κορμός του Κάρτιγκαν είναι μακρύτερος.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 13 χρόνια
ΑΣΚΗΣΗ Μέτρια
ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Περιορισμένη
ΘΟΡΥΒΟΣ Ομιλητικός
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Πεμπρόουκ Δεν έχουν διαπιστωθεί Κάρτιγκαν Οφθαλμολογική εξέταση
ΥΨΟΣ Πεμπρόουκ (μέσο ύψος) 25,5-30,5 εκατοστά Κάρτιγκαν 30 εκατοστά (ιδανικό ύψος)
ΚΟΨΙΜΟ ΟΥΡΑΣ Το Πεμπρόουκ ίσως
ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΚC CΚC, FCΊ, ΚC