Web Toolbar by Wibiya Χανιά: Πέταξαν κουτάβια και σκυλομάνες στην Εθνική Οδό ~ Dog Lover Blogspot

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Χανιά: Πέταξαν κουτάβια και σκυλομάνες στην Εθνική Οδό

Ανάστατοι σήμερα οι κάτοικοι του Γαλατά, στην περιοχή του Κόμβου της Εθνικής Οδού, αντίκρισαν πάνω στον κεντρικό δρόμο εγκαταλειμμένα 15 κουτάβια και τις δύο σκυλίτσες. Τα ζώα που εγκαταλείφθηκαν σήμερα έτρεχαν σαν τρελά, αφού ήταν σαστισμένα και φοβισμένα και τα αυτοκίνητα περνούσαν σύριζα δίπλα τους.
Οι κάτοικοι τηλεφώνησαν στις υπηρεσίες του Δήμου και η απάντηση που πήραν ήταν: «δεν έχουμε λύση» Η Αναστασία Μπομπολάκη εξηγεί ότι μαζί με άλλα μέλη του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ», προσπάθησαν να πιάσουν τις δύο μάνες αλλά στάθηκε αδύνατο, αφού τα ζώα ήταν εξαιρετικά φοβισμένα και γι’ αυτό επιθετικά.
Μάλιστα η μια σκυλίτσα δάγκωσε άσχημα την κα Μπομπολάκη στο πόδι, στην προσπάθεια της να φύγει από τα χέρια των εθελοντών, που όμως προσπαθούσαν να τη σώσουν! «Πήγαμε και πήραμε σκυλόσπιτα και τα τοποθετήσαμε σε παρακείμενο χωράφι βάζοντας μέσα νερό και τροφή. Όμως μέχρι αύριο τα ζώα είναι σίγουρο, ότι δεν θα υπάρχουν. Θα τα έχουν πατήσει τα αυτοκίνητα, που διέρχονται συνεχώς από την γέφυρα του κόμβου του Γαλάτα.
Φωτογραφίες και υλικό θα σταλεί σε Μ.Μ.Ε. και οργανισμούς σε όλη την Ευρώπη, σε κυβερνήσεις και στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε.». Η κα Μπομπολάκη εξηγεί στο www.zoosos.gr ότι τα αποθέματα αντοχών, δράσης, οικονομικών πόρων, χώρων φιλοξενίας όλων των ιδιωτών εθελοντών έχουν εξαντληθεί, γι’ αυτό και ευθέως ρωτάει: «Κύριοι Δήμαρχοι, κύριε Αντιπεριφερειρχη μέχρι πότε θα είστε θεατές σε αυτή την θλιβερή κατάσταση;
Μέχρι πότε κάποια συντεχνιακά συμφέροντα και κάποιοι κάτοικοι που διαμαρτύρονται και δεν θέλουν κλινικές ζώων με τα "κοπρόσκυλα" στην περιοχή τους, θα αμαυρώνουν την χώρα μας; Μέχρι πότε μια χούφτα άτομα θα στέκονται εμπόδιο στην επαίσχυντη αυτή κατάσταση; Πότε επιτέλους θα φερθείτε σαν πραγματικοί δημοτικοί άρχοντες και θα κοιτάξετε το καλό της πόλης μας;
Γιατί για τα "κοπρόσκυλα" που είναι πλάσματα με ζωή και ψυχή, δεν χαμπαριάζετε καθόλου. Με τον νέο χρόνο θα κληθείτε θέλοντας και μη εσείς να ασχοληθείτε με το θέμα της διαχείρισης των εκατοντάδων αδέσποτων ζώων. Γιατί αφού και σύμφωνα με το νόμο η διαχείριση τους ανήκει στους Δήμους τ’ αδέσποτα θα σας τα φέρνουμε εκεί!».

zoosos.gr