Web Toolbar by Wibiya Ιρλανδικός Λυκοθήρας ~ Dog Lover Blogspot

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Ιρλανδικός Λυκοθήρας

Ο Ιρλανδικός Λυκοθήρας ήταν το αγαπημένο κυνηγόσκυλο λύκων της αριστοκρατίας στην Ιρλανδία. Ήταν δημοφιλές έως και το 17ο αιώνα, ο πληθυσμός του όμως απειλήθηκε με εξαφάνιση λόγω του λιμού στη χώρα και των υπέρμετρων εξαγωγών. Η φυλή αναβίωσε στα τέλη του 19ου αιώνα και χρησιμοποιήθηκε σε διασώσεις.

Συμπεριφορά και γνωρίσματα

Ευγενικοί, με καλή ιδιοσυγκρασία, οι Ιρλανδικοί Λυκοθήρες συμπεριφέρονται υπέροχα στα παιδιά. Εκπαιδεύονται αρκετά εύκολα και, παρά το μεγάλο τους μέγεθος, απαιτούν λιγότερη άσκηση από πιο μικρόσωμες φυλές, χρειάζονται όμως αρκετό ζωτικό χώρο. Μολονότι ο Ιρλανδικός Λυκοθήρας μπορεί να εξημερωθεί αρκετά καλά στο σπίτι, διατηρεί το κυνηγετικό του ένστικτο. Δεν μπορείτε να πιέσετε τον Ιρλανδικό Λυκοθήρα να κάνει κάτι που δεν θέλει· πρέπει λοιπόν να του συμπεριφέρεστε ευγενικά και με κατανόηση την ώρα της εκπαίδευσης, και θα σας υπακούει επειδή το επιθυμεί.

Περιγραφή

Το τραχύ, αδρό τρίχωμα είναι μακρύ πάνω από το σαγόνι και τα σκούρα, ωοειδή μάτια, με τα μαύρα βλέφαρα. Τα αυτιά είναι μικρά και βελούδινα στην αφή και δεν πέφτουν κοντά στο πρόσωπο. Η ουρά πρέπει να είναι μακριά, να σχηματίζει ελαφρά καμπύλη και να φέρεται χαμηλά. Τα πόδια είναι ίσια με καλοσχηματισμενα, καμπυλωτά και κλειστά δάκτυλα. Η ράχη είναι αρκετά μακριά, ο θώρακας βαθύς και ισχυρός.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 7 χρόνια
ΑΣΚΗΣΗ Μέτρια
ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Μέτρια
ΘΟΡΥΒΟΣ Αρκετά ήσυχος
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Προδιάθεση σε ηπατικές νόσους, καρκίνο οστών και καρδιακές παθήσεις
ΥΨΟΣ 71-79 εκατοστά
ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ AKC, CKC, FCI, KC