Web Toolbar by Wibiya Σκύλος και προκαταλήψεις ~ Dog Lover Blogspot

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Σκύλος και προκαταλήψεις

Ιστορικά έχουν αναφερθεί γεγονότα όπου ο σκύλος συνδέεται με «καλά» γεγονότα και τύχη αλλά και το αντίθετο.

*Στην αρχαία Ελλάδα, πολλές φορές πήγαιναν ένα σκύλο δίπλα σε κάποιο άρρωστο πιστεύοντας ότι με το γλείψιμο ο σκύλος θα βοηθήσει να φύγουν τα συμπτώματα της αρρώστιας.


*Επίσης στα αρχαία χρόνια οι γεωργοί έπρεπε να περάσουν τους σκύλους τους (αλλά και τα υπόλοιπα ζώα που είχαν στην κατοχή τους) μέσα από τον καπνό μιας φωτιάς, μια ενέργεια που πίστευαν ότι βοηθάει στον εξαγνισμό και ταυτόχρονα στην προστασία τους από τις αρρώστιες.

*Στο Ιράν πιστεύουν ότι όποιος προσφέρει φαγητό σε αδέσποτο σκύλο θα είναι υγιής και τυχερός.

*Στην Κίνα ο σκύλος αντιπροσωπεύει την τύχη και την ευημερία.

*Στην Αμερική σε κάποιες περιοχές πιστεύουν ότι ο σκύλος βοηθά σε περιόδους ανομβρίας.

*Στα παλιά χρόνια στη Μεγάλη Βρετανία πίστευαν ότι όταν κάποιος δει ένα σκύλο έπρεπε να σταυρώσει τα δάκτυλα των χεριών του και να κάνει μία ευχή, η οποία και θα εκπληρώνονταν.

*Επίσης αν ένας άγνωστος ή αδέσποτος σκύλος σε ακολουθούσε μέχρι το σπίτι σου ήταν δείγμα ότι σύντομα κάτι τυχερό θα συνέβαινε στην οικογένειά σου.

*Επίσης στη Μεγάλη Βρετανία πίστευαν ότι για να στεριώσει ένας γάμος και να είναι ευτυχισμένο το ζευγάρι θα έπρεπε να βάλουν μία φωτογραφία του σκύλου στο σημείο που έβαζαν και το πιστοποιητικό γάμου.

*Αντίθετα στη Σκοτία πιστεύουν ότι αν ένας σκύλος περάσει ανάμεσα από ένα ζευγάρι την ημέρα του γάμου τότε είναι κακό σημάδι και για να μη συμβεί κάτι κακό θα πρέπει να φτύσουν στο δάπεδο μόλις περάσει ο σκύλος.

*Στη Σκοτία επίσης βάζουν το σκύλο τους έξω από το σπίτι την Πρωτοχρονιά και μ' αυτό πιστεύουν ότι θα διώξει όλα τα κακά και άσχημα της επόμενης χρονιάς.

*Πολύ παλιά πίστευαν σε πολλές χώρες στην Ευρώπη ότι αν ένας σκύλος γάβγιζε χωρίς να δει κάτι συγκεκριμένο τότε κάποιο φάντασμα ήταν κρυμμένο εκεί κοντά. 

puppy-doggy.blogspot.com