Web Toolbar by Wibiya Κανόνες συμπεριφοράς προς σκύλους - Συμβουλές για Παιδιά... και Μεγάλους ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Κανόνες συμπεριφοράς προς σκύλους - Συμβουλές για Παιδιά... και Μεγάλους

Συμβουλές για Παιδιά... και Μεγάλους     Σε όλους τους σκύλους πρέπει να φερόμαστε με σεβασμό!. Δεν πρέπει να τους κυνηγάμε, να τους τρομάζουμε, να τους πειράζουμε τα αυτιά ή την ουρά και να τους ενοχλούμε όταν κοιμούνται ή τρώνε. Επίσης, μην αγκαλιάσετε κάποιο σκύλο εκτός αν το κάνετε πολύ ήρεμα και απαλά. Γενικότερα, οι κινήσεις μας γύρω από έναν σκύλο πρέπει πάντα ήρεμες.
     Εάν δείτε έναν σκύλο στο δρόμο και θέλετε να τον χαϊδέψετε, καλό είναι να ρωτήσετε πρώτα τον γονέα σας είτε είναι αδέσποτος είτε είναι μαζί με τον ιδιοκτήτη του.
     Σταθείτε ακίνητοι λίγο μακριά του και λυγίστε τα γόνατα σας. Καλέστε τον κοντά σας με γλυκιά φωνή και απλώστε ήρεμα το χέρι σας. Αν σας πλησιάσει θα μυρίσει το χέρι σας πρώτα και μετά τα θα σας αφήσει να τον αγγίξετε. Αν δεν έρθει κοντά σας σημαίνει ότι μπορεί να φοβάται. Μην τον πλησιάσετε γιατί μπορεί να φοβηθεί περισσότερο. Ακόμα και αν ο σκύλος κουνάει την ουρά του μπορεί να μην είναι χαρούμενος πάντα. Σκεφτείτε ότι μπορεί αυτός ο σκύλος να σας φοβάται επειδή κάποιος πριν από εσάς του φέρθηκε άσχημα η τον τρόμαξε.
     Αν έρθει κοντά σας, προτιμήστε να τον χαϊδέψετε στο μαλακά στο στήθος και όχι στο κεφάλι ή στην πλάτη, και μην σκύψετε πολύ πάνω από το σώμα του για να του δείξετε ότι είστε φίλοι του και όχι εχθροί του. Αν όταν πάτε να τον χαϊδέψετε εκείνος απομακρυνθεί η γρυλίσει, καλό είναι να τραβήξετε το χέρι σας ήρεμα και να απομακρυνθείτε χωρίς να τρέξετε.
     Κάποιες φορές όταν κάνετε ποδήλατο, μπορεί να δείτε σκύλο να τρέχει γύρω σας. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να σταματήσετε, να κατεβείτε από το ποδήλατο και να περπατήσετε αργά προς τα εκεί που πηγαίνατε. Αν σας ακολουθήσει, μπορεί να σημαίνει ότι είσαστε στην περιοχή τους και προσπαθεί να σας διώξει. Αλλάξτε κατεύθυνση ήρεμα. Ακόμα και αν φοβηθείτε, μην τρέξετε. Όλοι οι σκύλοι τρέχουν γρηγορότερα από εμάς έτσι κι αλλιώς και γαβγίζουν μέχρι να απομακρυνθούμε από την περιοχή τους.
     Σε περίπτωση που ένας σκύλος τρέξει να πηδήξει πάνω σας, μαζέψτε τα χέρια σας πίσω από το σβέρκο σας και αργά περπατήστε προς τα πίσω. Φροντίστε να μην κοιτάζετε επίμονα έναν σκύλο στα μάτια γιατί μπορεί να σας επιτεθεί νομίζοντας ότι τον απειλείται.
     Οι μαμάδες σκυλίτσες που έχουν κουτάβια, θα τα προστατεύσουν με κάθε τρόπο οπότε καλύτερα να μην πλησιάζετε κοντά. Αν δείτε έναν σκύλο που τρώει η έχει κάτι στο στόμα του, μην προσπαθήσετε να τον ενοχλήσετε γιατί μπορεί πάλι να νιώσει ότι απειλείται.
     Αν δείτε σκύλο μέσα από μάντρα σπιτιού, μην τον ενοχλείτε πετάγοντας μέσα αντικείμενα ή βάζοντας τα χέρια μας στον χώρο του. Είναι φύλακας και προστατεύει το σπίτι του. Επίσης, προσέχετε τους σκύλους που είναι δεμένοι. Κάποιοι ιδιοκτήτες, κάνουν το λάθος να δένουν τους σκύλους τους και έτσι γίνονται νευρικοί οπότε καλό είναι να μην τους ενοχλούμε.

webpet.gr